Suomi
Gamereactor
arviot
Bravery and Greed

Bravery and Greed on viihdyttävä moninpeliksi tarkoitettu roguelite

Mukana monimuotoinen ja paikoitellen sekava taistelumekaniikka.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Bravery and GreedBravery and GreedBravery and Greed

Pilke silmäkulmassa tehtyihin moninpeleihin erikoistuneen Team 17:n julkaisema ja jokseenkin tuntemattoman Rekka Gamesin kehittämä Bravery & Greed tarjoilee kelvollisen roguelite-pläjäyksen. Tässä selkeästi moninpeliksi tarkoitetussa pelissä juonena on löytää piilotetut kääpiöriimut ja avata niillä kadotettu kääpiöiden linnoitus mahtavine aarteineen. Riimut löytyvät erilaisia luolastoja koluamalla ja selvittämällä. Ja tietysti jokaisen lopussa on pomovastus päihitettäväksi. Välissä lahdataan erilaisia vihollisia, kehitetään henkilöhahmoja, ratkotaan ongelmia, kerätään kultaa, kuollaan, avataan uusia ominaisuuksia seuraavalle kierrokselle ja yritetään uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan... Tämän kummempaa tarinaa pelissä ei ole, vaan tarjonta on täysin taistelemisessa ja luolien koluamisessa.

Pelaajat valitsevat yhden neljästä rooli- ja seikkailupeleille tyypillisestä hahmoluokasta: soturi, varas, amatsoni tai velho. Jokaisella sankarilla on omat liikesarjansa ja erikoistaitonsa sekä kaikille yhteinen väistö. Peli on sivustapäin kuvattu ja tekee kunniaa vanhoille beat 'em up -klassikkoille. Taistelu onkin mukavan monipuolista ja miellyttävää mätkimistä, vaikkakin välillä oma hahmo hukkuu hektiseen sekamelskaan erityisesti moninpelissä. Pelattavalla hahmolla on iso vaikutus pelin vaikeustasoon ja vaihtelevuuteen. Varkaalla taistelua täytyy hieman opetella ja pelityyli on monipuolinen, mutta soturilla valtaosa on hyökkäysnapin hakkaamista. Peli haastaa kohtalaisesti ja ensimmäisellä, toisella tai kolmannellakaan pelikerralla koko seikkailua tuskin läpäisee. Erityisesti luolastojen loppuvastukset vaativat liikevalikoiman opettelua, jotta homma hoituu. Toisaalta pomovastukset ovat joka kerta samat, joten kun toimivat taktiikat ovat takataskussa, muuttuu loppuvihujen kaataminen rutiiniksi.

Pelikertoja voi helpottaa (tai vaikeuttaa) pelin aikana kerätyllä kullalla avattavilla erilaisilla tarotkorteilla. Näillä voidaan muuttaa seuraavan kierroksen ominaisuuksia. Yksi helpottaa pelaajien matkaa, mutta vähentää saatua kultaa, kun toinen taas tuo lisää haastetta esimerkiksi lisäämällä vaikeampia vihuja pelaajaa vaanimaan. Tämä on hyvä idea tuoden kokemukseen mukavaa vaihtelua.

Tämä on mainos:

Kierroksella kerätyllä kullalla myös availlaan uusia varusteita, jota luolastoista sitten sattumanvaraisesti löytyy. Varusteet jakautuvat neljään kategoriaan; hanskoihin, saappaisiin, amuletteihin ja taikasauvoihin. Näitä on kohtalaisen iso joukko, mutta vaihtelua on hyvin vähän, sillä varusteiden tarjoamat ominaisuudet eivät lopulta eroa toisistaan kovinkaan paljon.

Bravery and GreedBravery and GreedBravery and Greed

Hahmoja kehitetään kentissä olevilla alttareilla. Jokaisen pelikerran ensimmäisellä palvomistuokiolla saa valita henkisen polkunsa neljästä vaihtoehdosta. Näin myös samalla hahmolla pelaamiseen saa halutessaan vaihtelua. Eri polut kuitenkin palvelevat parhaiten aina tiettyä hahmoluokkaa, joten jos vahvuutensa haluaa optimoida, on jokaiselle hahmolle lopulta vain yksi looginen valinta.

Musiikki ja äänimaailma sopivat tunnelmaan kuin miekka tuppeen. Myös retrotyyliin piirretty ulkoasu miellyttää silmää. Ainoa miinus tällä saralla tulee ajoittaisesta grafiikoiden epäselvyydestä. Konfliktien kaaoksessa vihollisten ammuksia ja hyökkäyksiä on välillä hankala hahmottaa. Jo valmiiksi haastavassa pelissä moinen aiheuttaa aika ajoin pientä turhautumista.

Tämä on mainos:

Luolastot luodaan jokaiselle pelikerralle uudestaan sattumanvaraisesti, joten jokainen yritys on omanlaisensa. Kenttäsuunnittelu on kohtalaisen hyvää ja luolastojen tutkiminen on antoisaa puuhaa. Sinne tänne piilotetut aarteet, sekä hahmoja vahvistavat alttarit, ynnä muut houkuttimet pitävät huolen, että joka nurkka tulee nuuskittua läpi. Hyvin nopeasti huoneet kuitenkin alkavat toistaa itseään luolastosta riippumatta ja kentät jäävät kaipaamaan vaihtelua.

Pelissä on muutama erilainen pelimuoto sen ikää ja hauskuutta lisäämään. Seikkailun lisäksi on selviytyminen, jossa tarkoituksena on arvatenkin siis selviytyä mahdollisimman monesta vihollisaallosta. Myös PvP on mukana, jossa kanssapelaajista pääsee ottamaan mittaa. Kaikissa muodoissaan peli on parhaimmillaan kaverin tai kavereiden kanssa pelattuna. Lisäksi sekä paikallinen että verkkomoninpeli onnistuu. Varsinkin kimpassa Bravery & Greed onkin vallan hauskaa puuhaa, joskin ilo on hieman lyhytikäinen. Vähäisestä vaihtelusta ja muista pikkuvioista huolimatta peli on siis kohtalaisen halvan hintansa väärti hankinta varsinkin paikallista moninpeliä arvostaville beat 'em uppien faneille.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauska ja koukuttava taistelu, paikallinen moninpeli, miellyttävä ulkoasu, antoisa luolastojen koluaminen, tarotkortit joilla jokaista pelikertaa voi muuttaa
-
Itseään toistava kenttien ulkoasu, vihollisten vähäinen vaihtelu, varusteiden samankaltaisuus lukumäärästä huolimatta, lyhytikäinen, taistelut paikoitellen epäselvää kaaosta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä