Suomi
Gamereactor
uutiset
Bionic Commando

Capcom arvioi strategiaansa

Bionic Commandon käsittely korpeaa edelleen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Resident Evil -sarjan luoja Jun Takeuchi antoi muutama viikko sitten kitkeriä lausuntoja Japanin ja länsimaisen yhteistyön hedelmien tuloksista. Nyt Capcomin johtaja Haruhiro Tsujimoto liittyi kuoroon -- myöntämässään haastattelussa Tsujimoto kertoi yhteistyön olevan hyvin, hyvin vaikeaa. Tsujimoto käytti esimerkkinä flopanneen Bionic Commandon kohtaloa: "Kokemuksemme Bionic Commandon tapauksessa ovat osoittaneet miten hankalaa on käyttää ulkopuolisia tahoja uusien tuotteiden kehittämisessä."
Vaikka Tsujimoto sanookin yhteistyön olevan välttämätöntä, jotta riittävä määrä pelejä saadaan tehtyä, Capcom harkitsee voimakkaasti uusien ideoiden kehittelyn siirtoa pelkästään Japaniin. Länsimaiset studiot puolestaan saisivat rakentaa jo olemassaolevien nimikkeiden ja hahmojen päälle omia pelejään.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Capcomin luottamus länsimaisiin studioihin on mennyt, ja yhtiö katsoo voivansa luottaa läntisiin kollegoihinsa vain samoja kaavoja toistavien jatko-osien tekemisessä. Capcom on kymmenen vuoden ajan yrittänyt petrata tulostaan tiiviin yhteistyön avulla, joten näin kitkerä lausunto yhtiön pomolta vetää käytännössä maton yhteistyöprojektien alta.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Bionic CommandoScore

Bionic Commando

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Bionic Commando on tyylikäs yhdistelmä kaupunkiseikkailua, kekseliästä toimintaa ja tunnelmallista tarinankerrontaa.Ladataan seuraavaa sisältöä