Suomi
Gamereactor
arviot
Conduit 2

Conduit 2

Ensimmäinen Conduit uhosi olevansa paras vakava räiskintäpeli Wiillä. Lopputulos oli työkalujensa puolesta loistava, mutta niiden ympärille rakennettu peli oli silti varsin kehno. High Voltage on kuitenkin ottanut opiksi, sillä jatko-osa on kaikin tavoin alkuperäistä peliä parempi. Lajityypin jättiläisiä se ei uhkaa, mutta Wiillä Conduit 2 on suvereeni: kilpailijoita ei juuri ole.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Conduit 2:n tarina jatkuu täsmälleen siitä, mihin ensimmäinen peli päättyi. Asioita ei millään tavalla pohjusteta, joten alkuperäisen Conduitin ohittaneilla kestää hetki ymmärtää homman nimi. Tarina on kevyttä sci-fi-hömppää salaliittoineen ja avaruusolioineen. Kerronta on kuitenkin huomattavasti sujuvampaa kuin aiemmin. Välivideoita on runsaasti, ja kahden päähenkilön välinen dialogi pitää pelaajan jatkuvasti mukana tapahtumissa. Palkintoja tällaisella ei voiteta, mutta viihdyttävää seurattavaa se silti on.

Alkuperäisen Conduitin tähti oli hiottu Wiin liikeohjaus. Jatko-osa hyödyntää MotionPlus-lisäpalikkaa, ja lopputulos on entistäkin parempi. Kaikkien nappien paikkoja saa vapaasti muokata, joten jos vihut eivät putoile, saa syyttää vain itseään. Peli tukee myös perinteisempää Classic-ohjainta. Conduit 2 on silti suunniteltu liikeohjaukselle, sillä tattien käyttö tuntuu aivan liian tahmealta ja jäykältä.

Conduit 2

Kenttäsuunnittelussa on otettu suuria edistysaskelia. Maisemat vaihtuvat tiiviisti, ja lineaarisesta rakenteesta huolimatta eteneminen välttää rännijuoksun vaikutelman. Metroid Primesta lainataan erilaisten tavaroiden skannailu, jotka hämmentävät siirappista salaliittokuviota entisestään. Ympäristöä näin tutkimalla saa kerätyksi valuuttaa, jonka voi sitten käyttää moninpelissä tavaroiden hankkimiseen. Vihollisten tekoäly ei päätä huimaa, sillä niiden ainoat toiminnot tuntuvat olevan ampuminen ja välillä nurkan taakse piiloutuminen. Vihut eivät myöskään uusiudu loputtomasti, mikä kuitenkin vähentää turhautumista merkittävästi.

Tämä on mainos:

Ärsyttävintä ovat tallennuspisteet, jotka ovat sijoitettu aivan liian kauaksi toisistaan. Pahimmillaan viimeisessä mutkassa kuoleminen palauttaa pelaajan varttitunnin taaksepäin. Tietenkin kaikki tavarat on uudestaan skannattava, aseet poimittava ja vastustajat piestävä. Ongelman voi kiertää alentamalla vaikeustasoa, jota voi onneksi muuttaa milloin haluaa.

Conduit 2Conduit 2

Äänimaailman osalta parasta on ehdottomasti ääninäyttely. Päähenkilönä äännähtelee Jon St. John, jonka tunnetuin rooli on Duke Nukem. Miehen valinta on ollut tietoista, sillä hänen tulkitsemansa teksti istuisi hienosti myös Duken suuhun. Sanailua on muutenkin paljon, mikä auttaa pitämään pelaajan tapahtumissa kiinni. Äänitehosteet ovat valitettavan mitäänsanomattomia, mutta toisaalta musiikkiraita jää mieleen. Taustalla soiva luritus kuulostaa vuoroin Salaisilta kansioilta ja vuoroin 80-luvun toimintarainalta. Conduit 2:hta ei siis kannata pelata otsa rypyssä.

Graafisesti Conduit 2 on Wiin ehdotonta kärkeä. Loistossa ei päästä lähellekään teräväpiirtokonsoleita, mutta Nintendon oman masiinan ehdoilla arvioitaessa jälki on komeaa. Liikeanimaatiot ovat luonnollisen oloisia ja valaistustehosteisiin on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Värejäkin käytetään rohkeammin, mikä pitää mielen virkeänä.

Tämä on mainos:
Conduit 2

Moninpelipuolella Conduit 2 tarjoaa jaetulla ruudulla hupia korkeintaan neljälle pelaajalle. Vaihtoehtoina ovat yksinkertainen tappomatsi tai puolustautuminen vihollisaaltoja vastaan. Verkkopeli on 12 hengelle. Mukana on tiimipohjaista tappomatsia, kohteiden valtaamista ja niin edelleen. Pelaamalla saa tietenkin kokemuspisteitä, joilla saa avattua uusia varusteita ja aseita. Ottelut tuntuvat Halon ja Call of Dutyn risteytykseltä sovitettuna Wiille. Kaikki Conduit 2:n tarjonta on nähty aiemminkin lukemattomia kertoja, joskaan ei Nintendon konsolilla.

Conduit 2 on kaikin tavoin edeltäjäänsä parempi peli. Ensimmäisen osan tavoin parasta on loppuun saakka hiottu, vapaasti muokattava liikeohjaus. Lajityypin jättiläisiä sarja ei vieläkään kykene haastamaan, mutta omassa luokassaan Conduit 2 on toimiva paketti. Teräväpiirtokonsoleihin verrattuna tarjolla ei ole mitään uutta, mutta Wiin ystäville tarjoillaan toimivaa räiskettä pilke silmäkulmassa.

Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
Conduit 2
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Vapaasti muokattava ohjaus, kenttäsuunnittelu, huumori
-
Välitallennuspisteiden sijoittelu, ei edistä lajityyppiään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Conduit 2Score

Conduit 2

ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Wiin FPS-rintamalla ei ole kovaa vilskettä. High Voltage on kuitenkin päättänyt tehdä asialle jotain. Laitoimme Markuksen kanavoimaan Wiin räiskintäuutuus paperille.

1
Conduit 2

Conduit 2

ENNAKKO. Kirjoittaja Gillen McAllister

Wii-räiskintä Conduit 2:ssa on ainesta kohtalaiseen kokemukseen, vaikka pelistä puuttuukin tehokonsoleiden seksikkyys.Ladataan seuraavaa sisältöä