Suomi
Gamereactor
ennakot
Cuphead

Cuphead: The Delicious Last Course panostaa laatuun määrän sijasta

Studio MDHR päästi Gamereactorin katsomaan ennakkoon tulevaa laajennusta ja sen tarjontaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Melkoisen pitkän odotuksen jälkeen on aika Cupheadin ja Mugmanin uudelle seikkailulle. Meno alkoi jo vuoden 2017 pelillä Cuphead, joka on sittemmin muuntunut myös Netflixin TV-sarjaksi. Seuraava osa The Delicious Last Course on ollut työn alla jo jonkin aikaa. Gamereactor pääsi katsomaan esittelyä, jossa Studio MDHR näytti niin pelattavuutta kuin kertoi siitä vaativasta prosessista, joka laajennuksen tekoon on liittynyt.

HQ

The Delicious Last Course on merkittävä lisä Cupheadiin. Cuphead ja Mugman matkaavat uudelle Inkwell Isles -alueelle. Tavoitteena on auttaa Legendary Chalicea, joka nähtiin viimeksi tällä alueella. Legendary Chalice on itse asiassa Ms. Chalice, ja tämä hurmaava uusi päähenkilö on juuttunut nykyiseen muotoonsa. Apua tarvitaan, jotta paluu alkuperäiseen muotoon olisi mahdollinen.

Kuinka moinen sitten tehdään? Uusi henkilöhahmo nimeltä Chef Saltbaker on valmis leipomaan sokerisen herkun, joka voi parantaa Ms. Chalicen tilan. Tällaisen voimakkaan herkun tekeminen vaatii niitä parhaita raaka-aineita, jotka tietenkin ovat saaren pelottavimpien pomovastuksien hallussa. On siis Cupheadin, Mugmanin ja Ms. Chalicen tehtävä vaeltaa pitkin saarta kohdaten isoja pahiksia.

Tämä on mainos:
Cuphead

Studio MDHR:n kertoman mukaan laajennus tarjoaa pelattavaa 3-4 tunniksi riippuen siitä, miten hyvä on jo pelaamaan Cupheadia. Sellainen käsitys jää, että uusia pomovastuksia on melkoinen määrä ottaen huomioon, että uusi saari on se toistaiseksi isoin saari Cupheadissa. Määrä ei kuitenkaan ole myyntivaltti, vaan laatu. Kehittäjät ovat panostaneet runsaasti siihen, että kohdatuissa tilanteissa olisi aiempaa enemmän syvyyttä. Oli sitten kyse ohjauksen sujuvuudesta, soundtrackista (koronaviruksen jylläyksen aikana tehdyissä nauhoituksissa oli mukana yli 110 muusikkoa) tai vain jokaisen pomopahiksen ulkonäöstä ja liikkumisesta.

Studio MDHR on päättänyt panostaa yksityiskohtiin tehden pomotaistoista aiempaa vaativampia ja mittavampia. Kertoman mukaan uusilla pomovastuksilla on enemmän liikkeitä yhdessä vaiheessa kuin peruspelin monilla pomovastuksilla kaikkiaan. Tämä käy ilmeiseksi seuratessa kohtauksen yksityiskohtia.

Näin jäisen pomotaistelun nimeltä Snow Cult Shuffle, jossa kohdataan pahis Mortimer Freeze. Taustaa valaisevat liikkuvat revontulet, joita tosin on hankala arvostaa siksi, että samaan aikaan on liikuttava ja koetettava pysyä hengissä. Mortimer Freeze kun viskoo pelaajaa kohti jatkuvasti yhtä jos toistakin tavaraa. Kun sitten pelaaja erehtyy luulemaan taiston olevan ohi, kenttä muuttuu, jolloin taistoa on jatkettava viidellä leijuvalla ja pyörivällä alustalla. Kaikesta päätellen haastetta todellakin riittää, mutta kaaoksessa on ehdottomasti myös oma kauneutensa.

Tämä on mainos:
Cuphead

Jotta kasvaneeseen haasteeseen voisi vastata, on Studio MDHR lisännyt mukaan muutamia päivityksiä. Ms. Chalicella on joitakin ylimääräisiä ominaisuuksia, kuten mahdollisuus tuplahyppyyn ja aloitus ylimääräisellä elämällä. Hintana on kuitenkin charmsien menetys. Cupheadille ja Mugmanille on joukko päivityksiä ostettavana Pork Rindin puodissa. Mukana ovat charmsit uusiksi aseiksi kuten Crackshot, joka tuottaa ilmoille leijuvan konekivääripesäkkeen eli "turretin". Parasta on kuitenkin se, että Ms. Chalice on taaksepäin yhteensopiva, joten hänet voi viedä peruspelin taistoihin.

Kuinka se peruspeli nyt sitten muuttuu? Mukana on uusi henkilöhahmo Boatman, joka kuljettaa pelaajan uudelle alueelle Inkwell Islesissa. Sama heppu toimii myös pikamatkustuskeinona peruspelin eri pääsaarten kesken. The Delicious Last Course on yhteydessä pääpelin tarinaan, mutta ei sen rajoittama. Toisin sanoen laajennuksen pariin pääsee heti ensimmäisen Mausoleum-kohtaamisen jälkeen, jos niin haluaa.

Cuphead

The Delicious Last Course lupaa silti olla enemmän kuin pelkkä laajennus: se on nimensä mukaisesti se viimeinen kierros posliinisille päähenkilöilleen. Studio MDHR kertoi esittelyssä, että he haluavat jatkossa keskittyä muihin peleihin. Ei ole tiedossa, mitä ne muut pelit ovat.

Cuphead and The Delicious Last Course julkaistaan 30. kesäkuuta PC:lle, Playstation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille 7,99 euron hintaan.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
CupheadScore

Cuphead

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Pitkään sitä on saatu odottaa, mutta Cuphead on viimein ilmestynyt. Testasin menneenä viikonloppuna kuppipäisen sankarin piinaavan haastavan, mutta upean näköisen, tasoloikkaräiskinnän.Ladataan seuraavaa sisältöä