Suomi
Gamereactor
ennakot
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Viimeinkin ennakossa The Witcher -kehittäjän uusi roolipeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kesän 2018 E3-messuilla CD Projekt RED esitteli tulossa olevaa peliään Cyberpunk 2077. Ennakkotilaisuus järjestettiin Blade Runneria muistuttavassa baarissa, jossa cosplay-ihmiset olivat teeman mukaisesti pukeutuneina. Sitten esittely alkoi.

Cyberpunk 2077 alkaa oman hahmon tekemisellä, ja taustatarinan valinnalla. Erilaisia vaihtoehtoja on huima määrä. Myös naishahmolla pääsee tietenkin halutessaan pelaamaan, ja näin tehtiin esittelydemossa. Nimeä ei kuitenkaan voi valita, vaan se annetaan valmiiksi. "V" on jo alussa varsin tappava, mutta hän muuttuu suoranaiseksi koneeksi murhaamisessa hahmonkehityksen myötä. Aluksi valitaan hahmoluokka, ja sitten vielä tulevat erilaiset augmentoinnit, implantit ja tietenkin muut normaalit suojavaatteet. Aseita pitäisi olla sadoittain, ja niitäkin saa päivittää täydellisyyteen asti.

On silti muistettava, että hahmon tuunaamisesta huolimatta Cyberpunk 2077 pelataan ensimmäisestä persoonasta, joten mahtavaa sankaria pääsee näkemään ainoastaan välivideoissa. Pelimaailma muuten vaikuttaa olevan samalla tasolla kuin The Witcher 3:sta muistetaan. Demo sijoittui Night Cityyn, joka näytti sanalla sanoen upealta. Esillä oli likaisia slummeja ja korkealle kohoavia pilvenpiirtäjiä. Alueiden välillä liikutaan tietysti futuristisella ajokilla. Maailmasta tehdään sellainen, että ihmisten kanssa voi keskustella, ja kaikki on tietysti verhottu futuristiseen tunnelmaan.

Demossa V pääsi mukaan toimintaan lähes välittömästi. Kyborginen kyberpunkkari (cyborg cyberpunk) sai tehtäväkseen kadonneen tytön jäljittämisen. Kaappauksen oli suorittanut paha jengi, joten seurauksena oli näyttävää tulitaistelua, suojasta ampumista ja taktisen elementin toi kuvaan V:n apuri Jackie, joka pitää yhtä paljon niin naisista kuin väkivallastakin. Lopulta tyttö löytyi jäisestä kylvystä talon perältä.

Tämä on mainos:
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077

Pelaajalla on mahdollisuus käskeä Jackieta nostamaan tyttö ylös, ja siirtää hänet lääkinnän hoidettavaksi, tai vaihtoehtoisesti V voi hoitaa työn itse. Lääkintäjoukko oli kuitenkin enemmän palkkasotilaspoppoo, jotka eivät pidä kyberpunkkareista. Tämä päätellen siitä, miten tylyn kohtelun V sai heidät kohdattuaan.

Hyvin tehdyn työn jälkeen V herää ilman vaatteita rakastajansa viereltä. Toisin sanoen The Witcher -sarjan aikuismaiset teemat ovat edelleen paikoillaan. Seuraavaksi olikin aika tavata Doctor Victor, joka lahjoitti V:lle kaksi uutta implanttia. Toisin sanoen oli aika tutustua hahmonkehitykseen. Toinen implantti päivitti asetta antaen lisävahingon ohella uusia tulitustapoja. Toinen puolestaan antoi mahdollisuuden zoomata kameralla, ja skannata muita pelin hahmoja. Näillä kahdella lisäkeinolla seuraava tehtävä muuttui helpommaksi. Tarkoituksena oli hankkia takaisin sotilaalliselta Militechilta varastettu lähetys, ja palauttaa se oikealle omistajalleen. Toimeksianto muuttui kuitenkin astetta mielenkiintoisemmaksi, kun V tapasi sotilasjoukkion johtajan, Meredith Stoutin, ja päätti etsiä ongelmaan rauhanomaista ratkaisua.

Tämä on mainos:

Lopulta sovittiin, että V hankkii lisätietoa lähetyksen varastaneesta joukkiosta. Matka vei hylättyyn teurastamoon, johon päästiin sisään mekaanisella hämähäkkiapurilla. Seuranneessa taistelussa esiteltiin brutaalimpia tapoja hankkiutua pahiksista eroon. Ensin ammuttiin haulikolla pahikselta raajat irti, jonka jälkeen juostiin seinällä napsien vihollisilta päitä pois matkan varrella.

Cyberpunk 2077 vaikuttaa hyvältä peliltä, ja toivottavasti CD projekt RED esittelee jatkossa enemmän niin ensimmäisen persoonan pelaamista kuin pelimaailmaa itseäänkin.

Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä