Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (4K)

Visuaalisesti mahtava kokemus, vaikka tarina onkin vaikeasti hahmotettava.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) on ajan saatossa kohonnut suosikikseni Marvelin elokuvasankareista. Tämä liittynee siihen, että hahmo on Iron Manin malliin jo hieman vanhempi, ja toisekseen dialogi tunnutaan saavan aina kohdilleen tarinoissa. Olen nyt katsellut Doctor Strange in the Multiverse of Madnessin kahdesti, enkä oikein vieläkään ole täysin selvillä tarinasta. Kyseessä on kuitenkin vauhdikas visuaalinen elämys, jonka katselee mielellään.

Tällä hetkellä Marvelin elokuvien teemana on multiversumi, joten henkilöhahmot tapaavat veri universumien versioita itsestään. Mukana on myös lukuisia viittauksia muihin elokuviin ja TV-sarjoihin, joista suurinta osaa en mitä ilmeisimmin ole nähnyt. Tai ainakin näin päätellen siitä, että sanalliset nopeat viittaukset menevät minulta suurimmaksi osaksi ohi. Onneksi käsillä olevan elokuvan voi ongelmitta ymmärtää ilman ennakkotietoja kaikesta muusta, mitä Marveliin liittyy. Edellinen Doctor Strange vuodelta 2016 kannattaa kuitenkin katsella pohjille.

Tämä on mainos:

Joka tapauksessa tohtori Stephen Strange osallistuu elämänsä suuren rakkauden Christinen (Rachel McAdams) häihin, mutta ei kuitenkaan sulhasen ominaisuudessa. Kesken kaiken tapahtuu kummia, sillä toisesta ulottuvuudesta putkahtaa erikoisia voimia hallitseva America Chavez (Xochitl Gomez). Juttuun liittyy myös kovasti äidiksi haluava Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) eli The Scarlet Witch. Sitten todellisuuden kudelma repeää, ja universumit sotkeutuvat toisiinsa parin tunnin ajaksi.

Doctor Strange in the Multiverse of MadnessDoctor Strange in the Multiverse of Madness

Kuten jo mainitsin, elokuva on alusta loppuun vauhdikas visuaalinen tykitys. Digitaalitehosteita on pilvin pimein, mutta onneksi ne yleensä lomittuvat aitojen perinteisten tehosteiden kanssa. Näin tilanteista saadaan piirun verran aidomman näköisiä, ja se on kannattanut. Leffa viedään alusta loppuun vuosikymmenten saatossa muotoutuneella Marvelin sapluunalla. Toisin sanoen jo ensiminuuteista lähtien tietää suunnilleen, mitä on tulossa. Tai siis ainakin sen, millä tavalla illan pääruokalaji tarjoillaan. Toisin sanoen mitään syvällisiä pohdintoja elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta muusta sellaisesta ei ole luvassa, mutta kevyttä ja näyttävää viihdettä kuitenkin. Näin ollen rainalle annettava arvosana riippuu myös siitä, miten korkealla suosikkien listalla valkokankaalla nähtävät henkilöhahmot ovat katsojalle itselleen.

Mainitsemani Marvelin sapluuna näkyy ehkä parhaiten (tai pahiten) lisämateriaaleissa. Luvassa on nimittäin kourallinen katsauksia kulissien taakse, ja tietty kaava hahmottuu liiankin selkeästi. Ensin kerrotaan jotain yleistä, sitten hehkutetaan kollegoita, analysoidaan hieman toimintakohtauksia, katsellaan pilalle menneitä otoksia ja loppuun laitetaan poistettuja kohtauksia. Tässä tapauksessa poistettuja kohtauksia ei oikeastaan edes ole, vaan kyse on eri tavalla toteutetusta kohtauksesta.

Tämä on mainos:

4K-julkaisu on odotetusti hyvää laatua, ja ne lisämateriaalit on jälleen kerran laitettu mukaan sisällytetylle Blu-ray-levylle. Doctor Strange in the Multiverse of Madness on vankkaa Marvelin laatua, eikä yhtään sen enempää tai vähempää. Pisteet nousevat tai laskevat sen mukaan, miten paljon kokee fanittavansa keskiössä olevia henkilöhahmoja.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä