Cat Quest on sarjana muuttunut ajan myötä täysiveriseksi seikkailuroolipelikokemukseksi. Aiemmin kolmannen pelin liikanimenä oli Pirates of the Purribean, joten teemana ovat merirosvot. Luvassa on siis 2,5-ulotteinen piirroselokuvamainen ja kissamainen näkemys trooppisesta merimaisemasta.
Cat Quest III:n ytimessä on tarina, joka ajaa tutkimaan paikkoja, ja samalla ohjaa eteenpäin avoimessa maailmassa. Suuntaa ei kuitenkaan ole pakko noudattaa. Cat Quest III:n mahtava puoli on, että voi lähteä mihin suuntaan tahansa, ja tutkailla mitä haluaa. Heti alussa esitellään työkalut liikkumiseen, ja sitten pelaaja saa valita, miten keinoja käyttää. Maailmassa on paljon pahiksia ja muita vaaroja, ja pian vastaan tulee sellaisia, jotka tekevät pelaajasta selvää hyvin nopeasti. Siitä huolimatta uusiksi samaa kohtaamista kannattaa ehkä yrittää vielä kerran.
Vapaa samoilu on Cat Quest III:n paras osuus. Halutessaan voi suorittaa suurin piirtein kaikki sivutehtävät ja kerätä kaikki tavarat ennen päätarinassa loppuun pääsemistä. Toisaalta se ydintarina ei tunnu kovinkaan merkitykselliseltä. Mukana ei ole dialogia eikä selkeää pääpahista, ja sama koskee pelaajan nimetöntä pelihahmoa. Toisin sanoen päätarinaa ei välttämättä tee niin mieli suorittaa ennen sivutehtävien kimppuun pyyhältämistä.
Cat Quest III on varsin yksinkertainen peli. Pelattavuudessa tai nikkaroinnissa ei ole kummoisesti syvyyttä, ja tässä on sitten puolensa ja puolensa. Toisaalta pelaamisen aloittaminen on nopeaa ja helppoa. Toisaalta kaiken tuntee nähneensä varsin lyhyen pelaamisen seurauksena.
Suurin osa pulmista on maagisiin kiviin liittyviä tehtäviä, ja aina niitä kiviä isketään oikeassa järjestyksessä. Näin ollen haaste on siinä, missä järjestyksessä. Aarrearkkuja puolestaan vartioi yleensä joukko pahiksia, tai sitten arkut on piilotettu epäilyttävän näköiseen paikkaan maastossa. Toisin sanoen kannattaa vain lyödä kaikkea epämääräisen näköistä, mikä vastaan tulee.
Taistelumekaniikka tarjoilee eteen paljon erilaisia vihollistyyppejä niin maalla kuin merelläkin. Jokaisella on omat kykynsä ja hyökkäyssarjansa. Pelaaminen on varsin suoraviivaista eikä voittoon tarvita paljoakaan yritystä. Sama koskee myös pomovastuksia, jotka ovat suurimmaksi osaksi vain tavallisia pahiksia isommalla terveysmittarilla. Joillakin on mukana ihan uusia pelimekaanisia ratkaisuja, mutta nämä ovat harvassa. Taistoihin säntääminen ja voittoisa läiskiminen on hauskaa, mutta toisaalta ei pelissä sitten oikein muuta olekaan.
Nikkarointi ja hahmonkehitys on lähinnä sitä, miten monta erillistä paikkaa eli "slottia" voi täyttää. Toisin sanoen kysymys on erilaisista perk-kykyjen yhdistelmistä. Muuten etsitään erilaisia haarniskoita, aseita ja esineitä sovittaen niitä sitten päälle omaan pelityyliin sopivasti, ja sitten aletaan päivittämään varusteita kerätyllä valuutalla. Roolipelaamisen saralla meno on siis hyvin suoraviivaista, ja toisaalta Cat Quest III on nopeatempoinen ja lyhyt peli. Siksi yksinkertaisuuden voi laskea hyväksi puoleksi.
Cat Quest III loistaa myös valitulla teemalla ja ulkoisella tyylillä. Piirroselokuvamainen asu on hurmaava, ja mukana on runsaasti pieniä viittauksia populaarikulttuuriin. Vastassa on vampyyri, joka muistuttaa Castlevaniasta 8-bittisessä hengessä. Vastassa on myös Cathulhu ja niin edelleen. Viittauksia on jos jonkinlaisia. Kissavitsejä on katkeamattomalla syötöllä, kuten odottaa sopii.
Kokonaisuudessaan Cat Quest III on jälleen yksi viihdyttävä toimintaseikkailuroolipeli The Gentlebrosilta. Aloittaminen on helppoa, huumori kukkii, maailma on todellakin avoin, taiteellinen tyyli on mahtava ja mukana on myös kaverin kanssa helposti pelattavissa oleva co-op. Mekaanisesti kyseessä ei ole se monipuolisin työ, ja tarina on jokseenkin mitätön. Joka tapauksessa tässä on muutaman illan ajan viihdyttävä peli.