Suomi
Gamereactor
arviot
Bugsnax

Bugsnax

Bugsnaxin maailmassa olet mitä syöt

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Bugsnax vaikuttaa söpöltä, värikkäältä ja harmittomalta pieneltä seikkailulta, mutta mukana on myös vakavampi sävy. Kauhupelistä ei tokikaan ole kyse, mutta saaren mysteerejä tutkiessa alta paljastuu jotain muutakin kuin söpöilyä.

Pelaaja omaksuu Snaktooth Islandilla vierailevan journalistin roolin, joka tapaa trailerissakin nähdyn hylkeen Elizabert Megafig. Kyseessä on innokas samoilija, joka on tutkimassa outoja puoliksi ötököitä ja puoliksi makupaloja olevia olentoja. Saarelle saavuttaessa samoilijaa ei kuitenkaan näy missään. Leiri on autio, ja kaikki hänen seuraajansa ovat hajonneet ympäri saarta nälkäisinä. Lizbertiä etsiessä törmää ennen pitkää Filboon, joka on hieman pihalla tapahtumista. Sitten pelaaja viedään Snaxburgin kaupunkiin, ja matkalla kohdataan lukuisia bugsnaxeja. Saari on niitä pullollaan.

Snaxburg on nähnyt parempiakin päiviä, sillä se on melkein tyhjä. Joskus aiemmin asukkaita on kuitenkin ollut selvästi enemmän. Monissa taloissa on vielä nimikyltit, ja yksi näistä on Lizbertin talo. Mutta nyt asukkaana tuntuu olevan yksin sen pormestari Filbo. On pelaajan tehtävä ottaa selvää, mitä oikein on tapahtunut.

Tämä on mainos:
BugsnaxBugsnax

Filbo lähettää pelaajan vakuuttamaan kaikille kaupungin asukkaille, että kannattaa palata takaisin. Kaikilla heillä tuntuu kuitenkin olevan omat syynsä poissa pysyttelemiseen, joten paluumuuttajia täytyy erikseen suostutella. Ja kaikki haluavat bugsnaxeja. Osa haluaa syödä niitä muuttaakseen ulkonäköään, toiset haluavat kasvattaa näitä olioita. Yksi heppu koettaa jopa istuttaa bugsnaxeja, vaikka ne eivät oikeastaan ole kasveja. Paluumuuttajille täytyy tehdä palvelus tai pari, ja joskus jopa enemmän. Suurin osa ajasta tarkoituksena on napata bugsnaxeja, milloin mistäkin syystä.

Kun paluumuuttaja sitten lopulta palaa takaisin kaupunkiin, pääsee pelaaja kysymään heiltä, mitä pitäjässä on oikeastaan tapahtunut. Tämä suostuttelu tehtävineen ja sen jälkeinen jutustelu muuttuu itseään toistavaksi jonkin ajan kuluttua.

Bugsnaxien nappaamiseksi on useita työkaluja. Se ensimmäinen on napeilla toimiva Snak Trap. Sillä otetaan kiinni säteen vaikutuspiiriin ajautunut bugsnax. Jos taas bugsnax pysyttelee säteen sisäpuolella liian kauan, se voi koettaa paeta. Snak Trapilla ei voi ottaa kiinni liian suuria tai nopeita yksilöitä. Toisin sanoen Snak Trap on hyvä työkalu pelin alkuvaiheissa. Muita välineitä ovat muun muassa laukaisualusta, jonka kanssa pääseekin olemaan melkoisen luova bugsnaxien nappaamisessa. Sen avulla voi laukaista Snak Trapin yläilmoihin, ja napata näin lentävä bugsnax. Toinen käyttökohde on laukaista pelaaja itse jonnekin kauas.

Tämä on mainos:

Kun haluttu bugsnax on löytynyt, se pitää skannata SnaxScopella. Näin saa tietoa kohteen käytöksestä ja mieltymyksistä. Bugsnaxeja voi saada myös tappelemaan keskenään johdattamalla niitä toistensa poluille. Tämä on kätevä keino silloin, kun haluttu bugsnax on liian kookas Snak Trapille. Tappelussa toinen tai molemmat pökertyvät, jolloin ne on helppo ottaa talteen Bug Netillä.

BugsnaxBugsnaxBugsnax

Bugsnaxien kiinniottamisen oikean keinon pohtiminen on hauskaa. Kaikkiaan pelissä on sata erilaista oliota, jotka sitten rekisteröidään Bugapediaan. Pakollista kaikkien nappaaminen ei ole, mutta toisaalta kaikkien etsiminen on puolet hauskuudesta. Snaktooth on koluttava ääriään myöten, eikä tehtävä koskaan ole tylsä.

Se on sanottava, että ääninäyttely on loistavaa. Jokainen henkilöhahmo kuulostaa omanlaiseltaan ja valloittavalta. Puhetta kuuntelee mielellään pelin alusta loppuun, vaikka sitä puhetta riittää melko paljon.

Tällä hetkellä pelissä on vielä teknisiä bugeja siellä ja täällä. Esimerkiksi joitakin tehtäviä ei saanut kuitattua suoritetuksi, vaikka kaikki edellytykset täyttyivät. Ratkaisuna oli koko pelin käynnistäminen uudelleen useammin kuin kerran pelaamiseni aikana. Tällaiset pulmat toki ratkeavat tulevaisuuden päivityksillä.

Bugsnax on mukava peli, ja yllättäen varsin tarinavetoinen. Jokaisen bugsnaxin nappaaminen on hauskaa, ja saarella on muutamia mysteerejäkin löydettäväksi. Isokokoiset Legendary Bugsnax -oliot toimivat pomotaistoina. Pelaaminen muuttuu ajan kanssa itseään toistavaksi, mutta silti peli on kokeilemisen arvoinen.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Bugsnax-olioiden nappaaminen on monipuolista, hyvä ääninäyttely, hurmaavat henkilöhahmot, kiinnostava tarina
-
Muuttuu itseään toistavaksi, tekniset bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä