Vuonna 2005 Nintendo DS sai pelin Dr Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? Pelin oli suunnitellut neurotieteilijä Ryuta Kawashima, ja se tarjosi mukavia aivoharjoituksia kaikenlaisille käyttäjille. Jatko-osa More Brain Training by Dr. Kawashima julkaistiin jo samana vuonna, ja Wii U -versio sitten vuonna 2014.
Nintendo katsoikin, että nyt on aika julkaista se alkuperäinen peli uusiksi Switchille nimellä Brain Training by Dr. Kawashima for Nintendo Switch. Rakenne on pysynyt pääosin samana, mutta mukana on joitakin muutoksia, jotka erottavat tämän version 15 vuotta vanhasta pelistä. Fyysisen version mukana tulee elegantin näköinen stylus-kynä, jolla tehdään laskelmia sun muita toimintoja. Lisälaite toimii ehkä 80% ajasta, joten ajoittain tulee tehtyä tahattomia virheitä varsinkin laskutehtävissä. Vehje nimittäin ei aina tunnista numeroita, vaikka ne olisikin kirjoitettu oikein. Kyse ei ilmeisesti ollut huonosta käsialastani.
Aluksi Kawashima Brain Training for Nintendo Switch kehottaa määrittämään omien aivojen iän. Tarjolle laitetaan kolme pulmaa, joiden jälkeen tuomio julistetaan. Testin jälkeen pääsee käsiksi joukkoon minipelejä, jotka vaihtelevat matematiikasta ja palapeleistä aina nopeasti lukemiseen ja musiikin soittamiseen. Kaiken tarkoituksena on parantaa käyttäjäänsä. Minipelejä on kaikkiaan 13, ja ne avautuvat vähitellen. Ideana on palkita pelin parissa pitempään viihtyvät, ja muutamankin minuutin pelaaminen päivässä tuottaa tuloksia.
Uutena lisäyksenä on moninpeli, jossa kaksi pelaajaa joy-conit käsissään haastavat toinen toisensa erilaisiin testeihin. Käytössä ovat niin joy-conien liikeohjaus kuin ne tavalliset napitkin. Haasteita ei ole montaa, mutta itsensä ja kaverinsa haastaminen on viihdyttävää.
Brain Training by Dr. Kawashima for Nintendo Switch todistaa sen, miten hieno idea on kyseessä. Ongelmiakin silti on varsinkin käytettävyyden puolella. Jo aiemmin mainitun käsialan tunnistamisen ohella toisena pulmana on se, ettei täysipainoinen pelaaminen onnistu Nintendo Switch Litella. Tämä johtuu tietenkin siitä, ettei Switch Liten joy-coneja saa irti laitteesta. Toki pelaaminen onnistuu muuten erikseen ostetuilla joy-coneilla, mutta silti. Pelaaminen onnistuu silti pääosin hyvin.
Mainituista ongelmista huolimatta Brain Training by Dr. Kawashima for Nintendo Switch on stimuloiva ja vangitseva peli, joka rohkaisee ajattelemaan. Olisin odottanut hieman enemmän Switch-versiolta, mutta ilman merkittäviä uudistuksiakin kyseessä on hyvä harjoitus aivoille. Testaamisen aikana ei vielä ollut auki kokonaan uusi pelimuoto World Brain Training Championship, jonka pitäisi rohkaista palaamaan pelin pariin päivittäin.