Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Captain America: Civil War

Captain America: Civil War

Perinteinen isolla rahalla tuotettu sarjakuvarymistely

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Marvelin tuottamat sarjakuviin perustuvat elokuvat ja TV-sarjat ovat jo omanlaisensa instituutio. Ne elävät omaa elämäänsä, viittaavat toinen toisiinsa ja eri elokuvien henkilöt vierailevat toistensa elokuvissa harva se päivä. Kolmas Kapteeni Amerikka on juuri tällainen kokoelma niin henkilöitä kuin tapahtumiakin: kaiken ymmärtäminen edellyttää muidenkin Marvel-elokuvien tuntemusta. Varsinaisen toteutuksen osalta raina loistaa ennen kaikkea toimintakohtauksiensa osalta.

HQ

Tarina aukeaa sanalla sanoen hitaasti. Olennaista nimittäin on esitellä iso joukko erilaisia hahmoja, ja usuttaa heidät sitten toistensa kimppuun. Pitkästä ja hartaasta kehittelystä huolimatta meininki typistyy lopulta sarjakuville tyypilliseen kuvioon, jossa ristiriidat ratkaistaan suoraviivaisella turpaan vetämisellä. Joka tapauksessa Avengers-poppoo on ajan saatossa aiheuttanut paljon tuhoa, joten heidät halutaan YK:n alaisuuteen valvottavaksi. Rautamies Tony Stark (Robert Downey Jr.) kannattaa ajatusta, kun taas Kapteeni Amerikka Steve Rogers (Chris Evans) vastustaa moista. Kumpikin leiri kasaa ajan kanssa kannattajia puolelleen, ja lopulta tapellaan.

Uusina hahmoina mukaan tulevat Black Panther ja jälleen kerran uusittu Spider-Man. Kumpaankin käytetään kaiken muun ohella riittävästi aikaa, joten katsoja saa tarpeeksi taustatietoa heidän vaikuttimistaan. Monien henkilöhahmojen ansiosta elokuvan kokonaiskesto nousee kahteen ja puoleen tuntiin, vaikka varsinainen juoni hyvin yksinkertainen onkin. Elokuvasta saavat siis eniten irti sellaiset katsojat, joille Marvelin hahmot ovat tavalla tai toisella rakkaita.

Kuten jo tuli mainituksi, toimintakohtaukset ovat ehdottomasti kokonaisuuden parasta antia. Niissä yhdistyvät mestarillisella tavalla niin näyttelijöiden työpanos, kuvauksen ja leikkauksen luoma energisyys kuin digitaalitehosteiden saumattomuus oikeiden lavasteiden kanssa. Katsoja tuntee olevansa mukana rytinöissä.

Lisämateriaalit ovat tutun kaavamainen kokoelma. Pilalle menneiden otosten ja poistettujen kohtauksien ohella tarjoillaan kommenttiraitaa ja mainospätkiä tuleviin Marvel-leffoihin. Perinteinen katsaus kulissien taakse toimii fanipalveluksena linkittäen juuri nähdyn elokuvan yhteen alkuperäisten sarjakuvien kanssa.

Tämä on mainos:

Captain America: Civil War on ammattitaidolla toteutettu sarjakuviin perustuva toimintarymistely. Kokonaisuus kärsii liian yksinkertaisesta tarinasta, mutta puutetta paikataan keskittymällä henkilöhahmoihin muun juonen kustannuksella. Suositellaan ennen kaikkea Marvelin elokuvien ystäville.

Captain America: Civil War
Captain America: Civil War
Captain America: Civil War
Tämä on mainos:
Captain America: Civil War
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä