Suomi
Gamereactor
ennakot
Dead Rising 4

Dead Rising 4

Frank temmeltää taas zombien keskellä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kymmenen vuotta sitten Xbox 360 -laitteelle julkaistu Dead Rising pääsi yllättämään. Capcomilla oli toki aiempia näyttöjä Resident Evilin parissa, mutta Dead Risingin ote zombien käsittelyyn oli silti uusi. Tarkoituksena oli aikarajan puitteissa pitää hauskaa mäiskimällä eläviä kuolleita paloiksi mitä erikoisimmilla aseilla.

Dead Rising 4 palaa tietyllä tavalla takaisin juurille aloittaen siitä, että päähenkilönä hyörii alkuperäisen pelin valokuvaaja Frank West. Gamereactor pääsi katsomaan tulevaa mätkettä Microsoftin Lontoon päämajaan.

Ennakko keskittyi ainoastaan pelin aloittavaan prologiin, jossa Frank West Capcomin mukaan kohtaa tuhansia zombeja tutun ostoskeskuksen sisällä. Teknisesti sujuvuus ja näyttävyys on jotain aivan toista verrattuna Dead Rising 3:een Xbox Onella. PC-versiossa ei pitäisi olla keinotekoista rajoitusta ruudunpäivityslukemille, ja resoluution saa laittaa niin korkeaksi kuin omasta koneesta hevosvoimia lähtee.

Huomioitavaa on se, miten zombilaumat käyttäytyvät kohdatessaan joka suuntaan aseita heiluttelevan Frankin. Räjähtävät nuolet jalkajousella ammuttuna saa osan elävistä kuolleista lentämään korkealle ilmaan, ja jälkipidollinen näky kaikkine ilotulituksineen on hulppeaa seurattavaa. Suurikokoinen vasara taas saa tien aukeamaan edestä kunniakujan lailla. K18-tason brutaali meno on päheää, ja onneksi pelaaminen on aina hauskaa.

Tämä on mainos:
Dead Rising 4
Dead Rising 4Dead Rising 4Dead Rising 4

Prologi esittelee Frank Westin hahmon uudelleen pelaajille, ja osion tarkoituksena on tehdä vaikutus pelaajaan runsaalla zombimäärällä. Pääosa kokemuksesta pitäisi kuitenkin sisältää monipuolisempia lähestymistapoja suoraviivaisen väkivallan rinnalla. Frank voi esimerkiksi hiipiä kohteen lähelle, ottaa nopean "stealth selfie" -kuvan ja viimeistellä kohteen sen jälkeen.

Kaksi uutta zombityyppiä vaatii hieman enemmän harkintaa ennen päälle käymistä. Vastamuuttuneet ruumiit ovat hyvin aggressiivisia ja arvaamattomia hitaan laahustamisen sijasta. Kehittyneemmät evo-zombit puolestaan ovat saaneet hieman takaisin elävän ihmisen älykkyyttä, ja toimivat siksi ryhmissä Frankin pään menoksi osaten käyttää muun muassa suojia hyödykseen. Samat keinot eivät aina toimi, mikä pakottaa pelaajan sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin. Käytössä olevat aseetkin hajoavat entisten pelien malliin.

Tämä on mainos:

Tyylillisesti Dead Rising 4 muistuttaa paljon alkuperäistä, mikä on pelkästään positiivinen asia. Muutoksia on kuitenkin tulossa varsinkin pomotaistoihin, yleiseen vaikeustasoon ja pelin tyyliin kertoa tarinaa. Kovimmat viholliset eivät kuulemma ole enää karikatyyrimaisia kummajaisia edellisten Dead Rising -pelien malliin. Pääpahikset käyttävät lisäksi yleensä jotain mahtavaa välinettä, joka sitten jää Frankin käsiin kohtaamisen jälkeen.

Dead Rising 4:ssa näyttäisivät siis olevan osaset kohdillaan, ja varsinkin sarjalle ominainen huumori on onnistuttu säilyttämään. Peli on määrä julkaista Xbox Onelle ja PC:lle joulukuun 6. päivä tänä vuonna.

HQ
HQ
HQ
Dead Rising 4Dead Rising 4Dead Rising 4
Dead Rising 4Dead Rising 4
Dead Rising 4Dead Rising 4Dead Rising 4

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Capcom Vancouver sulkee ovensa

Capcom Vancouver sulkee ovensa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Capcom sulkee kokonaan Dead Rising -sarjasta vastanneen Vancouverin studionsa, ja työnsä menettää 158 ihmistä. Capcom Vancouver tunnettiin ennen nimellä Blue Castle...Ladataan seuraavaa sisältöä