Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Cobra Kai

Cobra Kai (Netflix), 5. kausi

LaRusso ja Lawrence keskittävät tällä kertaa kaiken tarmonsa Cobra Kain uuteen johtajaan Terry Silveriin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ei se ollut kuin vuoden vaihde, kun Cobra Kain neljäs kausi Netflixiin saapui. Mutta silti viides kausi on jo linjoilla. Luvassa on karaten täyttämää toimintaa, ja aloitus on siitä, mihin neljännellä kaudella jäätiin. Terry Silver otti ohjat, kun entinen sensei John Kreese päätyi istumaan rikoksesta, jota hän ei tehnyt. Kyse on siis karatella höystetystä saippuaoopperasta, ja hyvästä sellaisesta.

HQ

Odotetusti viides kausi tarjoilee tarinan, joka kiertyy ja kaartuu kasvavan hahmokaartin käsittelyssä suuntaan jos toiseenkin. Yleensä tämä on tarkoittanut lapsia mäiskimässä toisiaan ilman merkittävää syytä, mutta tällä kertaa pahis todellakin tuntuu pahikselta. Thomas Ian Griffithin Terry Silver on ehdottomasti vaikuttavin pahis koko sarjassa tähän asti. Hänellä ei ole samanlaisia rajoja kuin Martin Koven Kreesellä. Griffithin Silver ottaa aivan eri tavalla kuvan haltuunsa kohtauksissa, ja katsoja alkaa ymmärtää paremmin muiden pahiksien tarkoitusperiä.

Peyton Listin Tory Nichols on ollut suurimmaksi osaksi vain harmiksi Mary Mouserin Samantha LaRussolle, ja ollut siis pahis vain siksi, koska sitä nyt sattuu olemaan. Viidennellä kaudella Nichols kehittyy henkilöhahmona olemalla Cobra Kain eturivin tappelija. Näin hän saa osansa Alicia Hannah Kimin Kim Da-Eunin julmuudesta. Nicholsista tulee muutakin kuin yksiulotteinen hahmo, ja sama teema pätee muihinkin viidennen kauden henkilöhahmoihin.

Tämä on mainos:
Cobra KaiCobra Kai
Cobra KaiCobra Kai

Xolo Maridueñan Miguel Diaz pääsee selville omasta perheestään ja aloittaa hyvien suhteiden palauttamisen Tanner Buchananin Robbie Keenen kanssa. William Zabkan Johnny Lawrence pääsee perille vastuun merkityksestä, ja Ralph Macchion Daniel LaRusso huomaa, millainen vaikutus karatetohinalla on hänen perheeseensä. Kauden aikana siis kasvetaan ja kypsytään tavalla ja toisella. Moinen on sinänsä erikoista ottaen huomioon, miten paljon kauden aikana tapellaan baarissa tai tehdään rikoksia ilman sen kummempia seurauksia.

Tasapaino hulluttelun ja henkisen kasvun välillä on se, minkä ansiosta sarja loistaa. Kyse on ehdottomasti yksi Netflixin parhaista sarjoista. Sarjan huippu saatetaan silti pian saavuttaa, sillä nostalgisia hahmoja menneisyydestä ei ole loputtomasti tarjolla. Kuudennen kauden keskushahmo alkaa olla jo tiedossa, mutta toisaalta samalla rakenteella on toimittu jo monta kertaa aiemminkin. Toivottavasti puhti ei ole hiipumassa.

Tämä on mainos:
Cobra Kai
Cobra KaiCobra Kai

Yleisesti ottaen Cobra Kain viides kausi on Netflixin parasta antia. Näyttelijät ovat edelleen hyviä rooleissaan. Saavutus on hyvä ottaen huomioon, miten paljon kaarti on kausien edetessä kasvanut. Lavasteet ovat onnistuneita, tappeluiden koreografia paranee koko ajan, ja viihdearvo on katossa. Kaikki on siis kunnossa.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä