Suomi
Gamereactor
arviot
Cuisine Royale

Cuisine Royale

Battle Royalen inspiroima peli alkoi aprillipilana, mutta on nyt saatu ulos Early Access -tilasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Joskus hienot pelit saavat alkunsa pähkähulluista ideoista. Yksi tällainen on Cuisine Royale. Peli sai alkunsa vuonna 2018 aprillipilana julkaisija Gaijin Entertainmentilla, ja kyseessä oli aluksi toiseen maailmansotaan sijoittuva Enlisted-peli. Kaksi vuotta myöhemmin palvelimilla on edelleen pelaajia. Kyseessä on free-to-play, ja nyt on aika arvioida, mistä on kyse.

Ytimeltään Cuisine Royale on samanlainen kuin muutkin lajityyppinsä pelit. Jatkuvasti kutistuvalla kartalla ajetaan vielä elossa olevat pelaajat lähemmäksi toisiaan. Cuisine Royalessa on mukana Solo, Duo ja Squad-pelimuodot. Kuvakulmavaihtoehtoina on ensimmäinen ja kolmas persoona. Nimensä mukaisesti ruoka ja siihen liittyvät asiat ovat kosmeettisesti keskeisessä osassa. Valittavana on yksi kaikkiaan neljästä hahmosta, joka aloittaa uuden matsin alusvaatteisillaan. Nyt ei kuitenkaan haravoida maastoa parempien aseiden ja varusteiden perässä. Cuisine Royalen maailma on väärällään kattiloita, pannuja, ruokakasseja ja muita keittiöön liittyviä tavaroita, jotka toimittavat pelaajan suojahaarniskan virkaa.

Takamuksen suojaksi saattaa löytyä vohvelirauta, ja päähän metallinen kattila. Terveysmittaria palautetaan syömällä löytyviä ruoka-annoksia, ja roina-arkkujen virkaa toimittavat jääkaapit. Esineinä saattaa olla esimerkiksi lisävauhtia antavat jänistossut tai terveyttä automaattisesti palauttava tiputuspussi. Varsinkin kavereiden kanssa yhdessä pelatessa Cuisine Royalen koominen osuus ottaa vallan, eikä viihtymistä voi estää.

Tämä on mainos:
Cuisine Royale

Pelaamiseen tuodaan lisää syvyyttä hahmonkehityksellä, jonka edistyessä avataan käyttöön uusia alusvaatteita ja kasvonaamioita. Mukana on myös joukko Mystic Signseja. Kun näitä käyttää, saa omanlaisiaan "boosteja" tai vaikka mahdollisuuden asettaa ansoja. Moinen on tietenkin hyvin käyttökelpoinen kikka, kun kartta alkaa pienentyä. Tehokkaimmat näistä mystisistä merkeistä saa auki vasta huomattavan pitkän pelaamisen jälkeen, joista mainittakoon zombihyökkäyksen avaava ulottuvuusportti tai sellainen, joka muuttaa kaikki pelin puutalojen vessanpytyt ulottuvuusporteiksi. Lisäksi jokaisella hahmolla on oma erikoiskykynsä, kuten vaikkapa ukkostava isku vasaralla. Kuinka näitä mystisiä merkkejä pääsee käyttämään? Se edellyttää sielujen keräämistä, joka puolestaan tapahtuu kilpakumppaneita pois päiviltä ottamalla.

Alkuperästään johtuen Cuisine Royale sijoittuu osittain toisen maailmansodan maisemiin. Mukana on juoksuhautoja, bunkkereita ja aikakauden ajokkeja. Niin ikään aavikkoa, viidakkoa ja kaupunkimaista ympäristöä on tarjolla. Kaikki näyttää visuaalisesti hyvältä, ja kartoissa on oikea määrä suojaa. Avointakin maastoa on, joissa taistellaankin aivan eri tavalla kuin lähietäisyydellä.

HQ
Tämä on mainos:
Cuisine RoyaleCuisine RoyaleCuisine Royale

Pelaaminen on aina hauskaa, oli sitten liikkeellä yksin tai kavereiden kanssa. Matsi ei ala laskuvarjohypyllä, mitä pidän hyvänä asiana. Itse pelattavuus on hyvin samanlaista kuin muissa Battle Royale -peleissä on tottunut, ja kaikki toimii hyvin. Mukana ei ole vauhdikasta "rakenna ja ammu samalla" -tyylin mekaniikkaa kuin Fortnitessa, joten hidastempoisempaa pelaamista suosivat pärjäävät myös.

Cuisine Royale ei koskaan muutu liian typeräksi tai naurettavaksi. Monissa lajityypin peleissä on lukuisia futuristisia ja hassuja elementtejä, mutta Cuisine Royalessa saadessaan käteensä Kar98k-kiväärin tai PPSH41-konepistoolin tietää kyllä, mitä on tulossa. Meksikosta innoittunut kartta sisältää myös moderneja aseita, kuten AK-sarjan rynnäkkökiväärejä. Cuisine Royalen aseet ovat kohtuullisen hyvin tasapainossa keskenään. Silti suosittelen kantamaan aina mukana joko konepistoolia tai haulikkoa.

Cuisine Royale ei liikoja vaadi tietokoneelta tehojakaan, joten siitä pääsee nauttimaan hyvin suuri joukko pelaajia. Ja kun kyse on free-to-play-menosta, ei tätä voi kuin suositella kokeiltavaksi.

HQ
Cuisine RoyaleCuisine RoyaleCuisine Royale
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Yllättävän hyvän näköinen, paljon huumoria, Mystic Signs
-
Liian mittava grindaaminen ennen parhaisiin mystisiin merkkeihin käsiksi pääsemistä, ajoittain oikutteleva kamera
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Cuisine Royale

GR Livessä tänään Cuisine Royale

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään GR Livessä ei oteta asioita niin ryppyotsaisesti. Pelinä on parin tunnin ajan Cuisine Royale. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä. Voit...Ladataan seuraavaa sisältöä