Suomi
Gamereactor
uutiset
Diablo Immortal

Diablo Immortal saavutti ennätysmäisen pohjalukeman Metacritic-sivustolla

Kyseessä on sivuston heikoin arvosana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uusi pohjalukuennätys on 0,4/10. Metacriticin käyttäjäarvio ei välttämättä ole osoitus siitä, kuinka hyvä tai huono peli on. Syynä on niin sanottu arvostelupommitus, jossa tyytymättömät kuluttajat käyvät antamassa nollan täysin pelattavalle pelille vain siksi, että he eivät pidä tarinasta tai pitävät kehittäjiä ahneina tai valehtelijoina. Taustalla voi olla myös henkilökohtaista kaunaa. On vaikea tietää, mikä on järkevää kritiikkiä ja mikä ei.

Toisaalta tämä kertoo jotain tuotteesta. On jotain, joka laukaisee tällaisen käyttäytymisen. Blizzardin viimeisimmän julkaisun tapauksessa, joka on suurin yhtiön historiassa, on hyvin ilmeistä, missä ongelma piilee. Diablo Immortalin on kerrottu olevan "kaikkien aikojen ahnein ilmaispeli".

Useimmat ihmiset ovat silti yhtä mieltä siitä, että teknisesti Diablo Immortal on teknisesti erittäin hyvä, pyörii vakaasti, pelattavuus on periaatteessa hyvä ja sitä on todella hauska pelata. Aikojen saatossa on julkaistu pelejä, jotka ovat hädin tuskin lanseerattavissa ja niillä on korkeammat arvosanat. Monet pelit ovat niin heikkotasoisesti toteutettuja, että esimerkiksi "Angry Video Game Nerd" on heittänyt nämä täysihintaiset pelit ulos ikkunasta suunnattoman raivon vallassa, ja saaneet sekä Jim Sterlingin että Angry Joen vannomaan, etteivät he enää koskaan pelaa peliä.

Diablo Immortalissa erityisen pirullista on kuitenkin se, että rahastaminen on suunniteltu todella salakavalasti. Sen merkitystä ei huomaa tosissaan ennen pelin loppuosaa. Jos haluat nähdä loputkin pelistä, johon olet sijoittanut tunteja, päiviä, ehkä viikkoja, sinun täytyy raottaa kukkarosi nyörejä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä takaa suotuisaa lopputulosta. Maailmalla liikkuu tarinoita pelaajista, jotka ovat upottaneet rutkasti rahaa peliin saamatta optimaalisia varusteita. Henkilökohtaisesti voin ajatella paljon hauskempia asioita käyttääkseni kovalla työllä ansaitun rahani, mutta toisaalta en ole koskaan käyttänyt penniäkään mobiilipeliin.

Oletko pelannut Diablo Immortalia? Tunnetko itsesi ryöstetyksi tai huijatuksi, vai odotatko, mitä tuleman pitää?

Diablo Immortal

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä