Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Damsel

Damsel (Netflix) on hyvä, joskaan ei omaperäinen

28 Weeks Later -elokuvan ohjaajan Netflix-elokuvassa kovapintainen prinsessa laittaa lohikäärmeen aisoihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Ohjaaja Juan Carlos Fresnadillon Damsel-elokuvaa tähdittää Stranger Thingsin Millie Bobby Brown, ja nyt ollaan pulassa lohikäärmeen kanssa kauniissa fantasiamaailmassa. Aloitus on perinteisen sadun kaltainen, mutta sitten asetelma käännetään päälaelleen. Nyt prinsessa pelastaa itsensä pulasta. Näin ollen tarina on kiinnostava, joskaan ei omaperäinen.

Elodie on pennittömän kuninkaallisen perheen vanhin tytär, joka naitetaan ulkomaalaiseen sukuun vastineeksi rikkauksista. Kaikki vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, ja pian Elodien henkeä uhkaa vihainen lohikäärme. Nyt ei ole mitään prinssiä, joka pelastaisi pulasta. Prinsessasta muovautuu itsenäinen ja vahva lohikäärmeen seuratessa kintereillä. Elokuvan rytmitys ja rakenne ovat loistavat, ja heikkouksistaan huolimatta käsikirjoitus toimii hyvin.

Damsel on viihdyttävä. Elodien taisto ei ehkä määritä lajityyppiä uusiksi, mutta hyvin tehty fantasiaelokuva tämä silti on. Millie Bobby Brown hoitaa pääasiassa työnsä hyvin, mutta kaikissa kohtauksissa ei näyttelijäntyö toimi. Hänen ilmeikkyytensä on ajoittain turhan yksioikoinen.

Tämä on mainos:

Lohikäärme ja ääni (Shohreh Aghdashloo) ovat taidolla tehtyjä. Monissa nykyelokuvissa nähtyä laiskuutta erikoistehosteissa ei ole havaittavissa.

DamselDamsel
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä