Suomi
Gamereactor
laitearviot

Cooler Master GM2711S on kerrassaan pätevä monitori

Hyvä monitori hyvällä hinnalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Hyvää pelimonitoria hyvällä hinnalla on edelleen hankala löytää, mutta 27" 1440p, tai siis QHD, on jo ihan hyvä. Cooler Masterin uusin mallisto tarjoilee 180 Hz, IPS-paneelin ja vasteaika on 0,5 ms. Mukana on niin ikään 95% DCI-P3-väripeitto ja HDR400.

HQ

Mukana on niin ikään kerros nimeltä "A.R.T" (Advanced Reflectionless Technology), joka siis estää niin heijastusta kuin vähentää haitallisen valon määrää. Ja se todellakin toimii. Pelaan yleensä valot päällä, mutta heijastusta ei todellakaan liiaksi ollut.

Nykyaikaisen monitorin ominaisuudet ovat mukana, kuten HDR400 ja Adaptive Sync. Sisäänrakennettuja kaiuttimia ei ole, ja se on huono juttu. Lisäksi asennus vaatii ruuvimeisselin. Mikrofonin paikka on, mutta se vaatii sisäänrakennetun USB-ohjelmiston käynnistämisen toimiakseen. Mikrofonin pitäisi toimia muutenkin aivan samoin kuin kuulokkeissa se mikrofoni toimii ilman erillisen ohjelman päälle laittamista.

Cooler Master on muotoilultaan jokseenkin kulmikas, ja alaosa on leveä isolla logolla. En ymmärrä tällaiselle tarvetta. Muuten monitori on vankkaa tekoa. OSD-valikko tarjoaa hämmentävän määrän erilaisia muokkausvaihtoehtoja. On kuitenkin oltava varovainen, sillä kuvanlaadun saa todella huonoksi, jos ei katso, mitä tekee.

Tällä hetkellä videopelaajat odottavat OLED-näyttöjen halventumista, mutta samaan aikaan myös hyvien IPS-paneelien hinta on tullut alas. Tämä monitori on siis 180 Hz, 0,5 ms IPS-paneelilla, ja hintaa on noin 250 euroa kera 1440p ja 27". Hinta on siis halpa: alle puolet siitä, mitä vastaavan kokoinen OLED maksaisi. RGB puuttuu, ja se on sääli. Samoin mukana ei ole valmiina ruudunpäivityksen laskuria ja muutakaan sellaista. En tosin laskuria käytäkään muuta kuin testejä tehdessäni.

Tämä on mainos:

Värit ovat yleisesti hyvät, ja ehdottomasti paremmat kuin tämän hintaluokan laitteissa yleensä. Ilman kalibrointiakin pärjää, mutta itse käytin aikaa asetuksien säätämiseen. Tosin ehkä vain viisi minuuttia. Cooler Masterin itsensä mukaan kirkkautta on 350 NITS, mutta keskimäärin 200 NITS. Mielestäni kirkkautta on selvästi enemmän. HDR on tuettuna, mutta en huomannut kummoista eroa.

Kontrasti on puutteellinen, mutta samaan aikaan liikesumeus on sitä parasta mahdollista. Sellaista perässä kulkevaa pientä vanaa ei näy lainkaan. Huhujen mukaan monitori olisi myös yhteensopiva G-Syncin kanssa, mutta en tätä itse päässyt testaamaan.

Monitori on oikein hyvä omassa hintaluokassaan.

Coolermaster GM2711SCoolermaster GM2711S
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä