Suomi
Gamereactor
arviot
Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops - Escalation

Call of Duty: Black Ops on saanut jo toisen ladattavan lisäpaketin. Ruotsin Jonas Elfving paneutui uusiin karttoihin ja päätyi zombien ja itse George Romeron jahdattavaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Escalation nostaa odotuksia oikein urakalla jo saapumistavallaan. Yleensä latauspaketit lähetetään toimitukseen yksinkertaisena koodina sähköpostin välityksellä. Tällä kertaa postilaatikkoon putosi kuitenkin hulppea monisivuinen veren tahrima käsikirjoitus ja kutsu hypätä mukaan Call of Duty: Black Opsin uuden zombisävytteisen Escalation-lisärin hurmeeseen.

Onneksi Escalation lunastaa kunnianhimoisen paketoinnin aikaansaamat odotukset. Vaihtelevuus on avainsana ja sitä Escalation tarjoaakin neljän uuden moninpelikentän ja yhden uuden zombiareenan muodossa. On selvääkin selvempi, että Zoo, Stockpile, Hotel ja Convoy sekä tietysti Call of the Dead tarjoavat pelaajille tuntikaupalla lisää nautinnollisia pelitunteja Call of Duty: Black Opsin parissa.

Stockpilessä pääsee rymyämään lähituntumassa ja taistelujen tempo on korkealla. Tarkka-ampujilla on puolestaan kissanpäivät Convoyssä, joka on muutenkin yksi parhaiten vaihtelua tarjoavista all of Duty -kentistä kautta aikojen. Eläintarhaan ja hotelliin sijoittuvat taistelukentät ovat myös oivia esimerkkejä hienosta kenttäsuunnittelusta ja ihastuttavat monilla hauskoilla yksityiskohdillaan. Zoon vierailijakartat "sinä olet tässä" -tauluineen piristivät erityisesti. Monorailin päälle kiipeäminen tarjosi myös metkan paikan rankaista huolimattomia pelaajia tarkkuuskiväärillä.

Myös hotellin avoimet ulkotilat tarjoavat tarkka-ampujille paljon mahdollisuuksia helppoihin saaliiseen. Sisätiloissa taas Trayarch tarjoaa mukavaa vaihtelua tavanomaisiin harmaan ja synkän sävyisiin taistelukenttiin. Hotellin sisustus on täynnä kirkasvärisiä yksityiskohtia, kuten myös rahapeliautomaatteja, baaritiskejä ja muuta asiaan kuuluvaa.

Tämä on mainos:

Stockpile on enemmän perinteisempi, muttei onneksi tylsä, Call of Duty -kenttä. Se sijoittuu venäläiseen kylään, jossa löytyy suuri piilotettu asevarasto. Rakennukset muistuttavat Black Opsin peruskartasta Gridistä, joten kenttä on samalla tutun tuntuinen, mutta myös tuore. Ensimmäisessä matsissa onnistun posauttamaan hengiltä kolme vihollista yhdellä RC-XD-kauko-ohjattavalla ja meno tuntui mahtavalta... Tai ainakin siihen asti kunnes murskasin itseni vahingossa automaattioven väliin, jonka itse tunaroin päälle.

Escalationin zombikartta on silti ehkä se huomattavin osa uutta lisäriä. Vaikka yhteistyötaistelu zombeja vastaan ei ole koskaan ollut suosikkiosani peliä (pidän eniten Free for All -otteluista, jos jotakuta kiinnostaa), niin Call of the Dead varasti shown omalla kohdallani täydellisesti. Treyarch on koonnut "kuolleiden kutsuun" mahtavan poppoon kauhuelokuvien ja -sarjojen kuuluisia näyttelijöitä. Mukana ovat Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer), Robert Englund (Freddy Krueger), Michael Rooker (The Walking Dead) ja Danny Trejo (Machete). Kaiken päälle myös zombielokuvien isä George Romero itse tekee esiintymisen zombina, joka jahtaa pelaajia sähköisen spottivalon kera. Call of the Deadin suuri labyrinttimainen kartta on selkeästi haastavampi kuin aikaisemmat zombikentät ja miellyttää varmasti epäkuolleiden listimiseen mieltyneitä CoD-faneja.

Sekalaista kivaa on luvassa myös uusien perkkien ja aseiden muodossa. Deadshot Daiquirilla tähtääminen päähän on helpompaa ja uudella V-R11:lla pystyy muuttamaan zombeja takaisin ihmisiksi, jotka tosin eivät kauaa jaloillaan pysy muodonmuutoksensa jälkeen.

Escalationin vajaan 15 euron hinta saattaa tuntua korkealta, mutta ottaen huomioon kuinka paljon pelattavaa lisäosa tarjoaa, ei sitä voida pitää epäoikeudenmukaisena. Pahempana käytännön ongelmana kaikkia alkuperäisen pelin pelimuotoja ei voi pelata Escalationin kentissä. Tarjolla on ainoastaan yksinkertaisimpia tappomatseja, joten kannattaa odottaa paljon maassa ujeltavia RC-XD:tä, lentäviä heittokirveitä ja taivaalta satavia napalmi-iskuja. Tämä ei tosin tosiasiaa muuta: Call of Duty: Black Ops -fanille Escalation on pakkohankinta.

Tämä on mainos:
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Vaihtelevat moninpelikartat, haastava ja mielikuvituksellinen zombiareena, runsaasti pelattavaa.
-
Hieman kallis, eikä uusissa kentissä toimi kaikki vanhat pelimuodot.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

 • Tonzki111
  Call of Duty Black Ops on hyvä toiminta ja räiskintäpeli, oikeastaan todella hyvä, mutta mulla se on wiillä jolla se on huono. Suosittelen... 6/10
 • modernipoika
  Kerran kun kaikki CoDit nelosesta asti omistan. Niin pakkohan se tämäkin oli. Ensimmäisenä odotin sellaista WAWin tyylistä peliä, mutta... 9/10
 • CODpro2000
  Call of duty black ops jakaa mielipiteitä.Pelissä ei nähty MW2:sesta tuttua Quick scoup" toimintoa.L96a1 toi kuitenkin oman sävärinsä... 7/10
 • mr black ops
  Call of duty black ops. treyarch julkaisi vähän aikaa sitten world at warin jonka zombit olivat suosittuja. Entäpä black ops? No tässä syitä... 10/10
 • hippidippi
  Call of Duty: Black ops Uusi vuosi, uusi Call of duty. Black ops jatkaa Activisionin menestyksekästä Call of duty -sarjaa, ja on tällä... 7/10
 • Yobba
  Modern Warfare 2 oli myyntihitti. Jatkaako Black Ops samaa rataa? No, pelin yksinpeli on lähes täydellinen ohjain tärisee, näyttäviä... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä