Suomi
Gamereactor
uutiset

Disney+ -suoratoistopalvelu esiteltiin Pohjoismaiselle lehdistölle

Pitkään odotettu palvelu käynnistyy virallisesti 15. syyskuuta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Disneyn suoratoistopalvelu aloitti toimintansa Yhdysvalloissa jo viime vuoden marraskuussa. 10 lisäkuukauden odotuksen tarkkaa syytä ei ole kerrottu, mutta Disneyn Pohjoismaiden johtajan Hans Van Rijnin mukaan aika on käytetty tarkkaan muokkaamaan Disney+ jokaiselle Pohjoismaalle sopivaksi niin tarjontansa kuin kielivaihtoehtojenkin suhteen.

Disney järjesti torstaina 3. syyskuuta Helsingissä lehdistötapahtuman, jossa esiteltiin palvelun avauspäivän tarjontaa ja yksityiskohtia. Van Rijn kertoi suorana Kööpenhaminasta striimatusta päätapahtumasta, että Disney plussan tasoiselle ohjelmakirjastolle on hyvin tilaa markkinoilla. Valikoimaan kuuluu yli 6300 nimikettä elokuvien, sarjojen ja live-taltiointien muodossa.

Huomionarvoista on, että jatkossa Disneyn, Pixarin, Star Warsin, Marvelin ja monet muut erikoisuudet nähdään Disney+:lla yksinoikeudella. Uutena paljastuksena koko The Simpsons -sarjan tuotanto on katsottavissa palvelussa. Van Rijnin mukaan Disney+ on ainoa paikka, jossa kaikki 30 kautta ja yli 600 jaksoa ovat katsottavissa. Tarjontaa lisätään myös säännöllisesti tulevaisuudessa, ja ensi vuoden alkuun mennessä valikoiman määrän pitäisi jo ylittää 10 000. Esimerkkinä mainittiin The Mandolorian -sarjan toisen kauden aloitus lokakuun lopussa sekä kauan odotetun Mulan-uusioversion ensi-ilta 4. joulukuuta.

Tilaisuudessa kerrottiin myös odotettuja yksityiskohtia. Palvelua pystyy esimerkiksi käyttämään neljä käyttäjää samanaikaisesti, eikä latausten määrää ole rajoitettu. Sitä kuinka kauan videot säilyvät katsottavissa offline-tilassa ei kuitenkaan paljastettu. Palvelun hinta on 69,99 euroa vuodessa tai 6,99 euroa kuukaudessa. Ennen palvelun aloitusta ennakkotarjouksena vuoden voi tosin napata 59,99 eurolla. Disney+ luvataan toimivan aloituksessa kaikilla yleisimmillä mobiili-, älytelevisioilla sekä viihdelaitteilla. Sovellukset Xbox Onelle ja Playstation 4:llä mainittiin myös.

Disney+ -avauksessa mukana ovat esimerkiksi seuraavat elokuvat ja sarjat. Täydellisen listauksen voi katsoa täältä.

• Disney-klassikot (muun muassa Tuhkimo, Miekka kivessä, Pieni merenneito, Frozen ja Leijonakuningas (2019).
• Marvel-elokuvat ja -sarjat (muun muassa Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D sekä Marvel's Runaways)
• Star Wars -elokuvat ja sarjat (The Last Jedi poikkeuksena vasta lokakuussa)
• Simpsonit (kaikki 30 kautta)
• Pixar-elokuvat (muun muassa Toy Story 4 ja Doria etsimässä ja uusia lyhytelokuvia, kuten Lampun elämää ja Pixar tosielämässä)
• Hamiltonin filmatisointi sekä hittielokuvaan perustuva High School Musical: The Musical: The Series
• National Geographicin sarjoja ja muita dokumentteja (muun muassa Free Solo, Okavangoa, Will Smithin isännöimä Ihmeellinen planeetta maa)
• Elokuvia (muun muassa Yksin kotona, Mrs. Doubtfire - Isä sisäkkönä, Ice Age, Nunnia ja konnia sekä Avatar)
• 25 Disney+ Originalsia (muun muassa High School Musical: The Musical: The Series, Black is King, Finias ja Ferb -elokuva, Maailma Jeff Goldblumin silmin sekä The Imagineering Story: tarina Disneyn huvipuistoista)

Disney+ -suoratoistopalvelu esiteltiin Pohjoismaiselle lehdistölle
Disney+ -suoratoistopalvelu esiteltiin Pohjoismaiselle lehdistölle
Disney+ -suoratoistopalvelu esiteltiin Pohjoismaiselle lehdistölle


Ladataan seuraavaa sisältöä