Suomi
Gamereactor
arviot
Cuphead

Cuphead (Nintendo Switch)

Studio MDHR:n mahtava tasoloikka loikkaa Xbox Onelta Nintendo Switchille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Cuphead julkaistiin melkein kaksi vuotta sitten PC:lle ja Xbox Onelle. Kyseessä on eräs kuluvan vuosikymmenen parhaimmista tasoloikista, joten hieno juttu, kun peli on nyt saatu Nintendo Switchille. Tärkeintä uudella alustalla on tietenkin kolme asiaa: sisältö, tekninen suoriutuminen ja sopivuus uudelle alustalle.

Sisällön puolesta Switchin Cuphead on käytännössä identtinen PC- ja Xbox One -versioihin verrattuna. Nyt on mahdollista valita hahmo joko Cupheadista tai Mugmanista yksinpelitilassa. Välivideot ovat nyt ihan oikeita välivideoita, joka toki auttaa immersiossa. Sinne tänne on myös ripoteltu uusia animaatioita ja taidekuvia. Moinen lisää jo ennestään kauniin pelin koreutta uusiin korkeuksiin. Switch-versiossa on lisäksi pelin omat sisäiset pokaalipalkinnot niille, joita se motivoi yrittämään parhaansa.

CupheadCuphead

Pienistä korjailuista huolimatta Cuphead on edelleen se sama mahtava peli, joka julkaistiin jo vuonna 2017. Kyseessä on viimeisen päälle hiottu ja raivostuttavan haastava tasoloikkapeli, jossa epäonnistumisesta saa syyttää vain itseään. Käsikonsoliversiona pelattuna Cuphead rullaa 60 ruutua sekunnissa resoluutiolla 720p, ja isolla ruudulla 1080p. Itse asiassa kyseessä taitaa olla teknisesti se parhaiten rullaava peli Switchillä, jota olen pelannut.

Tämä on mainos:

Switch-version etu muihin alustoihin verrattuna on tietysti juurikin se, että pelaaminen onnistuu missä tahansa kannettavassa muodossa. Pelin rakenne sopiikin hyvin juuri lyhyissä sessioissa pelattavaksi. Kaverin kanssa pelattava co-op ottaa odotetusti hyödyn joy-coneista, joten ylimääräistä ohjainta ei pelikaverille tarvita. Moninpeli ei ehkä ole se paras tapa pelata Cupheadia, mutta siitä huolimatta co-op on lisätty Switchin versioon täysin ilman ongelmia.

Cuphead on siis edelleen fantastinen peli, joka ei menetä mitään kääntyessään Nintendo Switchille. Jos peli on jo pelattu aiemmin, ei tätä versiota ehkä kannata hankkia. Jos taas tämä mahtipeli on vielä kokematta, on Switchin versio se paras valinta.

Cuphead
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Audiovisuaalisesti mahtava saavutus, mahtava hahmosuunnittelu ja pelimaailma, "vielä yksi yritys", kannettavuus
-
Muutama huono kenttä, co-op on kaoottista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
CupheadScore

Cuphead

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Pitkään sitä on saatu odottaa, mutta Cuphead on viimein ilmestynyt. Testasin menneenä viikonloppuna kuppipäisen sankarin piinaavan haastavan, mutta upean näköisen, tasoloikkaräiskinnän.Ladataan seuraavaa sisältöä