Suomi
Gamereactor
ennakot
DJ Hero

DJ Hero

Toimittajakuntamme surkein levynraiskaaja, DJ Mäki, pakkasi suurimmat kuulokkeensa kapsäkkiinsä ja matkasi Jenkkilään Activisionin luo testaamaan, josko mies saisi edes virtuaalisen tanssilattian hihkumaan innosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Harmonixin tuotantoryhmän nerokkuutta ei voi väheksyä, mutta loppujen lopuksi he vain jatkoivat jotain minkä Konami oli saattanut alulle. Lopputulos oli Guitar Hero, musiikkipeli joka istui länsimaisen maun kanssa täydellisesti yhteen. Samaan tapaan Rock Band oli Konamin konseptista jalostettu painos. Voisi jo luulla Konamin oppineen virheistään ja varmistaneen, ettei kukaan kähvellä enempää yhtiön hengentuotoksia, vaan toisin kävi. Activision ja Freestyle lainaavat melkein suoraan Konamin Beatmaniaa, mikä oikeastaan on se nimike, joka löi musapelit läpi. Tuloksena on DJ Hero, ja Gamereactor on tietysti kärppänä paikalla testaamassa tekelettä.

Ensikosketus DJ Heron levysoitinohjaimeen saa minut vakuuttuneeksi. Ohjaimen jalusta vaikuttaa erinomaisen tukevalta, levylautanen pyörii ilman pienintäkään kitkaa ja ohjainnapit tuntuvat painettaessa jämäköiltä. Vasemman käden ylälaidasta löytyy ohjaimen perusnapit, mutta ne saa kätkettyä pienen kannen alle, jotta vaikutelma oikeasta levysoittimesta olisi mahdollisimman hyvä. Jotta vasurit eivät olisi paitsiossa, sivupöydän saa irroitettua levylautasesta ja siirrettyä ohjaimen oikealle sivulle.

Valitsen sattumanvaraisen biisin ja ihmettelen, miten vähän peli yrittää poiketa Guitar Herojen viitoittamalta polulta. Nuotit putoilevat alas kolmea levyn kaarevuutta jäljittelevää raitaa ja niitä soitetaan painamalla ohjaimen vastaavanvärisiä nappeja. Tuttua huttua, siis. DJ Hero paljastuu kuitenkin olevansa kaukana kitarasankaroinnista, jo pelkästään vasemman käden alta löytyvän crossfaderin eli ristihäivytysnamiskan ansiosta.

Ristihäivyttimessä on kolme asentoa: vasen, keskellä ja oikea. Kun vastaantuleva nuotti tekee poikkeaman johonkin suuntaan, vasemman käden on siirrettävä häivytysvipstaaki samaan suuntaan - ja samanaikaisesti pitää oikean käden muistaa soittaa itse nuottia. Kun soppaan vielä yhdistää pitkät nuotit sekä levylautasen edestakaisin hinkkaamista vaativat scratching-osuudet, alkaa sormilla olla kädet täynnä tekemistä. Oikein soittamalla kerätään erilliseen mittariin latinkia, jolla voi virheen sattuessa vispata raitaa taaksepäin ja yrittää hankaluuksia aiheuttanutta kohtaa uudelleen. Näppärä keino ehkäistä yhden ainoan virheen tekemisestä syntyvää turhautumista.

Tämä on mainos:

DJ Heron tavoite on selvä: Activision yrittää houkutella enemmän pitkätukkaisia, piikkikaulapantoja käyttäviä hoppareita kuluneissa farkuissaan musapelien pariin. Activision itse asiassa uskoo saavuttavansa suuremman yleisön kuin mitä muovikitaroilla on saatu, mikä vaatii tietysti isompaa annosta NRJ-tyylin popmusiikkia. Pelin biisivalikoimasta löytyykin niin Gorillazia, Jackson Fivea, Gwen Stefania, Black Eyed Peasia, Queenia ja David Bowiea.

Kukin artisti on kuitenkin kokenut asiaankuuluvan kovaa miksauskohtelua alan legendojen kuten DJ Jazzy Jeffin ja Grandmaster Flashin käsissä. Esimerkiksi Daft Punkin moderni discoremix Queenin Another One Bites the Dustista on yksinkertaisesti upea esimerkki siitä, miten pelaaja saadaan paitsi innostumaan oudoistakin kappaleista, myös tuntemaan olonsa aidoksi artistiksi jonkin muoviohjainta rämpyttävän sohvasankarin sijasta.

Myönnän olleeni DJ Heron suhteen hiukan ennakkoluuloinen, mutta maistiaissessio herätti todellisen ruokahalun peliä kohtaan. Remixit on tehty hyvin ja pelimekaniikka on niin uudenlainen ja hauska, että näen itseni taatusti ilottelemassa pelin parissa myöhemminkin. Ilahduttavasti pelin ulkoasukin näyttää enemmän coolilta clubimeiningiltä kuin hikiseltä kellariveivaamiselta. Ainoa oikea marinan aihe löytyi crossfaderista - koska keskiasennossa ei ole selkeää lovea johon osuminen tuntuisi sormissa, keskelle liu'uttaminen meni usein pitkäksi. Jää myös nähtäväksi miten hyvin lähinnä yksin soitettava DJ Hero jaksaa viehättää aikana, jolloin moninpelattavat bilemusapelit ovat suosionsa huipulla.

HQ
Tämä on mainos:
DJ HeroDJ HeroDJ HeroDJ Hero
DJ HeroDJ HeroDJ HeroDJ Hero
DJ HeroDJ HeroDJ HeroDJ Hero

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
DJ HeroScore

DJ Hero

ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Houkuttaako täysin toisistaan poikkeavien kipaleiden sekoittaminen? Innostaako bilehilemeininki ja raikas tanssiminen? DJ Herolla voi olla sinulle jotain tarjottavaa.

1
DJ Hero

DJ Hero

ENNAKKO. Kirjoittaja Jonas Mäki, kääntänyt Jori Virtanen

DJ Hero paketoi levysoitinohjaimen sekä nipun tutuista biiseistä tehtyjä remixejä samaan pakettiin ja päästää pelaajat fiilistelemään coolin klubi-DJ:n kengissä.



Ladataan seuraavaa sisältöä