Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Day Shift

Day Shift (Netflix)

Jamie Foxx ja Snoop Dogg vampyyreja metsästämässä, ja meno on juuri niin viihdyttävää kuin kuvitella saattaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Day Shift

Maailmassa on tehty paljon elokuvia, joissa huonoissa väleissä keskenään olevat poliisit laitetaan työpareiksi. Maailmassa on niin ikään paljon elokuvia, jotka keskittyvät vampyyrien metsästämiseen. Day Shift päättää yhdistää nämä kaksi, ja seurauksena on hyvää viihdettä. Mitään syvällisempää sanomaa ei ole tiedossa, mutta ei sellaista aina tarvitsekaan.

Bud Jablonski (Jamie Foxx) metsästää työkseen vampyyreja, mutta tekee sen usein paikallisista (eli Kalifornian) säädöksistä välittämättä. Hän on saamassa potkut käytöksensä vuoksi, mutta saa puhuttua itselleen vielä yhden mahdollisuuden. Lapsenvahdiksi asetetaan toimistossa kunnostautunut Seth (Dave Franco), ja soppa on valmis. Vampyyreja metsästetään kahdessa vuorossa, ja varmuuden vuoksi Bud laitetaan uuden parinsa kanssa päivävuoroon. Eräänlaisena vanhana tuttuna mukana häärii myös Big John Elliott (Snoop Dogg), mutta siitä ei kannata kauheasti välittää. Tai kannattaa kyllä, mutta aivojaan tarinan osalta ei kannata rasittaa.

Elokuvan tarinassa tai sen toteutuksessa ei ole juuri mitään persoonallista tai uutta lukuun ottamatta ehkä sitä, että tässä maailmassa vampyyrit on jaettu erilaisiin alalajeihin käytöksensä ja hierarkia-asemansa perusteella. Muuten niin kuvaus, naseva sanailu kuin toimintakin ovat juuri sellaiset kuin on vuosikymmenten varrella nähty useissa muissakin elokuvissa. Tämä yllätyksettömyys ei kuitenkaan haittaa, sillä katsoja viihtyy muutenkin alusta loppuun.

Tämä on mainos:
Day ShiftDay Shift

Viimeistään elokuvan puolivälissä tulee miettineeksi, eikö vampyyrien metsästykseen ole kehitetty työturvallisempia tapoja? Operaatiot tuntuvat menevän poikkeuksetta edes vähän pieleen, mikä johtaa jo olemassa olevien säädösten rikkomiseen. Taustalla voi olla myös piilevää yhteiskuntakritiikkiä erilaisia tarpeettomia säädöksiä kohtaan. Oli miten oli, ainakin huono työturvallisuus johtaa näyttäviin ja verisiin toimintakohtauksiin.

Huonoksi puoleksi voi nostaa sen, että ainoastaan Jamie Foxxin henkilöhahmo Bud on tehty hyvin. Kaikki muut jäävät tavalla tai toisella vajaiksi omassa kehityksessään. Tavoitteena on varmasti ollut pitää tarinan tempo jatkuvasti etenevänä, ja siinä on toki onnistuttu. Olisi ehkä kannattanut pudottaa muutama henkilöhahmo pois kokonaan, jolloin jäljelle jääneet olisivat saaneet enemmän tilaa.

Day Shift ei yllätä millään osa-alueella, mutta toisaalta se on hyvin tehtyä viihdettä. Kyseessä on siis täydellinen Netflix-illan elokuva.

Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Day Shift (Netflix)

Day Shift (Netflix)

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Jamie Foxx ja Snoop Dogg vampyyreja metsästämässä, ja meno on juuri niin viihdyttävää kuin kuvitella saattaa.Ladataan seuraavaa sisältöä