Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Castlevania: Season Four

Castlevania (Netflix), 4. kausi

Netflixin animesarja saavuttaa hyvän päätöksensä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Netflixin animaatiosarja Castlevania saavuttaa päätöksensä neljännellä kaudellaan. Gamereactorin arviot aiemmista kausista voi lukea täältä ja täältä.

HQ

Neljäs kausi jatkaa siitä, mihin kolmas kausi lopetti. Trevor Belmont (Richard Armitage) ja Sypha Belnades (Alejandra Reynoso) ovat työn touhussa poistamassa maailmasta pahaa uhkaa. Se alkuperäinen uhka on taas nousemassa, sillä Dracula itse aiotaan herättää henkiin. Samalla sarjan muut henkilöhahmot Alucard, Hector, Isaac ja Carmilla siskoineen saavuttavat kukin oman tarinan loppuratkaisun.

Aiempien kausien tyyliin myös neljäs kausi on hyvin rytmitetty seikkailu. Tasapaino toiminnan ja tarinan välillä on loistava, eikä koskaan ole tylsää. Uuden kymmenen jakson aikana mukaan ei mahdu ainuttakaan, jolloin katsoja ei olisi kiinnostunut näkemästään. Tämä koskee myös niitä henkilöhahmoja, jotka tähän asti ovat olleet enemmänkin sivurooleissa.

Henkilöhahmojen osalta Castlevanian neljäs kausi tarjoaa lisää sitä samaa laatua, johon on aiemmin totuttu. Trevor on rauhallinen, tyyni ja hieman röyhkeä. Alucard on suurimmaksi osaksi etäinen ja kylmä kokien etäisyyttä muihin olemalla hieman ihminen, mutta hieman myös vampyyri. Viimeinen kausi vastaa aiemmin heränneisiin kysymyksiin esimerkiksi Saint-Germainin merkityksestä (Bill Nighy). Odotetusti kaikki näyttelijät tekevät hyvää työtä, ja hahmojen edesottamuksiin tulee heidän suorituksillaan lisää eloa.

Tämä on mainos:
Castlevania: Season Four

Niin visuaalinen kuin taiteellinenkin tyyli ovat jälleen kerran mahtavat. Luodun maailman verisyys ja kauhu tulevat hyvin esille, mutta samalla myös niin päähenkilöiden kuin satunnaisten ihmistenkin tunnetilat onnistutaan välittämään. Nopeatempoiset taistelut tarjoavat katsottavaksi vaikuttavinta kamaa, mitä sarjassa on tähän asti nähty.

Mutta saavuttaako sarjan tarina kokonaisuutena onnistuneen päätöksen? Ehdottomasti. Paljastuksia tekemättä voin luvata, että kausien kuluessa luotu hype ja odotukset onnistutaan lunastamaan. Oikeastaan kaikki mukana olleet tarinakuviot saatetaan loppuun saakka. Ainoa harmittava asia on, että loppuratkaisu on turhan satumainen makuuni.

Kaikesta huolimatta Castlevanian neljäs kausi saattaa hienon sarjan onnistuneesti loppuun saakka. Tarina on kerrottu, eikä viimeisessä kaudessa ollut mukana liikaa käsiteltävää asiaa. Moinen vaivaa nimittäin useita TV-sarjoja niiden viimeisellä kaudella. Jatkoa on luvassa sitten joskus ainakin yhden niin sanotun "spin-off" -sarjan muodossa. Belmontin klaania tuskin kuitenkaan nähdään enää vähään aikaan, mutta ei se haittaakaan.

Tämä on mainos:
Castlevania: Season Four
Castlevania: Season FourCastlevania: Season Four
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä