Suomi
Gamereactor
arviot
Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker

Kapteeni Toadin seikkailu ei ole menettänyt pätkääkään viehätyksestään neljän vuoden aikana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Reilut neljä vuotta sitten Wii U:lle julkaistu Captain Toad: Treasure Tracker on edelleen yksi kiintoisimmista Nintendo-spinoffeista, mitä tähän päivään mennessä on nähty. Super Mario 3D Worldin bonuskentistä ideoitu puzzlepeli pisti normaalisti sivurooliin jääneen sienimiehen ensimmäistä kertaa parrasvaloihin ja vieläpä varsin mainion pelikokonaisuuden siivittämänä.

Harmi kyllä Nintendo ei ilmeisesti itsekään oikein uskonut pelin menestykseen ja julkaisi sen heti kiireisimmän joulusesongin jälkeen, vaikkakin alehintaisena. Myynnit jäivät varsin alhaisiksi ja Toadin hauska seikkailu monelta kokematta. Tällä kertaa julkaisuajankohta on parempi, eikä pelin hintakaan ole kovempi, joten ehkäpä nyt onnistaa!

Syytä olisi, sillä Treasure Tracker on todellakin erinomaisen hauska peli. Sienimies heitetään erilaisiin dioraamoihin metsästämään kentän lopussa olevaa tähteä sekä sieltä täältä löytyviä timantteja. Toad ei osaa hypätä, joten esimerkiksi vihollisien päihittäminen vaatii joko erityisiä välineitä, kuten hakkua ja Super Mario Bros. kakkosesta tuttuja nauriita, tai vaihtoehtoisesti korkeammalta tasolta alas tiputtautumista.

Taistelu on kuitenkin monesti sivuroolissa. Pelin tärkein idea on kamerakulmia kääntämällä löytyvät erilaiset etenemisreitit. Kentät ovat usein todella sokkeloisia ja varsinkin loppua kohti päätään joutuu rapsuttelemaan urakalla vain tason selvittääkseen. Tämän lisäksi jokaisessa kentässä on oma erityinen tehtävänsä, joka selviää vasta sitten, kun kentän selvittää ensimmäistä kertaa.

Tämä on mainos:
Captain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure Tracker

70 kentän mittaisessa paketissa riittää siis tekemistä oikein mukavasti, vaikka tarina itsessään tuleekin päätökseensä vain muutaman tunnin pelaamisen jälkeen. Kenttiä kiertää kuitenkin uudestaan ihan mielellään, sillä Toadin seikkailussa riittää perinteistä Nintendo-magiaa yllin kyllin. Kaikki on värikästä, söpöä ja niin pihteisen puoleensavetävää, että suupielet virittyvät ylöspäin väkisinkin. Switchillä peli on muutenkin elementissään. Kosketusnäyttöä käytetään nokkelasti ja peli on muutenkin mainio matkakaveri. Treasure Trackeria on helppo pelata pari kenttää kerrallaan, tai sitten tuntikausiksi peliin uppoutuen.

Varsinaista uutta Switch-versiossa on todella vähän. Alkuperäisen pelin avattavat Super Mario Galaxy -kentät on korvattu uusilla Super Mario Odyssey -kentillä. Lisäksi alun perin vain Toad-Amiibolla avattava piilosleikki on nyt pelattavissa ilman muovilelujakin. Uuden sisällön vähäinen määrä harmittaa pelinsä jo pelannutta, mutta koska alkuperäinen peli jäi monelta huomaamatta, uusia pelaajia piisannee yllin kyllin.

Captain Toad: Treasure Tracker on erinomaisen hyväntuulinen kesäpeli, jota on helppo suositella melkeinpä kenelle tahansa. Vaikeustaso on toki helponpuoleinen ja kenttiä voisi olla enemmänkin, mutta yleinen aurinkoisuus ja kekseliäisyys menee moitteiden edelle. Neljä vuotta myöhemminkin Toadin seikkailusta tulee kerta toisensa jälkeen hyvälle tuulelle.

Tämä on mainos:
Captain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure Tracker
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erinomainen kenttädesign, avattavaa ja löydettävää piisaa riittävästi, hyväntuulisempaa peliä saa etsiä
-
Kenttiä voisi olla enemmänkin, vaikeustaso helponpuoleinen, Switch-versiossa ei juurikaan uutta alkuperäiseen verrattuna
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä