Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Bumblebee

Bumblebee

Viihdyttävä ja sympaattinen rymistely

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Transformers-elokuvien taso on vuosien varrella ollut jatkuvasti laskusuunnassa. Ehkä siksi ohjaaja Travis Knightin Bumblebee yllättää niin positiivisesti. Se ei yritä liikoja, vaan kertoo viihdyttävän toiminnallisen tarinan, joka sijoittuu vuoteen 1987.

Transformersien planeetta Cybertron on päätynyt decepticonien käsiin. Autobotit pakenevat planeetalta. Optimus Prime antaa Bumblebeelle tehtävän lähteä Maahan, ja perustaa sinne tukikohta ennen muiden autobottien mukaan liittymistä. Perillä Bumblebee kohtaa ihmisiä, mutta ongelmia aiheuttavat myös perässä seuranneet decepticonit. Tarina sijoittuu vuoteen 1987, ja näyttäisi olevan esiosa kaikille muille Transformers-elokuville.

Juoni on kaikkineen hyvin ennalta arvattava, mutta silti viihdyttävästi kerrottu kaikin puolin. Moderniin malliin päähenkilö on autoista kiinnostunut teinityttö, ja hänestä kiinnostunut naapurin poika puolestaan mustaihoinen. Valkoihoista keski-ikäistä miestä edustaa miltei yksin vapaapainijana aiemmin tunnettu John Cena, joka tekee yllättävänkin hyvän roolin yrmynä armeijan miehenä. Henkilöhahmoista ei itsessään jää mieleen oikein kukaan, mutta hauskan kokonaisuudesta tekee tietenkin Bumblebeen vuorovaikutus niin ihmisten kuin muunkin ympäristön kanssa. Hyvänä puolena on mainittava se, että melkein kaikki henkilöhahmot kehittyvät elokuvan edetessä. Toiset tietenkin vähemmän kuin toiset, ja harmillisesti decepticonit jäävät hyvinkin yksiulotteisiksi pahiksiksi.

1980-luvun teemasta otetaan varsin paljon irti. Musiikkia kuunnellaan C-kaseteilta, elokuvat rullaavat VHS-nauhoilla ja nuorison vaatteet tietenkin ovat värikkäitä muistuttaen silloisten bändien lumosta. Tässä suhteessa elokuva vetoaa parhaiten hieman varttuneempaan katsojakuntaan, joilla on muistoja 80-luvun menosta.

Teknisesti ja myös toimintakohtausten osalta leffa on laadukkaasti toteutettu. Ajoittain isot robotit liikkuvat ehkä hieman liiankin akrobaattisesti, mutta kaikkiaan elokuvan tuotantoarvot ovat odotetun korkealla. Tarina myös saatetaan onnistuneesti loppuun, eli juonikuviot saatetaan päätökseen ilman vihjailuja suorista jatko-osista.

Tämä on mainos:

Lisämateriaaleissa on varsin kattavasti kaikenlaista pientä lisätavaraa. Mitään ihmeellistä ei ole luvassa, mutta jos Bumblebee on hahmona hieman oudompi, ei elokuvan katsomisen jälkeen tarvitse heti sukeltaa Internetin ihmeelliseen maailmaan etsimään lisätietoa.

Bumblebee ei tee ihmeitä, mutta ei se sitä yritäkään. Leffa viihdyttää koko kestonsa ajan, ja sehän riittää.

BumblebeeBumblebeeBumblebee
Bumblebee
Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä