Kun vanhoilla eväillä ei enää pärjää, on paras siirtyä eteenpäin. Tähän ajatukseen on ilmeisesti turvautunut
puolalainen Techland, joka nostaa kytkintä Call of Juarez -sarjassaan. Irtiotto lännenseikkailuista johtaa aina
nykypäivän Amerikkaan asti, modernien rajaselkkausten ja huumesotien maailmaan. Vaikka edelliset osat eivät hoitaneet tonttiaan hahmon silmistä kuvattuna räiskintänä mitenkään huonosti, villissä lännessä on nyt uusi sheriffi, jonka virkamerkissä komeilevat kirjaimet R.D.R.
Vankkurit on saatettu korvata autoilla ja saluunat yökerhoilla, mutta suuri osa Call of Juarezin DNA:sta on
silti tallella. Pelissä seurataan edelleen McCall-nimistä pyssymiestä, joka saarnaa yhtä paljon kuin ampuu. Lisäksi tarinankerronnassa on tutunoloinen monisäikeinen rakenne. Mutta siinä missä aiemmin oli kostonhimoinen pappi, on nyt kokenut poliisi. Tarina ei myöskään jakaudu kahden päähahmon välille, vaan McCall liittoutuu tällä kertaa FBI-agentin ja DEA-huumepoliisin kanssa ruudinkäryiseen kolmenkimppaan. Los Angelesista voikin kulkea kohti Meksikoa kahden kaverin kanssa yhteistyössä.
Techland lupailee synkkää ja kieroa poliisitarinaa ripauksella mustaa huumoria. Tyylin kuvaillaan olevan samoilla linjoilla esimerkiksi sellaisten TV-sarjojen kuin The Shield ja Sons of Anarchy kanssa, mutta yhtä paljon peliä leimaa Clint Eastwoodin ikoninen varjo. Juarez ei enää ole jumittunut menneisyyden leveisiin laaksoihin ja tomuisiin teihin, vaan hyppy nykyaikaan puhaltaa siihen uutta henkeä monipuolisimpine ympäristöineen ja pelimekaniikoineen.
Los Angelesin jengitaisteluiden istuttaminen nykyajan villiksi länneksi sopii Call of Juareziin kuin timakka tequilashotti janoiseen kurkkuun. Päähahmo McCall - vanhahtavasta cowboy-hatustaan ja pölyisestä sadetakistaan huolimatta - tuntuu edelleen relevantilta tässä uudessa kontekstissa ja on nyt enemmänkin Tarantino-tyylisesti cool kuin spagettiwesternin aikoina. Samalla hahmossa on paljon tuttuja piirteitä sarjan faneille. Esimerkiksi ampuessaan McCall laukoo myös lainauksia Raamatusta, joskin omine herjantäytteisine käänteineen. Hahmossa onkin säilytetty enemmän kuin vähän samaa villin lännen sukulaisiinsa verrattuna. Esimerkiksi vasikkaa kuulustellessaan McCall kysyy pojalta, onko tällä papuja korvissa. Veteraaneille lukuisat pienet viitteet vanhanajantyylistä ovat hauska lisä, ja ehkä pelintekijät keksivät myös lisätä kolmikon sisäistä dynamiikkaa sopivin kuittailuin McCallin omalaatuisesta olemuksesta.
Kaksi mukaan liittyvää hahmoa ovat FBI:n Kim Evans ja DEA:n Eddie Guerra, jotka nykysankareiden tavoin lisäävät ruudinmakuiseen soppaan kahmalollisen asennetta ja arvoituksia. Hahmot eivät ole parhaita kavereita keskenään, mutta riippuvat toisistaan 16 tehtävän mittaisen kampanjan ajan. Peliä voi halutessaan pelata kahden kaverin kanssa, sillä Techland lupailee saumatonta drop in / drop out -tyylistä yhteistyötilaa yksinpelin kylkeen.
Yhteistyötilasta huolimatta kolmikko ei pysy koko ajan yhdessä, vaan hahmojen tiet kentällä saattavat erkaantua. Lehdistölle esitellyn demon alussa hahmot pysyivät vielä tiukasti toisissaan kiinni, kun kolmikko kävi tiukkaan tulitaisteluun yöklubilla. Sankareiden oli annettava tulitukea toisilleen ja haettava suojaa käännettyjen pöytien takaa. Mikäli kohtausta pelaa yksin tekoälyn kanssa, kumppanit huutavat käskyjä ampuessaan suojatulta tai joutuessaan lataamaan. Peli kuitenkin menettää tietyn viehätyksensä ilman ihmiskumppaneiden läsnäoloa. Esitellyistä kohtauksista viimeisessä McCall odotteli aavikkolaaksossa kohtaamista, joka kuitenkin kääntyi väijytykseksi. Samalla Kim ja Eddie aloittivat ympäröivien kukkuloiden laelta napsien ensin potentiaalisia tarkka-ampujia ja kaahaten sitten alas soratietä ajojahdissa, ennen McCallin avuksi pääsemistä.
Ajojahdit heittävät yhden pelaajan kuljettajan penkille, kun taas toiset saavat vastuulleen tulittaa matkustajain paikoilta. Demon puolivaiheilla, pysäköintialueen räjähtävän räiskinnän jälkeen, nähtiin mahtava ajokohtaus, kun sankarit kaasuttelevat moottoritielle - autojen välistä puikkelehtien ja samalla vihollistulta väistellen. Vaikka ajomalli ei saa peliä näyttämään erikoistuneelta kilpa-autoilulta, istuu se täydellisesti pelin hakemaan suuren budjetin blockbuster-tyyliin, jota sarja on aiemmin vain kevyesti tunnustellut. Tällaiset elämän ja kuoleman tilanteet tiristävät myös dialogia kolmesta keulakuvasta ja osoittavat hyvin sen, että vaikka kolmikko tekee töitä yhdessä, eivät he välttämättä pidä toisistaan.
Kolmen erityylisen hahmon välinen kemia on pohja leijonanosalle koko peliä. Techlandin mukaan hahmot sanelivat yhteistyömoninpelin. "Kolmen pelaajan yhteistyö on seurausta tarinasta, ei päinvastoin", tuottaja Samuel Jacques totesi. Yhteistyö on elintärkeää selviytymisen kannalta, sillä pelaajien on tulitaisteluissa koordinoitava suojatuli uusiin asemiin liikkumisen kanssa - asia, mitä taistelu yökerholla hyvin alleviivasi. Samalla monisäikeinen juoni kuitenkin liittää mukaan tiettyjä jännitteitä. Demo alkoi kolmikon lähestyessä vasikan asuntoa, jonka edessä Eddie saa puhelun. Ainoastaan tätä hahmoa kontrolloiva pelaaja saa kuulla puhelun sisällön. Ottaen huomioon, että yksi juonielementti on mahdollinen, korkeassa asemassa oleva myyrä poliisivoimissa, tällaiset yksinoikeudet ovat omiaan kiristämään tunnelmaa. Se lisää myös uudelleenpeluuarvoa, koska tarinasta ei saa kokonaiskuvaa vain yhdellä hahmolla pelaamalla.
Peli tuo ripauksen villin lännen henkeä keskelle nykymaailman todellista draamaa ja maustaa huumekartelliteemaa monisäikeisellä kerronnalla sekä ristiriitaisella sankarikolmikolla. Ensi näkemältä vaikuttaa siltä, että Techlandillä on hyvät ainekset ja riittävästi tyylitajua kääntää rohkea suunnanmuutos edukseen, jos vain koko peli saadaan toimimaan yhtä kiinnostavasti kuin lyhyt ensiesittely.