Suomi
Gamereactor
uutiset
Cyberpunk 2077

CD Projekt Red: Älähdys loot boxeista hyväksi alalle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Maittavista roolipeleistään tunnettu CD Projekt Red on ottanut kantaa viime vuonna vaahdonneeseen loot box -polemiikkiin, joka johti jopa väläyttelyihin lainsäädännön uudistamisesta. PC Gamerille puhunut CD Projekt Redin kanssaperustaja Marcin Iwiński totesi, että pelaajien älähdys loot boxeista ja julkaisijoiden liiketoimintamalleista voi olla hyväksi koko alalle.

Hänen mielestään julkaisijat eivät ole pohtineet liiketoimintamalliensa vaikutuksia riittävästi pelaajien näkökulmasta.

"Heti kun he kokevat, että kurkotat heidän lompakolleen epäreilulla tavalla, he nostavat metakan. Ja rehellisesti sanottuna se on minusta alan parhaaksi", Iwiński sanoo. "Pelaajat iskevät takaisin, ja toivon todella sen muuttavan alaa parempaan suuntaan."

Iwińskin mielestä jos peli maksaa täyden hinnan, siitä pitää voida nauttia kymmeniä ellei satoja tunteja ilman jatkuvia mikromaksuja. Lisäosien pitää olla riittävän merkittäviä ollakseen rahan arvoisia, niin kuin itsenäisten lisäosien aikaan. Toisaalta jos peli on lähtökohtaisesti ilmainen, etenemistä tukevat mikromaksut ovat paremmin perusteltavissa.

CD Projekt Redin näkökulma näkyy hyvin studion omissa peleissä: The Witcher 3: Wild Hunt on laaja ja avoin toimintaseikkailu, johon on ilmestynyt muutama tarinallisesti merkittävä lisäosa. Siitä johdettu Gwent-korttipeli puolestaan toimii free to play -mallisesti ja pelaajat voivat ostaa korttipaketteja tarpeen mukaan.

Kaikesta päätellen studio aikoo jatkaa samalla linjalla myös Cyberpunk 2077:n kanssa, vaikka peliin sisältyy Witcheristä poikkeava online-elementti.

HQ
Cyberpunk 2077

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä