Suomi
Gamereactor
arviot
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty tarjoaa runsaasti lisää pelattavaa

Paluu Night Cityyn on totta, kun V ja Johnny Silverhand suorittavat keikan 2.0-päivityksen jälkeen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Cyberpunk 2077 julkaistiin joulukuussa 2020. Bugit ja muut ongelmat olivat niin mittavat, että oli odotettava useita kuukausia, ennen kuin wanha Playstation 4 pystyi pyörittämään peliä säällisesti. Suoritin melkein kaiken pelissä tarjolla olevan, ja näin kaikki eri loppuratkaisutkin Johnny Silverhandin ja V:n tarinaan mukaan lukien sen salaisen lopun. Laajennus Phantom Liberty on siksi minusta hyvin kiinnostava jo ajatuksena.

Samalla linjoille tulee ilmaiseksi päivitys 2.0, joka tekee muutakin kuin parantaa poliisien tekoälyä ja lisää mukaan ajokeilla tehtävät taistot. Kaikki pahikset liikkuvat aiempaa uskottavammin, ja osaavat jopa koukata sivustaan ja mennä suojaan kesken kaiken. Nyt on osattava käyttää erilaisia aseita ja pysyä liikkeessä. Ja taiston jälkeen kerättävää roinaa on aiempaa vähemmän.

Suurin osa esineistä ja vaatteista on sellaisia, että niiden merkitys on aiempaa vähäisempi. Vaatteet eivät tarjoa enää lainkaan armor-lukemaa, sillä sen tekevät ainoastaan implantit ja cyberware. Tämä on ongelma, jos on tehnyt oman hahmonsa aseisiin painottuvaksi, sillä kaikki on muutettu.

Tämä on mainos:

Kaikki armor- ja hyökkäysmuuttujat perustuvat siihen, miten Night Cityn pahikset kohtelevat pelaajaa, ja onnistuuko pelaaja moisia edes löytämään taiston tuoksinassa (tai onko tarpeeksi rahaa ostamiseen). Hahmonkehitys on nyt merkityksellisempi kykypuiden osalta. Hahmonkehitys on paljon yksinkertaisempaa, eivätkä kaikki muutokset ole aivan selviä.

Max-Tac on uusi järjestelmä, kun poliisit jahtaavat pelaajaa. Logiikka on sama kuin GTA V:ssä viiden tähden saaminen. Poliisien karistaminen kannoilta ei ole kovinkaan helppoa, ja korkeammilla tasoilla se on jo suorastaan mahdotonta. Hengissä selviäminen on mahdollista, mutta edessä on koko pelin haasteellisin taisto. Terveyspakettien ja ammuksien kulutus on oleva valtaisaa.

Ajokeilla tehtävä taisteleminen on ollut se osio, johon olen panostanut kaikkein vähiten. Laajennuksessa on kuitenkin kokonaan omat sivutehtävänsä, joissa on käytössä aseistetut ajokit. Kyseessä ei ole kokonaan uusi ominaisuus, vaan ainoastaan erilainen vaihtoehto.

Phantom Liberty on erittäin elokuvallinen laajennus. Phantom Liberty alkaa hyvin samalla tavalla kuin John Carpenterin vuoden 1981 elokuva Escape from New York. Mystinen Songbird soittaa tarjoten ratkaisua ongelmaan Relicin ja Johnny Silverhandin kanssa. Vastaavasti pelaajan on otettava vastaan vaativa tehtävä. On pelastettava New United States of American presidentti Rosalind Myers Dogtownista. Presidenttiä kuljettavan sukkulan ampuu alas entinen sotilas Kurt Hansen, joka hallitsee Dogtownia. Hahmo on selvästi innoittunut Marlon Brandon Colonel Kurtzista elokuvassa Apocalypse. Now. Mukana ovat myös Solomon Reed (Idris Elba) ja Songbird. Kummatkin ovat kiinnostavia henkilöhahmoja, ja tehdyt valinnat saattavat avata uuden loppuratkaisun V:lle ja Johnny Silverhandille.

Tämä on mainos:

Phantom Liberty tarjoaa tusinoittain lisää pelattavaa emopelin päälle. Tarinavetoisen paikkojen tutkimisen ohella Dogtown on sotatoimialue. Mukana on kaksi uutta tehtävätyyppiä: "air package" ja "courier". Toisin sanoen erilaiset tehtävät pitävät huolen siitä, ettei tylsää tule olemaan.

Pakettina Phantom Liberty ja päivitys 2.0 antavat uuden elämän Cyberpunk 2077 -pelille.

Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Pahisten uudistettu tekoäly, Phantom Libertyn elokuvallisuus
-
Varusteet ovat nyt pelkkää kosmetiikkaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä