Suomi
Gamereactor
arviot
Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 on vankka paketti

Jatko-osa sille klassiselle Counter-Strikelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Counter-Strike on vuosien kuluessa kohonnut suureksi pelimaailman ilmiöksi, ja onnekseni olen kokenut sen kaiken alusta alkaen. Nyt on aika sille viralliselle jatko-osalle Counter-Strike 2.

Counter-Striken keskiössä on kaksi joukkuetta, jotka vuorottelevat terroristeina ja vastaterroristeina. Tavoitteet vaihtelevat pelimuodon mukaan, joista tavallisin on pommin purkaminen, kun toinen osapuoli yrittää sen paikoilleen asettaa. Erilaisiin luokkiin jaettuja aseita voi ostaa erilaisin hinnoin. Saamalla erävoittoja voi ostaa alati parempia varusteita. Ensimmäinen 13 erävoittoa saavuttanut joukkue voittaa ottelun. Aiemmin voittoon vaadittiin 16 erävoittoa. Näin ollen Counter-Strike 2 on askeleen lähempänä kilpailevaa Valorantia, sillä jopa tapa järjestää aseet on samanlainen. Pelaaja valitsee joukon aseita eri luokista, joita sitten voi ostaa ottelun kuluessa. Toisin sanoen koko asevalikoimaansa ei saa käyttöön yhdessä ottelussa.

Selkein edistysaskel on tietenkin ulkoinen näyttävyys. Source 2 -pelimoottori loihtii ruudulle aiempaa kirkkaampia ja vaikuttavampia maisemia. Äänimaailmaa on päivitetty, ja aseet kuulostavat selvästi paremmilta. Harmillisesti osa äänistä saattaa johtaa harhaan, sillä edeltäjän kaltainen tarkkuus puuttuu. Olettaisin, että tämä korjataan ajan kanssa, sillä muuten on tiedossa ongelmia. Niin ikään osumapaikat eli hitboxit tuntuvat keskeneräisiltä. Kolmas huoleni liittyy kenttiin ja pelimuotoihin. Counter-Strike 2 julkaistiin edeltäjäänsä paljon vähemmin kartoin ja pelimuodoin. Valve on siis poistanut sisältöä, ja pakottaa näin pelaajat tyytymään vähempään kuin aiemmin.

Tämä on mainos:

Keskeiset palikat ovat silti paikoillaan. Suosittu järjestelmä aseiden ulkonäön muuttamiseksi, loot-laatikot ja muut esineet ovat helposti saatavilla. Mukana ovat perinteinen harjoittelutila, kilpailullinen pelaaminen ja Premier Mode. Mukana on satunnaisemman pelaajan pelimuotoja, kuten tappomatsi eli deathmatch, mutta oma suosikkini Arms Race puuttuu. Se entinen Global Offensive ei ole enää pelattavissa, eikä siinä nähtyjen pelimuotojen paluusta ole varmuutta. Tulossa on ilmeisesti ainakin uusi pelimuoto Surf sitten myöhemmin. Toisaalta vihollisiin on aiempaa helpompaa osua. Savukranaatit ovat kokeneet kehityksensä seuraavan asteen. Savu leviää tilanteen mukaisesti, ja savun voi saada hälvenemään heittämällä sekaan oikean kranaatin.

Kaikki muu on enemmän tai vähemmän paikoillaan. Pieni parannus on tehty ostoksien tekemiseen. Pidin enemmän vanhasta pyörövalikosta, mutta nyt tarjolla olevat tavarat näkyvät aiempaa selkeämmin. Lisäksi omien joukkuekavereiden ostokset on mahdollista nähdä. Nappia painamalla voi nyt ostaa aseen ja heittää sen joukkuekaverille. Kaikki on yksinkertaista ja selkeää. Kun ottelu alkaa, on meno tuttua Counter-Strikea.

Muutoksia on havaittavissa käyttöliittymässä ja siinä, miten pelaajien "rankkaaminen" toimii. Premier antaa mahdollisuuden kerätä pisteitä voitoilla, ja pelaajalle annetaan taidoista numero mitalin sijasta. Perinteinen kilpailullinen pelaaminen puolestaan näyttää jokaisesta kartasta oman "rankin". Ajatus saattaa vaikuttaa hankalalta, mutta se toimii. Näin pelaaja näkee esimerkiksi sen, mitä karttoja on syytä harjoitella enemmän. Käyttöliittymän osalta en pidä uudenlaisista korteista, jotka hohtavat ruudun alalaidassa. Pienempiäkin muutoksia on, kuten pienessä karttanäkymässä näkee, miten suurelle alueelle itse tuotetut äänet kantavat.

Counter-Strike 2 on vankka kokonaisuus monellakin tavalla. Se on edelleen lajityyppinsä paras, ja pelannen sitä tuhansia tunteja niin kuin edeltäjääkin. Siinä on vikansa, sillä karttoja on vähän, samoin pelimuotoja ja käyttöliittymää ei voi juurikaan vielä muokata. Muilta osin kyse on edistysaskeleesta. Kilpailullisen pelaamisen osalta kaikki on paikoillaan, mutta satunnaiset pelaajat ovat jääneet paitsioon. Lisää sisältöä on tulossa, mutta tällä hetkellä tarjonta on hieman niukkaa.

Tämä on mainos:
Counter-Strike 2Counter-Strike 2Counter-Strike 2Counter-Strike 2
Counter-Strike 2Counter-Strike 2Counter-Strike 2Counter-Strike 2
Counter-Strike 2Counter-Strike 2Counter-Strike 2
Counter-Strike 2Counter-Strike 2Counter-Strike 2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ajaton suunnittelu, uudet savukranaatit, parannettu ranked-järjestelmä, aseiden hyvät äänet, mukava grafiikka
-
Vähän karttoja, vähän pelimuotoja, vähemmän sisältöä, ajoittaiset bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä