Suomi
Gamereactor
arviot
Deadpool

Deadpool

High Moon Studios tarjoaa epätasaisen kokemuksen, joka on toisaalta hauska, toisaalta tylsä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huumori ei ole ollut helppo pala valtaosalle videopelejä. Se toimi parhaiten osoita ja klikkaa -tyyppisissä seikkailuissa niiden kultakaudella, sittemmin sen siivet ovat kantaneet esimerkiksi Portalissa ja Brütal Legendissä. Myös indie-puolelta löytyy joitakin huumoriläiskiä. Nyt High Moon Studios on ottanut käsittelyynsä Marvel-maanikko Deadpoolin, jonka härskit sutkautukset toimivat pelin muodossa... kohtalaisen hyvin. Vitsien repimisen alla piilee toimintapeli, mutta se on selvästikin vähempiosainen puolisko tässä yhtälössä.

Deadpool
Yliampuvat aseet? Ruksi! Ylivilkas sankari? Ruksi! Ylivoimainen pelattavuus? Tyhjä...

Deadpool on hauska. Hihitän ja nauraa rätkätän, kun kokotrikoisiin sonnustautunut antisankari ilveilee ruudulla. Ääninäyttelystä vastaa maanmainio Nolan North, ja touhu on hysteeristä kuin kahvia ja sieniä ahmineella oravalla. Silloin kun Deadpool ei kieu hissimusiikin tahdissa, pelaaja pääsee nauttimaan tämän sisäisen äänen piikikkäistä huomautuksista. Deadpool on murskattu mies, lähes surullinen tapaus jos joku ottaisi hahmon jutut tosissaan, mutta se tekee tyypistä viihdyttävämmän kuin Duke Nukem on koskaan ollut.

Vitsit toimivat osittain siksi, että ne ovat täysin absurdeja ja odottamattomia. Niin kuin silloin, kun Deadpool puhaltaa pomppulinnan ja ponnahtaa sen sisään varttia myöhemmin. Vitsit viiltävät halki koko peliformaatin. Peli pilkkaa kaikkea quick time eventeistä "vaikeisiin" moraalisiin valintoihin. Pelin mennessä "yli budjetin" se muuttuu äkisti halvan näköiseksi ja ylhäältä kuvatuksi kuin kasariseikkailut. Myös "merkittävien" saavutusten keräily on sopivalla tavalla pöllöä, vaikka vastaava vitsiä on käytetty jo aiemmin The Simpsonsissa. Muutoin huumoriosastolla tarjoillaan kilokaupalla vessahuumoria ja kaikenmaailman töykeilyä, mikä ehkäpä uppoaisi paremmin siihen yleisöön, joka ei pelin ikärajaa ylitä.

Tämä on mainos:

Entä itse pelattavuus? No, harmittelimme aiemmassa ennakossa kulunutta hack and slash -mekaniikkaa, ja juuri sitä peli tarjoilee koko kestonsa ajan. Jatkuvasti eteen tulevia vihollisia voi piestä monenlaisin hyökkäyksin, miekkakomboista tuliaseisiin, mutta mekaniikat tuntuvat harvoin hienostuneilta. Pelkkä napin hakkaaminen toimii hyvin.

Ruudulla riittää jatkuvasti vilinää, ja jos peliä pelaa vain muutaman minuutin ajan, se voi tuntua todella intensiiviseltä. Temppuilevaan kameraan ja typeriin kloonivihollisiin leipiintyy kuitenkin nopeasti. Välillä viholliset vain seisovat pelaajan edessä piittaamatta omasta henkikullastaan. Toisaalta lentäviä vihollisia on rasittavan vaikea taltuttaa, koska automaattinen tähtäyssysteemi ei tahdo pysyä touhussa mukana.

Deadpool
Muutamassa kohdassa Deadpoolilta lohkeaa teräviä ideoita, jotka repivät neljännen seinän riekaleiksi.

Ennakossa mainitut yksioikoiset pomotaistelut ovat myös läsnä. Väistä hyökkäykset, odota elinvoiman palautumista, jakele pari iskua ja toista. Pomot eivät oikeastaan edellytä minkäänlaista kunnollista taktiikkaa. Ne eivät ole koskaan järin vaikeita, mutta yksi pomo yhdessä vaiheessa peliä - enkä mene yksityiskohtiin, koska se spoilaisi liikaa - ajoi minut lähes hulluuden partaalle taistelun pituudella.

Tämä on mainos:

Vihollisten väistelyyn ja kepittämiseen voi hyödyntää teleporttausta, jonka avulla Deadpool suhahtaa muutaman metrin eteenpäin. Teleporttaus on jälleen yksi avu Deadpoolin monenkirjavassa arsenaalissa, mutta kokemus tuntuu kömpelöltä ja harhaannuttavalta. Kyseinen supervoima kun on napitettu samaan näppäimeen kuin special-kombo, eikä sen avulla voi ylittää edes pienintä estettä.

Deadpool
Pelissä on paljon verisiä lopetuksia ja likaista kielenkäyttöä, jotka ovat tuoneet ikärajaksi K18.

Mitä pitempään komboa saa pidettyä yllä, sitä enemmän DP-pisteitä ansaitaan, ja näillä puolestaan voi parannella varustusta päivitysvalikossa. Valitettavasti tämäkin piirre jää melko keskinkertaiseksi parempien tussareiden ja ansojen kanssa pelaamiseksi. Vaikka uudet ja paremmat varusteet toki jonkinlaista lisäarvoa seitsemäntuntiseen kampanjaan tuovatkin, eivät ne poista pelin perusongelmaa: puolivillaista toimintaa.

Ironisesti Deadpool kompastuu itse moniin pelien perussynteihin, joita se niin kovasti yrittää pilkata. Kun alun hymy on hyytynyt ja peli tarjoilee jälleen yhden keskinkertaisen kentän kuluneine ideoineen ja keskinkertaisine vihollisineen, alkaa parempia toimintapelejä pälyillä jäykkishahmoista huolimatta. Deadpool on kohtuullinen pieruvitsi, mutta ei paljon muuta.

Deadpool
Deadpool
Deadpool
Deadpool
Deadpool
Deadpool
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Toimiva huumori, mainio ääninäyttely, päähahmon asenne
-
Ei-toimiva huumori, toistava taistelu, tylsät kentät, aavistuksen valjut grafiikat, temppuileva kamera
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

DeadpoolScore

Deadpool

ARVIO. Kirjoittaja Jonas Elfving

High Moonin uutukaisessa kohtaavat härskit vitsit, ylivilkas sankari ja puolivillainen pelattavuus. Peli hauskuuttaa hetken, mutta voisi olla parempikin.

2
Activision poistaa 14 peliä PS Storesta

Activision poistaa 14 peliä PS Storesta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Joitakin pelejä tehtäessä julkaisijalla on oltava oikeuksien haltijan lisenssi moiseen puuhaan, ja Kun lisenssi vanhenee, käy köpelösti. PlayStation LifeStylen mukaan...

1
Deadpool sai uusia vetimiä

Deadpool sai uusia vetimiä

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Deadpool on käynyt entistäkin riittoisammaksi, sillä hölpöttävän palkkasoturin ensimmäiseen peliin on julkaistu hieman lisäsisältöä kaikille alustoille paitsi Wii U:lle.Ladataan seuraavaa sisältöä