Suomi
Gamereactor
ennakot
Diablo Immortal

Diablo Immortal, alfavaikutelmia

Meillä on puhelimet, ja Diablo on aika hyvä niissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vuonna 2018 Blizzard julkisti Diablo Immortalin, joka on mobiilipeli. Pääsin taannoin kokeilemaan peliä ennakkoon varhaisessa alfavaiheessa, ja suuri osa pelistä oli avoinna tutkittavaksi. Vaikuttaa siltä, että mobiilisesta Diablosta on tulossa hyvä.

Diablo Immortal sijoittuu ajallisesti Diablo 2:n ja Diablo 3:n väliin. World Stone on hajonnut palasiksi, ja levinnyt pitkin Sanctuarya. Pelaaja matkailee Sanctuaryn mailla etsimässä näitä kadonneita palasia. Samalla tuhotaan kaikki vastaan asettuvat demonit ja muut pahikset. Kyseessä on hack'n slash -tyypin MMORPG. Toisin sanoen maailmaa pääsee tutkimaan muiden pelaajien kanssa. Diablo Immortal on free-to-play, ja se todella myös tarkoittaa sitä.

Diablo ImmortalDiablo Immortal
Tämä on mainos:

Valitusta alustasta huolimatta Diablo Immortal on oikeasti Diablo-kokemus. Kokeilemani mukaan tarinalinjat ovat mittavia, taistelut vaikuttavia, tuunailu monipuolista ja peli vieläpä näyttää hyvältä, ja toimii hyvin.

Aikainen alfaversio on tarkoituksella tehty sellaiseksi, että edistyminen tapahtuu hieman normaalia nopeammin. Kolmen pelitunnin jälkeen tunsin vielä tarvetta jatkaa. Mukana on se MMORPG:n addiktoiva tunnelma, ja suoritus on melkoinen ottaen huomioon, että kyseessä on mobiilipeli.

Diablo Immortalissa on uusia vihollisia, omat esineensä ja roolipelimekaniikkansa. Mukana on myös paljon aiemmista Diabloista tuttua. Pelin alussa valitaan hahmoluokka neljästä vaihtoehdosta, ja julkaisun jälkeen niitä on tulossa lisääkin. Mukana ovat lyömäaseisiin keskittyvä Barbarian, taikainen Wizard, rauhallinen Monk ja kaukaa ampuva Demon Hunter. Jokaisella hahmoluokalla on omat kykynsä ja keinonsa. On myös mahdollista luoda useampi hahmo samalle palvelimelle hieman World of Warcraftin tyyliin.

Oman hahmon valinnan jälkeen aloitetaan, ja tarkoituksena on suorittaa sarja demonien lahtaustehtäviä. Mukana on myös tuttuja hahmoja, kuten Deckard Cain, ja niin ikään pitää piestä tuttuja pahiksiakin, kuten The Countess. Tehtävien suorituksesta ja pahiksien pieksennästä palkitaan kokemuspisteillä ja mahdollisella putoavalla tavaralla, jonka avulla toki pelaaminen helpottuu ja monipuolistuu.

Tämä on mainos:
Diablo Immortal

Diablo Immortalissa on erilaisia tapoja tuunata ja kehittää omaa hahmoaan. Noin aluksi erilaisia kykyjä voi vaihdella niin sanottujen aktiivisten kykyjen osalta, ja näitä aktiivisia kykyjä voi edelleen kehittää ainoastaan niitä käyttämällä. Käytettävissä on suuri määrä maahan putoavaa "loottia", joista jokaisella on oma harvinaisuuden asteensa, satunnaiset tilastot kohottavat hahmon terveyttä, tehtyä vahinkoa, haarniskaa, kriittisen osuman todennäköisyyttä ja niin edelleen. Jos siis ei ole jo ennakkoon perillä siitä, mitä kaikkea MMORPG-pelissä yleensä on, saattaa moninaisuus tuntua liialliselta.

Kaiken lisäksi kerätään useaa erilaista valuuttaa, joilla sitten päivitetään esineitä Sanctuaryn seppien luona. Jokaista esinettä voi parantaa viidesti, jonka jälkeen avautuu satunnainen perk-kyky. Sitten jokaiseen esineeseen voi lisätä niin tavallisen kuin legendaarisen kiven ("gem"), joka mausteistaa hahmonkehitystä edelleen. Kaiken kaikkiaan huoli siitä, että Diablo Immortal olisi liian yksinkertaistettu, on tyystin turha.

Diablo Immortal

On sanottava, että kosketusnäyttöohjaus toimii hyvin. En itse kauheasti moisista pidä, mutta toisaalta ne eivät myöskään ole esteenä pelistä nauttimiselle. Automaattinen tähtäys ja käyttöliittymä yhdessä hoitavat tehtävänsä.

Diablo Immortal tuntuu ennen kaikkea MMORPG-peliltä, ja vasta toiseksi mobiilipeliltä. Ja jokainen lajityypin veteraani tietää, että vasta siellä endgame-osuudessa se pelaaminen vasta alkaa. Diablo Immortalissa tämä tarkoittaa kahta uutta vaikeustasoa, ja uusia tapoja kehittää omaa hahmoaan Paragon -järjestelmällä. Moinen tarkoittaa uusia aukeavia kykypuita, ja ajan kanssa tätä monipuolistetaan lisääkin.

Ja jotta ei kesken loppuisi, on mukana myös Battle Pass. Ilmainen pelaaminen on aina ilmaista, mutta mukana on se maksullinenkin tapa. Tarjolla on pelaamiseen vaikuttamattomia esineitä, ja toki muuten vain pelaajan mieltä virvoittavia putoavia esineitä. Diablo Immortalissa on anonyymi vaihtomekaniikka materiaaleille, ja kaikkien hinnat on Blizzard määrittänyt itse. Toisin sanoen saatava "diili" on aina oikeudenmukainen.

Diablo ImmortalDiablo Immortal

Näkemäni perusteella Diablo Immortal tarjoaa tekemistä pitkäksi aikaa. On toki muistettava, etteivät kaikki näkemäni alueet välttämättä säily samanlaisina siihen asti, kun peli lopullisesti julkaistaan. Tulossa saattaa olla se uusi standardi mobiilipelaamiselle. Ei ole tiedossa, koska Diablo Immortal julkaistaan.

Diablo Immortal
Diablo ImmortalDiablo ImmortalDiablo Immortal

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä