Suomi
Gamereactor
ennakot
Code Vein

Code Vein

Ainesta on, joskin työtä riittää vielä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Japanilainen From Software tuli ehkä hieman tahtomattaan luoneeksi uuden toimintaroolipelien lajityypin Souls-like niin sanotuilla Soulsborne-peleillään. Lajityypin osatekijöinä ovat muun muassa tarkka ohjaus, vaikeaselkoinen tarina ja omanlaisensa lähestymistapa verkkopelaamiseen.

Bandai Namcon tulossa oleva Code Vein aikoo ammentaa From Softwaren luomasta perinteestä, ja haluaa olla Dark Soulsin manttelinperijä vampyyreista innoittuneella tarinallaan. Gamereactor pääsi kokeilemaan Tokyo Game Show'ssa esillä ollutta demoa. Ulkonäöltään peli on animen kaltainen, maailmanlopun jälkeiseen aikaan sijoittuva ja lähes tieteisteemainen. Yksityiskohtia tuntui riittävän joka puolella, joten pelin maailmaan on todellakin panostettu. Kaikkien aikojen kaunein peli Code Vein ei missään nimessä ole, mutta riittävän nätti kuitenkin.

Souls-sarjan tavoin kaikkein keskeisimmät osuudet ovat ohjaus ja taistelut. Code Veinin painopiste on erilaisten taikavoimien ja erikoiskykyjen käytössä. Aggressiivisten ja tuhovoimaisten vihollisten vuoksi kuolo korjaa nopeasti varomattomasti etenevän pelaajan. Pelaaja voi myös ladata joitakin hyökkäyksiä tehokkaammiksi, ja näillä onkin yleensä mitä suurin vaikutus taistelun kulkuun.

Code VeinCode VeinCode Vein
Tämä on mainos:

Aseistuksen monipuolisuudesta ei saanut kokeilujakson aikana kummoista käsitystä. Käytettävissä oli vain kaksi erilaista miekkaa. Japanilaisen perinteen mukaan nämä miekat ovat massiivisen kokoisia, joilla ei siten ole mitään tekemistä realismin kanssa. Ero näiden kahden aseen välillä oli huima. Toisen käyttäminen oli jopa niin hidasta ja kankeaa, että tehokas hyödyntäminen oli lähes mahdotonta.

Code Veinin keskeinen piirre on myös Buddy-järjestelmä. Mukana kulkee tekoälyn ohjastama kaveri alusta loppuun saakka. Kehittäjien itsensä mukaan mukana kulkeva kaveri on keskeinen osa pelikokemusta. Toistaiseksi kyseessä on enemmänkin hyödytön koriste. Näin ollen oli suorastaan pakko kysyä, onko Code Veiniin tulossa mahdollisuus pelata yhdessä oikean ihmisen kanssa verkon yli. Saatu vastaus ei ollut selvästi kyllä tai ei, mutta ainakin toivo elää.

Tarinan osalta Code Vein tarjoaa juonta muuttavia valintoja, joilla pitäisi olla aidosti vaikutusta tarinan kulkuun. Harmillisen usein tällaisissa on kyse aidon valinnan sijasta valinnanvapauden illuusion luomisesta. Aika näyttää, millaiseksi tämä osuus Code Veinistä muotoutuu. Toivottavasti kehittäjät onnistuvat kunnianhimoisissa suunnitelmissaan.

Kokeiluhetki Code Veinin parissa jätti itsestään positiivisen vaikutelman huolimatta selvästi havaituista ongelmista. Aseiden tasapaino hakee selvästi muotoaan, ja Buddy-järjestelmä ei selvästikään ole vielä tarkoituksenmukaisessa muodossaan. Mielenkiintoinen ja esteettinen maailma yhdessä Souls-peleistä tutun toiminnan kanssa antaa kuitenkin aihetta odottaa hyvää, kun Code vein vuoden 2018 aikana julkaistaan.

Tämä on mainos:
Code VeinCode VeinCode Vein
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Code VeinScore

Code Vein

ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Darks Soulsilta kopioitu pelimekaniikka on saanut ylleen maalikerroksen animea.

Näin avautuu Code Veinin lehdistöloota

Näin avautuu Code Veinin lehdistöloota

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Bandai Namcon Code Vein on julkaistu, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Gamereactor sai haltuunsa toki myös niin sanotun press kitin, joka avataan juhlallisesti.....

Gamereactorin videoarviossa Code Vein

Gamereactorin videoarviossa Code Vein

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kovasti Dark Soulsia lainaava Code Vein on julkaistu, ja Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täältä. Aina ei kuitenkaan huvita lukea, ja silloin kannattaa katsella alta...Ladataan seuraavaa sisältöä