Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Cabin Fever

Cabin Fever

Hyvällä musiikilla kruunattu kliseekokoelma

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuonna 2002 julkaistun alkuperäisen Cabin Fever -elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Eli Roth on päättänyt tuottaa oman elokuvansa uusintajulkaisun. Luvassa on vajaa 100 minuuttia teinikauhuelokuvien kliseitä hyvillä tehosteilla. Katsomiskokemus on suorastaan tuskallinen päähenkilöiden typeryyden takia.

HQ

Kauhuelokuvan perinteitä kunnioittaen joukko nuoria opiskelijoita on varannut itselleen mökin viikoksi Yhdysvaltain erämaasta. Luvassa on perinteitä kunnioittaen nuotiotarinoiden kertomista ja paljaiden maitorauhasten näkymistä. Junttimaisia ja uhkaavia paikallisia alkuasukkaita ei niitäkään unohdeta. Nuoriso pelottelee toisiaan ennalta-arvattavasti, kunnes yksi heistä saa oudosta lihansyöjäbakteerista tartunnan. Sen jälkeen kaikki menee pieleen perinteitä kunnioittaen.

Teknisesti uusittu Cabin Fever on erittäin hyvin tehty. Musiikki, tehosteet ja kuvaus ovat kaikki erittäin toimivia. Ongelmana on, ettei elokuvalla ole mitään persoonallista kerrottavaa. Kaikki kauhuelokuvien kliseet käydään läpi melkein järjestyksessä. Esimerkiksi kriisin aikana kannattaa hajaantua pitkin ja poikin yhdessä pysyttelemisen sijasta. Mahdollisesti tarttuvasta taudista saastunut aines kannattaa heittää järveen, eikä suinkaan vaikkapa polttaa nuotiolla. Sen ainoan toimivan tuliaseen toimintakuntoa ja patruunoiden lukumäärää ei tietenkään kannata tarkistaa edes kriisitilanteen puhjettua ja niin edelleen. Päähenkilönä toimiva opiskelijaviisikko ei tee elokuvan aikana ainuttakaan järkevää ratkaisua siinä tilanteessa, josta he itsensä löytävät. Pisteenä iin päällä sairastunut mimmi pyytää heilaansa tappamaan hänet, jolloin poitsu ei tietenkään hoida asiaa fiksusti ja kivuttomasti. Ei suinkaan: hän teatraalisesti polttaa hänet elävältä. Tässä vaiheessa katsomiskokemus muuttuu ärsyttävästä tuskalliseksi.

Taustalla on selvästi ollut rautaista ammattitaitoa elokuvan tekemisestä sujuvia näyttelijäsuorituksia myöten. Tarina ja käsikirjoitus ovat vain olleet niin läpeensä idioottimaisia, ettei niiden pohjalta voi syntyä hyvää elokuvaa. Erityistä kiitosta on silti annettava musiikille, jonka pauhaaminen tekee parhaansa pelastaakseen sen, mikä pelastettavissa on.

Lisämateriaaleja ei ole, mutta tuskin sellaisia olisi jaksanut katsoakaan. Tai oikeastaan: olisi kyllä ollut paikallaan kuulla ohjaajan ja tuottajan kommentit siitä, miksi ihmeessä tällainen elokuva on ylipäänsä pitänyt tehdä. Kauhuleffoilta harvemmin kannattaa odottaa mitään erikoista, mutta edes etäisesti uskottava tarina olisi kyllä yksi sellainen odotus.

Tämä on mainos:
Cabin FeverCabin FeverCabin FeverCabin Fever
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä