Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Deadwood: The Movie

Deadwood: The Movie

Laadukas lännentarina tuntuu jäävän vieläkin kesken

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Länkkärisarjaa Deadwood tehtiin aikanaan kolmen kauden verran. Sarja oli omana aikanaan varsin tunnettu, mutta itse en jostain syystä sitä koskaan katsellut. En kuitenkaan antanut asian häiritä, kun tarjoutui tilaisuus katsella tarinaa jatkava elokuva Deadwood: The Movie. Viittauksia menneisiin tapahtumiin on runsaasti, mutta se iso tarina ei tunnu vieläkään saapuvan päätökseensä.

HQ

Etelä-Dakota juhlii vuonna 1889 sitä, että se hyväksytty osaksi Yhdysvaltoja osavaltiona muiden joukkoon. Juhlinta kulkeutuu myös Deadwoodin pitäjään. Villi länsi on hiljalleen väistymässä nykyajan tieltä, ja yhtenä oireena tästä ovat alueelle vedettävät puhelinlangat. Projektia ajaa voimakkaasti senaattoriksi kohonnut George Hearst (Gerald McRaney), eikä aina ihan laillisin keinoin. Menneisyyden haamuja ei tunnu unohtaneen kukaan, ja paikallisella sheriffi Seth Bullockilla (Timothy Olyphant) on pian kädet täynnä työtä. Eikä unohtaa sovi myöskään alkoholisoitunutta saluunanpitäjää Al Swearengenia (Ian McShane) ja suulasta entistä prostituoitua Trixietä (Paula Malcomson).

Menneisiin tapahtumiin viitataan lyhyillä välähdyksillä halki koko elokuvan, mutta sitä varsinaista juonta pystyy kyllä seuraamaan pohjalla olevaa sarjaa katsomatta. Dialogi on nasevaa, näyttelijät hoitavat työnsä hyvin, ja lavasteet ovat ensiluokkaiset siinä missä puvustuskin. Niin ikään tarina kulkee hyvällä tahdilla eteenpäin, eikä katsoessa tule aika pitkäksi. Ongelma on siinä, että elokuva tuntuu loppuvan kesken. Jotkut asiat saatetaan kyllä loogiseen päätökseen, mutta missään tapauksessa jälkivaikutelmaksi ei jää, että nyt saatiin langat punotuksi yhteen ja tarina loppuun kerrotuksi. Jos työryhmä tekee joskus jatkoa tälle elokuvalle, aion mielenkiinnosta kyllä senkin katsella.

Lisämateriaaleissa on vartin mittainen katsaus sarjan luojaan David Milchiin, jolla todettiin Alzheimerin tauti hieman ennen elokuvan tekemisen aloittamista. Siinä sivussa tekijät muistelevat aikaansa sarjan parissa ja hehkuttavat sitä, miten mukavaa oli taas palata niin sanotusti astialle. Pätkän tarkoituksena on ilmeisesti tehdä kunniaa Milchille, sillä muuta sisältöä ei lisämateriaalipätkässä ole.

Deadwood: The Movie jatkaa TV-sarjan tarinaa, ja lopputulos on kaikin puolin pätevää lännendraamaa. Harmillisesti se tarinallinen lopullinen silaus jää edelleen tekemättä.

Tämä on mainos:
Deadwood: The MovieDeadwood: The Movie
Deadwood: The MovieDeadwood: The MovieDeadwood: The Movie
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä