Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Live! Cam Sync V3 kuvaa keveämmällekin kukkarolle sopivasti

Parempia videoneuvotteluita edullisesti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Creative Live! Cam Sync V3 kuvaa keveämmällekin kukkarolle sopivasti

Pandemian iskiessä webkamerat liikkuivat hyllyiltä ennennäkemättömään tahtiin. Näin taudin jälkimainingeissa etätyöskentelyn ja -opiskelun on huomattu tulleen jäädäkseen, joten valmistajat ovat vuosien hiljaiselon jälkeen lisäämässä vaihtoehtoja tälläkin osa-alueella. Äänipuolesta paremmin tunnettu Creative on päivittänyt Live! Cam -mallistoaan sen kolmannella laitteella, joka tarjoaa noin 50 euron hintaan 2K-resoluutiota QHD-sensorin ja nelinkertaisen digizoomin kera sellaisissa palveluissa, jotka tätä isompaa tarkkuutta tukevat.

Pikkuruisen kolmijalan päällä lepäävä kamera asennetaan tuttuun tapaan näytön yläpuolelle hieman huteran "jalan" avulla. Tämän ansiosta kameraa voi pyörittää ja hienosäätää parhaimpaan kuvakulmaan. Näppärän kamerasuojan lisäksi mukana on kaksi laaja-alaista mikrofonia, joita voi hätätilanteessa käyttää kahdenkeskisessä videoneuvottelussa. Suoratoistamiseen tai usean hengen keskusteluun kannattaa hankkia kunnollinen erillinen mikrofoni.

Creative Live! Cam Sync V3 kuvaa keveämmällekin kukkarolle sopivasti
Tämä on mainos:

Kameran suorituskyky hämärässä ei ole kummoinen, mutta hyvissä valaistusolosuhteissa se tuottaa tarkan ja tasapainoisen kuvan etenkin sylitietokoneiden omiin kameroihin verrattuna. Noin 95 asteen laajakuvalinssinä se näyttää hieman enemmän ympäristöä peruskameroihin verrattuna, mikä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi väriavainnuksessa.

Ajureita mukana ei tule ollenkaan, mutta Creative Appin kautta perusasetuksiin, kuten valkotasapainoon ja kontrastiin, pääsee kiinni. Creative pyrkii selkeästi pitämään käytön yksinkertaisena periaatteella "tökkää kiinni ja käytä", joka toimii hyvin silloin, kun muut kuvausolosuhteet ovat kunnossa.

Hintaisekseen pätevä Creative Live! Cam Sync V3 on mukava päivitys vuosia vanhoihin web-kameroihin. Hämärissä olosuhteissa sen käyttö takkuaa eniten, mikä on toisaalta tämän hintaluokan laitteelle hyväksyttävää.

Creative Live! Cam Sync V3 kuvaa keveämmällekin kukkarolle sopivasti
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Edullinen, tarkka kuva hyvässä valossa, linssisuojus yksityisyyttä varten
-
Suorituskyky hämärässä, hieman hutera kiinnitystapa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä