Suomi
Gamereactor
ennakot
Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty: Black Ops Cold War

Aito jatko-osa saapuu 13. marraskuuta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Call of Duty: Black Ops Cold War on totta, ja peli julkaistaan 13. marraskuuta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Päivämäärä Playstation 5 ja Xbox Series X -versioille ei ole tiedossa. Syy on varsin selvä: ei ole tiedossa, koska uudet konsolit julkaistaan, mutta peli tulee silti olemaan heti saatavilla näille uusille konsoleille. Osallistuin viime viikolla 80-minuuttiseen esittelyyn, ja odotukseni ovat korkealla.

Tarina sijoittuu menneeseen aikaan, ja uusi peli on jatko-osa alkuperäiselle Black Opsille. Suurin osa tapahtumista sijoittuu vuoteen 1981, joten Alex Mason, Frank Woods ja Jason Hudson ovat edelleen hengissä ja toiminnassa. Kaikki ei ole pelkkää pyssyttelyä, vaikka uuden trailerin mukaan sitäkin on luvassa riittämiin.

Call of Duty: Black Ops Cold WarCall of Duty: Black Ops Cold War
Tämä on mainos:

Luvassa on yllättävän paljon vapautta ja pelaajan omaa valinnanvaraa. Moista on toki kuultu aiemmistakin Call of Duty -peleistä, mutta näkemieni esimerkkien perusteella puheille näyttäisi olevan tänä vuonna myös katetta. Nyt tiedon hankkimiseksi on monenlaisia vaihtoehtoja, kuten kohteen myrkyttäminen, naamioituminen tai jonkun toisen pestaaminen töihin. Dialogivaihtoehtoja tarjotaan, ja oman sukupuolensa, ihonvärin ja sosiaalisen taustan voi valita itse. Nämä valinnat tosin eivät vaikuta itse pelattavuuteen niin paljon kuin joissakin "oikeissa" roolipeleissä on ollut tapana.

Loppuratkaisuja on useita riippuen pelaajan toimista. Ravenin vanhempi luova ohjaaja Dan Vondrak teki silti selväksi, että vain muutamissa tehtävissä pelaajan valinnoilla on aidosti merkitystä. Yleensä valintatilanteet havainnollistavat vain valitussa roolissa pelaamista. Mukana on kaksi valinnaista tehtävää, jotka avautuvat suoritettavaksi vasta, kun on löytänyt päätehtävissä tähän vaadittavat piilotetut esineet. Nämä sivutehtävät eivät lupauksien mukaan tule olemaan laimennettuja päätehtäviä.

Call of Duty: Black Ops Cold WarCall of Duty: Black Ops Cold War

Pelattavuus on tietenkin se tärkein asia, ja näkemäni perusteella panokset ovat jälleen korkealla. Mieleeni nousivat tunnelmat peleistä Call of Duty 4: Modern Warfare ja Call of Duty: Black Ops ainakin vaihtelun osalta. Yksi tehtävä sijoittui Vietnamin sotaan vuonna 1964, ja toinen oli enemmän hiiviskelyä painottava tehtävä vihollistukikohdassa vuonna 1981. Sitten pelaaja oli kylmän sodan vakooja KGB:n päämajassa. Tässä tehtävässä näkyi se aiemmin painotettu suurempi valinnanvapaus. Kartalla näkyi neljä erilaista tapaa ratkaista tehtävä: lahjonta, myrkyttäminen, varastaminen tai kiristys. Se viimeinen pelattavuuden pätkä esitteli fysiikkamallinnuksen hyödyntämistä tavalla, jota en aio paljastaa tässä. Vaikuttaa kaiken kaikkiaan siltä, että Call of Duty: Black Ops Cold Warin tarina tuo takaisin menneiden hyvien pelien kaavan, ja samalla mukaan lisätään vähän uuttakin.

Tämä on mainos:

Saavutuksien ja pokaalien avauslukemista on pääteltävissä, että suurin osa pelaajista ohittaa tarinan tyystin sukeltaen suoraan zombien ja moninpelin pariin. Kuulemani mukaan moninpeli tulee edelleen olemaan sitä alansa huippua. Tämän enempää ei asiasta voi kertoa juuri nyt.

Call of Duty: Black Ops Cold Warin tarina tulee kuitenkin olemaan sitä intensiivistä toimintaa, hiiviskelyä ja salaliittoteoriointia, jotka nostivat ensimmäisen Black Opsin klassikoksi.

Call of Duty: Black Ops Cold WarCall of Duty: Black Ops Cold WarCall of Duty: Black Ops Cold War
Call of Duty: Black Ops Cold WarCall of Duty: Black Ops Cold War

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä