Suomi
Gamereactor
arviot
Destiny 2: Shadowkeep

Destiny 2: Shadowkeep

Avaruussaappaat jalkaan ja paluu astialle Destiny 2:n lisäosassa Shadowkeep.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Destiny 2 on saanut laajennuksen Shadowkeep. On kuitenkin tärkeää tarkastella myös sitä, mitä uusi kausi Season of the Undying pitää sisällään. Tämä johtuu siitä, että laajennus ja uusi kausi pelaavat keskeisesti yhteen. On myös mainittava, että vaikka tulevat kaudet ovat erikseen ostettavissa, sisältyy Season of the Undying mukaan, kun hankkii Shadowkeepin.

Destiny 2: Shadowkeep

Shadowkeep sijoittuu Kuuhun, ja Eris Morn on mennyt laittamaan nenänsä sinne, minne se ei kuulu. Jotain on herännyt, ja nyt ollaan ongelmissa. Pelaajan on siis lennettävä Kuuhun ja kohdattava pahuus.

Tämä on mainos:

Ainoa uusi vapaasti tutkittava alue on juurikin Kuu, joka on helppo muistaa ensimmäisestä Destinysta. Kyse onkin uudestaan käytetystä vanhasta materiaalista, mutta samalla Kuuta on sieltä ja täältä uudistettu. Tällä tavalla "vanha" alue ei tunnu vanhalta.

Tarinatila on jokseenkin lyhyt, mutta rakenteeltaan se muistuttaa verkkoroolipeliä. Pelaajan täytyy usein päästää päiviltä tietty määrä tiettyjä pahiksia tietyllä aseella tarinatehtävien välissä. Näin ollen pelimaailma tuntuu enemmänkin tärkeältä avoimelta maailmalta, eikä niinkään erityisesti tehtäviä varten sorvatuilta uusilta maisemilta. Nautin olostani ja oletan, että samaa nähdään tulevaisuudessakin. Shadowkeepin tempo on hyvin onnistunut, joskin tarina loppuu äkillisesti vain jatkuakseen uudessa raidissa (tästä lisää myöhemmin).

Destiny 2: Shadowkeep

Pelattavuuden osalta Destiny 2 on edelleen juuri niin loistava kuin aina ennenkin. Shadowkeep ei siis tee paljoakaan muutoksia lukuun ottamatta lopetusliikettä, jonka pääsee tekemään (mutta ei PvP:ssä). Lopetusisku tuo mieleen vuoden 2016 Doomin, ja onkin hauskaa seurata, muuttaako lopetusisku Destiny 2:n pelattavuutta jotenkin pitkässä juoksussa. Mukana ei ole uusia vihollistyyppejä, joskin Hive ja Hex näyttävät Kuussa hieman erilaisilta. Niin ikään uusia asetyyppejä ei ole, ja uusien aseiden ja varusteiden määrä on hyvin vähäinen.

Tämä on mainos:

Shadowkeepin mukana tulee uusittu Armor 2.0 -järjestelmä, mutta se ei kuulu pelkästään Shadowkeepiin. Armor 2.0 päästää pelaajan leikkimään numeroilla, ja todellakin tuunaamaan hahmon mieleisekseen. Lisäksi mukana on Seasonal Artifact, jolla voi kohottaa omaa Power-tasoaan. Toivottavasti järjestelmä jatkaa kehittymistään myös tulevaisuudessa.

Destiny 2: Shadowkeep

Season of the Undying on ensimmäinen kaikkiaan neljästä kaudesta, jotka viihdyttävät pelaajia aina syksyyn 2020 saakka. Season of the Undyingissa on mukana ihan uusi aktiviteetti Vex Offensive, jossa Vex aloittaa invaasionsa Kuuhun. Meno toki kehittyy kauden edetessä. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, ettei pelaaja välttämättä ehdi kokea kaikkea ostamaansa, jos ei ehdi pelaamaan. Mutta niille, jotka pelaavat Destinya 20 tuntia viikossa, tämä sisältö on nannaa.

Shadowkeepin kohokohta on uusi raidi nimeltään Garden of Salvation. Se on todellakin kokemisen arvoinen, ja kertoo osan Shadowkeepin tarinasta. Laadultaan uusi raidi on samaa kuin ne aiemmatkin.

Shadowkeep on pääosin tyydyttävä laajennus. Tarina on jokseenkin lyhyt, mutta samaan aikaan hieno uusi raidi on mukana, ja Kuuta on mukava tutkia. Uusia aseita ja varusteita olisi saanut olla enemmänkin. Uusittu MMO-rakenne muuttaa Destiny 2:n parempaan suuntaan.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tarina, hyvin suunniteltu, loistava raidi
-
Lyhyt tarina, ei juurikaan uusia aseita ja varusteita
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä