Suomi
Gamereactor
ennakot
Cataclismo

Cataclismon viimeinen ennakkokatsaus ennen julkaisua: tuore ja innovatiivinen teos strategiapelien maailmaan

Tämä on viimeinen katsaus Digital Sunin seuraavasta projektista ennen välitöntä julkaisua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Mitä tulee sellaisten uusien pelien kokemiseen, jotka poikkeavat huomattavasti perinteisestä, filosofiani on, että on parempi liittoutua paholaisen kanssa, jonka tunnet, kuin paholaisen, jota et tunne. Mutta pomo päätti, että minun pitäisi yrittää ja sitten jakaa ensimmäiset vaikutelmani Cataclismosta, nimikkeestä, joka lupaa ainutlaatuisen yhdistelmän reaaliaikaista strategiaa, linnan rakentamista ja puolustusta 3D-ympäristössä - kaiken tarkoituksena on suojella ihmiskuntaa olentojen laumoilta. Kokemus oli melkein yhtä pelottava kuin anoppi maanantaiaamuna. Muutaman tunnin pelin jälkeen tässä ovat ensimmäiset ajatukseni Digital Sunin uudesta pelistä, joka on aiemmin tunnettu sellaisista nimikkeistä kuin Moonlighter ja Mageseeker: A League of Legends Story.

HQ

Ennen kuin siirrymme itse pääteemaan, aloitetaan asialla, mikä kiinnitti heti huomioni Cataclismossa: sen upea taiteellinen suunnittelu. Pimeät metsät ja laajat tasangot, joilla taistelut raivoavat, ympäristöt ovat huolellisesti piirrettyjä ja yksityiskohtaisia, ​ja ne vangitsevat sekä luonnon kauneutta että hirviömäisten olentojen uhkaavia olemuksia. Yksi erottuva ominaisuus on kontrasti näiden rikkaasti muotoiltujen maisemien ja minimalistisen hahmosuunnittelun välillä, mikä lisää peliin visuaalista syvyyttä.

Peliin siirryttäessä Cataclismo yhdistää reaaliaikaisen strategian resurssien hallintaan. Linnoituksen rakentaminen on vasta alkua - materiaalien tehokas hallinta on avainasemassa tuotannon ja puolustuksen ylläpitämisessä. Strategiset elementit korostuvat, kun kohdistat joukkoja taktisesti - olipa kyseessä esimerkiksi jousiampujat tai katapulttioperaattorit, joilla kullakin on merkittävä rooli torjumaan vihollisen hyökkäyksiä. Tätä voisi kuvailla jatkuvaksi taktisten päätösten jongleeraukseksi: vahvistatko muuria vai aloitatko vastahyökkäyksen pitääksesi vihollisen varpaillaan?

CataclismoCataclismo
Tämä on mainos:

Joten mistä pelissä on kyse? Tässä tapauksessa Digital Sun tuo meille nimikkeen, joka lähtee kartoittamattomalle alueelle. Siinä yhdistyy huolellinen tukikohdan rakentaminen intensiiviseen tornipuolustusstrategiaan maailmassa, jossa maaginen sumu on muovannut ihmisistä groteskeja olentoja. Ihmiskunnan viimeiset linnakkeet sijaitsevat korkeilla vuorenhuipuilla, ja he luottavat siihen, että rakennat linnoituksia päivällä ja puolustat niitä kiivaasti yöllä.

Ensimmäisenä sukelsin kampanjaan, joka kesti yli 20 tuntia ja sekoitti pelimekaniikan saumattomasti mukaansatempaavaan tarinaan. Vaikka alku ei aivan tehnyt vaikutusta minuun, ja arvostan kerronnan syvyyttä, eteneminen tuntuu riittävän tyydyttävältä pitääkseen pelaajan mukana. Uusien teknologioiden ja yksiköiden avaaminen lisää uusia strategioita yhä kovempiin haasteisiin vastaamiseksi.

Mutta peli ei lopu tähän: Cataclismo tarjoaa valikoiman tiloja, jotka rikastavat kokemusta huomattavasti. Niille, jotka kaipaavat haasteita, Endless Mode (Survival Mode) antaa sinun kohdata säälimättömiä olentoaaltoja, joista jokainen lisää uusia taktisia monimutkaisuuksia. Toisaalta, jos haluat pitää tauon taistelusta, Level Editor (Creative Mode) antaa sinun rakentaa ja suunnitella linnoituksia ilman välittömien hyökkäysten painetta, mikä edistää luovaa tutkimista ja parantaa resurssien hallintaa. Ja niille, jotka etsivät yhdistelmää haastetta ja saavutettavuutta, on Skirmish Mode: sekoitus strategista syvyyttä ja lähestyttävyyttä. Huolellisesti suunniteltujen karttojen ansiosta se rohkaisee sinua mukautumaan ja hiomaan taktisia taitojasi jokaisessa istunnossa, mikä tarjoaa dynaamisen ja täyttävän pelikokemuksen. Täältä löytyy jokaiselle jotakin.

Cataclismo
Tämä on mainos:
CataclismoCataclismo

Ja siinäpä onkin kaikki tältä erää. Cataclismo näyttää jo nyt lupaavalta nykyisessä aikaisessa muodossaan. Minun on sanottava, että tämä peli ei ole aivan minun juttuni, ja olisin halunnut nähdä enemmän syvyyttä sen tarinankerronnassa, sillä siinä oli potentiaalia todella mukaansatempaavaan kerrontaan, ja samalla hieman vähemmän painotusta pintatason elementteihin. Tästä huolimatta kunnioitan ajatusta, että jos pidät tämäntyyppisistä peleistä, se ei petä sinua. Monimutkaisen linnoituksen rakentamisen, taktisen strategian ja resurssienhallinnan yhdistelmä tarjoaa vakuuttavan kokemuksen niille, jotka etsivät taktisia haasteita. Vaikka julkaisussa on hienosäätöä vaativia alueita, kuten yksikkötasapaino ja kerronnan syvyys, Cataclismon vahva perusta ja innovatiivinen lähestymistapa tekee siitä tutustumisen arvoisen.

Tämä on pelaajille, jotka etsivät uutta näkemystä strategiapelien osastolla, mutta erityisesti niille, jotka nauttivat yksityiskohtaisesta rakenteesta ja strategisesta puolustuksesta. Tällöin Cataclismo on vankka lisä kirjastoosi. Se on saatavilla Steamissa vain noin parin viikon kuluttua 22. heinäkuuta 2024 alkaen. Ainutlaatuisen mekaniikkansa ja mukaansatempaavan maailman ansiosta Digital Sun näyttää olevan valmis tarjoamaan jotain, mitä saatat haluta kokeilla.

Cataclismo

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä