Suomi
Gamereactor
ennakot
Company of Heroes 3

Company of Heroes 3, tältä näyttää Saharassa

Afrikan aavikolla on kuumaa niin ilma kuin lyijykin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Company of Heroes 3:n julkaisun ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta ainakin itse peli näyttää olevan suurin piirtein jo kokonaan pelattavissa. Gamereactor pääsi taannoin kokeilemaan ennakkoversiota. Kokemus oli sujuva tiettyyn pisteeseen saakka, mutta sitten alkoivat kaatumiset ja muut ongelmat. Näin ollen pelistä sai vain rajallisen käsityksen, mikä tietysti on ennakon tarkoituskin.

Company of Heroes 3

Ennakon osuus sijoittui Pohjois-Afrikkaan, ja jostain syystä pelattavana olivat pahikset. Ja sehän sopii, sillä niin on hauskempaa. Company of Heroes on klassinen historiallinen reaaliaikastrategia, jossa pelaaja tekee kenraalin ominaisuudessa päätöksiä sodan voittamiseksi.

Relic Entertainment on tehnyt parannuksia hajoavaan ympäristöön ja rakennuksiin. Toisin sanoen animaatiot ovat aiempaa parempia. Tosin jostain syystä resoluutio oli ainoastaan 1080p 4K-monitorilla.

Tämä on mainos:
HQ

Komennettavana on brittiläisiä, amerikkalaisia, saksalaisia ja italialaisia. Kampanjaa en päässyt kokeilemaan, vaan ainoastaan taistelutilannetta. Huhun mukaan toteutus muistuttaa Total War -sarjaa, mutta harmillisesti esikuvan mukaisesti näkymän kameraa ei voi ohjata WASD-tyylillä.

Odotetusti strategia on tärkeää, ja toki se on suhteutettava siihen, mitä saa vastaansa. Tämän huomasin silloin, kun käytössäni oli ainoastaan yksi ilmatorjuntatykki kera tankin ja kranaatinheitinten, mutta vastaani sain ison ilmalentueen.

Company of Heroes 3
Tämä on mainos:

Vähemmän kokeneille pelaajille tilanteen pysäytystoiminto on tervetullut. Jos kuitenkin suosii hektistä taistelun tiimellystä, ei pysäytystoimintoa ole syytä käyttää. Kannattaa silti muistaa, että panssaroiduilla yksiköillä on eroa, joten oma kolonna saattaa tulla tuhotuksi sivustahyökkäyksellä.

Jalkaväki on nopealiikkeistä riippuen siitä, millaista maasto on. Jalkaväki voi ottaa haltuun vihollisen tankkeja, kranaatinheittimiä ja konekivääreitä, joita vastaan käydään oikeanlaisin yksiköin tai kranaatein.

1080p-tason resoluutiosta ja kaatuilusta huolimatta Company of Heroes 3 on kaunis katsella, ja yksityiskohtia riittää. Teknisesti kokonaisuus toimii hyvin. Melkoinen pala pelistä jäi vielä ennakon ulkopuolelle, kuten meritaistot ja ilmasota.

Maasto, rakennukset, juoksuhaudat ja linnoitteet vaikuttavat aiempaa enemmän taistelujen kulkuun, kuten oikein onkin. Maasto vaikuttaa myös siihen, mitä reittiä pitkin voi kolonnansa johdattaa.

Potentiaalia siis riittää, mutta lopullisen kannan kertominen edellyttää syvällisempää perehtymistä. Mutta ainakin peli näyttää jo nyt oikein hyvältä.

Company of Heroes 3

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä