Suomi
Gamereactor
arviot
Cities: Skylines

Cities: Skylines: Mass Transit DLC

Lupaava lisäosa ei jaksa päätepysäkille asti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

On tyypillinen maanantaiaamu kaupungissa. Naapurissa on ruumis joka on odottanut noutamista jo kolme päivää, kaikki roska-autot ovat yhdessä letkassa moottoritiellä, ja lähin bussipysäkki on yön aikana muuttunut skeittipuistoksi. Onneksi pimeyden tunteina on tapahtunut myös positiivista kehitystä, ja tien toiselle puolen on rakennettu kenttä ilmalaivoille. Työmatkasta tulee maisemallinen.

Liikenneruuhkat ovat Cities: Skylinesin siunaus ja kirous. Kirous siinä mielessä että ne nostavat ruman päänsä aina jossain vaiheessa, mutta siunaus siinä, että ne tuottavat sitä pelillisintä sisältöä, kun pelaaja joutuu oikeasti funtsimaan toimivan kaupunkikokonaisuuden logistista todellisuutta. Ladattavan Mass Transit -lisäosan tarkoitus on tehdä tästä prosessista aavistuksen sujuvampaa.

Aivan omaperäisistä ideoista ei kuitenkaan ole kyse, sillä lisäriin on omaksuttu useita ominaisuuksia pelaajien askartelemista modeista. Teiden tarkempi asemointi, epäsymmetriset kadut ja liikennevalojen hallinta ovat kaikki tuttuja juttuja, mutta erittäin tarpeellisia sellaisia, ja ne olisivat saaneet olla osa virallista peliä jo alusta asti.

Kattaus jää kuitenkin epätäydelliseksi, koska vaikka liikennettä on Mass Transitin avulla paljon helpompi analysoida, ja liikennevirtoja pystyy tarkastelemaan jopa kadun tarkkuudella, ei niihin edelleenkään voi vaikuttaa riittävästi. Pelaaja joutuu edelleen kikkailemaan erilaisten policy-vaihtoehtojen kanssa koittaessaan pitää raskasta liikennettä oikeissa uomissaan.

Tämä on mainos:
Cities: SkylinesCities: SkylinesCities: SkylinesCities: Skylines

Tarkemman kontrollin sijasta tarjolla on kikkailua uusien joukkoliikennemuotojen kanssa. Uutta settiä edustavat monorail, köysirata, lautat sekä edellämainitut ilmalaivat. Mikään näistä ei ole suoranainen vallankumous, mutta niiden tarkoitus onkin tuoda enemmän väriä ja vaihtelua kaupunkimaisemaan. Metro säilyttää siis edelleen kruununsa tehokkaimpana vaihtoehtona, mutta eihän se näytä läheskään niin päheältä kuin kaupungin yllä leijuva ilmalaiva.

Tällaisen kosmeettisen ehostuksen lisäksi Mass Transit sisältää myös käytännöllistä tavaraa uusien yhdistelmäasemien muodossa. Nämä mahdollistavat matkalaisten sulavan siirtymisen erilaisten liikennevälineiden välillä ja säästävät siten tilaa.

Vaikka kaupunginrakentelu onkin taas astetta hauskempaa ja helpompaa kiitos tämän lisärin, saattavat Mass Transitin ansiot liikennekuvioiden parantamisessa jäädä jälkeen jopa aiemmasta After Dark -lisäristä, joka lisäsi peliin nimenomaan erilaisia kontrollikeinoja. Tässä valossa 12,99 euron hintalappu ei näytä enää aivan niin hyvältä.

Tämä on mainos:

Mass Transit ei siis toimita aivan sitä mitä nimestä voisi päätellä tai toivoa, mutta jos ruuhkat eivät sen avulla katoakaan, saa kaupungistaan ainakin mielenkiintoisemman näköisen. Pieniä teknisiä uudistuksiakaan ei voi ylenkatsoa, koska ne kuitenkin kasaantuvat sujuvammaksi pelikokemukseksi. Pakko-ostos tämä lisäri ei kuitenkaan ole, ja modeilla pääsee edelleen pitkälle, joissain asioissa pidemmällekin.

Cities: SkylinesCities: SkylinesCities: SkylinesCities: Skylines
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tuo vaihtelua liikenteeseen, teiden tarkka asettelu
-
Jää kosmeettiseksi, sisältöönsä nähden hintava
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä