Suomi
Gamereactor
arviot
Chronique des Silencieux

Chronique des Silencieux vetoaa tarinallaan

Rikostarina sijoittuu 1970-luvun eteläiseen Ranskaan. Nyt ratkaistaan toisiinsa kytkeytyviä juttuja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pelaava kansa on aina mielissään rikostarinoista, on se sitten Sherlock Holmes, Professor Layton tai Detective Pikachu. Kehittäjä Pierre Feuille Studion indiepeli Chronique des Silencieux on tarinavetoinen osoittamiseen ja klikkaamiseen luottava rikostarina. Matka vie eteläiseen Ranskaan ratkomaan toisiinsa kytkeytyviä juttuja.

Lähtöajatus pelillä Chronique des Silencieux on yksinkertainen. Ensin kerätään johtolankoja puhumalla eri henkilöhahmoille, joiden tarinoita verrataan virallisiin raportteihin selvittäen näin todet ja valheet. Idea ei ole uusi, mutta toteutus on tehty mielenkiintoisesti. Kaikesta huokuvat mysteerit, mikä rohkaisee jatkamaan tutkimuksia.

Chronique des Silencieux on väärällä tavalla haastava. Pelaaminen on kömpelöä ja liikkuminen hankalaa. Etsivän työ päätelmineen on kankeaa. Tarina tuntuu etenevän vain yhdellä tavalla, joten jumiin jää varsin usein. Tutkimustyö on puheiden ydinkohtien poimimista, ja näin sanoman totuus tai valheellisuus paljastuu. Muitakin pelimekaanisia ratkaisuja on, kuten lukko ja avain, joilla liitetään toisiinsa henkilöhahmojen erilaisia motiiveja. Pienten pulmien ratkaisu tuo sitten sitä lisävaloa. Chronique des Silencieux keskittyy kuitenkin ennen kaikkea tarinaan ja henkilöhahmojen kehitykseen.

Tämä on mainos:

Pierre Feuille Studio on taitava luomaan henkilöhahmoja, sillä kaikilla on useita erilaisia kerroksia tarjottavanaan. Tutkittava pelialue ei ole suuri, mutta jatkuvasti on kuljettava eri alueiden välillä etsien uusia johtolankoja. Kuten jo on tullut ilmi, tarina on vahva ja se puskee pelaajaa eteenpäin.

Taiteellinen tyyli erottaa pelin muusta tarjonnasta. Värikäs piirrosjälki todellakin tuo mieleen 1970-luvun eteläisen Ranskan. Muutama ääninäytelty välivideo tekee ihmeitä jo muutenkin vetoavalle kokonaisuudelle.

Chronique des Silencieux osaa keskittyä vahvuuksiinsa, ja siksi siihen kannattaa perehtyä. Tarina on hyvä, taiteellinen tyyli toimii, pelattavuus on yksinkertainen ja teknisesti pelin pyörittäminen ei paljoa vaadi. On silti muistettava, että pelaaminen voi olla turhauttavaa ohjauksen kankeuden ja tasan yhden tarjolla olevan oikean ratkaisutavan vuoksi. On selvää, että Pierre Feuille Studion edesottamuksia kannattaa seurata tulevaisuudessakin.

Chronique des SilencieuxChronique des Silencieux
Tämä on mainos:
Chronique des SilencieuxChronique des SilencieuxChronique des Silencieux
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä tarina, mahtava animaatio ja taiteellinen tyyli, helppo aloittaa ja pelata
-
Liikkuminen ja ohjaus on kankeaa, juttujen ratkaiseminen erittäin tarkasti rajoitettua
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä