Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Fatal1ty Gaming Headset

Pelitähden nimellä markkinoitava kuulokemikrofoni on tuttua Creativen laatua niin hyvässä kuin pahassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Creative on tunnettu nimi tietokonepelaajille. Muinaisista SoundBlaster-äänikorteista lähtien Creativella on ollut näkyvä, tuntuva ja ennen kaikkea kuuluva asema pc-pelien äänentoistossa. Vuosien varrella valikoimaan on kuulunut hyviä ja vähemmän hyviä tuotteita, mutta yksi asia on varma: Näin pitkäaikainen olemassaolo saati sitten menestys ei olisi mahdollista, elleivät asiakkaat pitäisi tuotteista.

Fatal1ty Gaming Headset kuuluu Creativen Fatal1ty-mallistoon, joka on nimetty maailman kuuluisimman ammattipelaajan, amerikkalaisen Johnathan "Fatal1ty" Wendelin mukaan. Tyypiltään kuulokkeet ovat tavanomaista perussettiä - kuppikuulokkeet ja mikrofoni - mutta miksipä pyörää pitäisi uudelleen keksiä. Kuulokemikrofoneissa tuotteiden välinen paremmuus ja käyttöarvo muodostuvat yksityiskohtien perusteella, ja alan konkarina Creative näyttää tiedostavan tämän erinomaisen hyvin.

Kuulokkeiden äänenlaadun osalta Fatal1ty Headset ei yllättä Creativen tuotteiston halpaan ja keskihalpaan tarjontaan tutustunutta. Sointi on tumma, paksu ja raskas tymäkän bassokorostuksen takia. Tai ansiosta, jos asiaa katsoo meluisan lanitussession kannalta. Musiikki- ja elokuvakäytössä doupattu bassopää puuduttaa nopeasti, etenkin kun diskanttipuolelta ei löydy kristallista vastakohtaa. Keskiäänet... kuuluvat, en tiedä mitä muuta niistä sanoisin. Joka tapauksessa ääntä leimaa vahvasti korostuva basso, jonka suuri osa pelaajista tuntuu mieltävän hyväksi asiaksi. On sitä ns. jytinää. Vaativa kultakorva todennäköisesti oksentaisi Fatal1tya kuunnellessaan, mutta kultakorvat eivät osta kolmen kympin kuulokkeita. Mikrofonin herkkyys ja äänenlaatu tuntuivat olevan käypää tavaraa, ainakaan World of Warcraftin perusraidikäytössä ei kuulunut valituksia epäselvästä puheesta, eikä oma puhe erityisen kummalliselta kuulunut omaankaan korvaan.

Käyttömukavuusasioissa Creative on yrittänyt yhtä ja toista, ja osin onnistunutkin. 2,5 metrinen johto äänenvoimakkuuden säätimellä ja mikrofonin mykistyskytkimellä on juuri sellainen kuin pitääkin. Kuulokkeiden kupit ovat kooltaan samaa luokkaa kuin yleensä, eli riittävän suuret. Tuntumaltaan kuulokkeet ovat miellyttävät, sillä samettikankainen pehmustus ei hikoa ja ei ole upottavan muhkea. Pään yli kulkevassa sangassa on myös pehmeä samettipäällysteinen tyyny, mutta jostain syystä se alkaa painaa ikävän tuntuisesti yllättävän nopeasti, paljon nopeammin kuin esim. Microsoftin Lifechat LX-3000:n pehmustamaton sanka. Säätövaraa sangassa riittää hyvin. Mikrofoni on kiinnitetty taipuisaan varteen, joka on sopivan mittainen. Erikoisesti mikrofonisanka irtoaa nykäisemällä, joten esimerkiksi matkalla musiikkikäytössä ei tarvitse pönöttää hölmön näköisesti kuulokemikrofoni päässä. Hyvä ja toimiva ominaisuus. Kuulokkeiden mukana toimitetaan myös keinonahkainen säilytyspussi, joka on niin ikään mukava lisä matkakäytön näkökulmasta. Ulkonäöltään Fatal1ty noudattaa näyttävän pelitarvikkeen imagoa punaisine koristeineen, eikä edes läheskään naurettavalla tavalla.

Tämä on mainos:

Loppuyhteenvedoksi voisi sanoa, että Fatal1ty Headset on hintaansa nähden kohtuullisen hyvä kuppikuulokkeiden ja mikrofonin yhdistelmä. Hurja bassokorostus, irrotettava mikrofoni ja kuljetuspussi puoltavat kokonaisuuden olevan matka- ja lanikäyttöön optimoitu, ja sellaisena Fatal1tya voi sanoa jopa hyväksi. Musiikinkuuntelijat ja elokuvaharrastajat älkööt vaivautuko.

Creative Fatal1ty Gaming Headset
Creative Fatal1ty Gaming Headset
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
basso kuuluu varmasti, ominaisuudet ja varustelu matkakäytössä, hinta
-
ylilyövä bassokorostus, heikko ylätaajuuksissa, käyttömukavuus varauksin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä