Suomi
Gamereactor
arviot
Borderlands 3

Borderlands 3: Guns, Love, and Tentacles DLC

Borderlands 3:n toinen laajennus on ulkona, ja tarkoituksena on järjestää hieman erilaiset häät.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Borderlands 3:n toisen laajennuksen keskiössä ovat Sir Alistair Hammerlockin ja Wainwright Jakobsin häät. Alusta asti on selvää, että tulossa on jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Pari kutsuu pelaajan Xylourgos-planeetalle häitä viettämään, ja sitten melkein kaikki menee pieleen.

Näin alkaa Guns, Love, and Tentacles, ja jo nimi paljastaa, että mukana on aimo annos lonkeroita ja Lovecraftin tunnelmaa. Paperilla idea on oikein hyvä, ja häitä suunnittelee Borderlands 2:sta tuttu Gaige. Hän tuo kovasti mieleen Tiny Tinan, mikä ei ole huono asia.

Borderlands 3
Tämä on mainos:

Harmillisesti Gearbox ei ole ottanut kaikkea irti, ja näin ollen osa potentiaalista jää käyttämättä. Tarinasta olisi voinut kehkeytyä villit polttarit, ja niiden perään mahtavat häät sivutehtävineen päivineen. Tarjolla on jokseenkin lineaarisesti etenevä tarina, jossa ainoastaan dialogissa käy ilmi, että nyt ovat häät tulossa. Uusi pääpahis on niin ikään suorastaan turha.

Jos siis Borderlands 3 on jo pelattu, ei mitään uutta ole luvassa. Avoin iso alue on mukana, ja sitä pääsee reissaamaan ajokeilla. Välillä vastaan asettuu pahiksia, ja lopuksi kohdataan aivan liian kestävä loppupomo. Aiemmin Borderlands-pelien laajennukset ovat tarjonneet toinen toistaan kummallisempia ja kiinnostavampia sivutarinoita ihmeteltäväksi.

Borderlands 3

Laajennus Moxxi's Heist of the Handsome Jackpot laskettiin linjoille viime vuoden lopulla, ja kyseessä oli hyvä esimerkki siitä, miten Borderlands on yleensä tavannut sivutarinoitaan kertoa. Tarina oli hyvin suunniteltu, dialogia piisasi, yllätyksiä tuli vastaan ja Borderlandsin huumori oli läsnä. Lisäksi ympäristöt olivat näyttäviä, ja tarjolla oli riittävästi vaihtelua. Uusimmassa laajennuksessa on samoiltavana lähinnä vain violettia maisemaa ja aina vain samoja tuttuja vihollisia. Lisäksi haaste puuttuu kokonaan.

Tämä on mainos:

Borderlands 3:ssa haste ei ole koskaan ollut erityisen korkealla, mutta Guns, Love, and Tentacles on käytännössä haasteeton. Ainoastaan jumalattomasti ammuksia vaativa loppupomo tarjoaa edes hieman pohdittavaa. Lisäksi vaatimuksena on tarkkuutta vaativaa tasoloikkaa tappelun aikana, mikä ei ole koskaan ollut näiden pelien vahva puoli. Kannattaa siis varautua runsaaseen määrään halpoja kuolemia.

Borderlands 3

Tarjolla on kuitenkin lisää sitä samaa, ja periaatteessa juuri sitä laajennuksen pitäisikin olla. Loppuun pääsee noin 10 tunnissa, ja siinä ajassa ovat tehtynä myös sivutehtävät. Pelaaminen on viihdyttävää alusta loppuun, ja suurin osa tutusta huumorista on tallella. Toisin sanoen rahoilleen saa kyllä vastinetta, mutta valitettavasti ei tarpeeksi.

Hääteema on toteutettu huonosti, kenttäsuunnittelu on tylsää ja kaiken kaikkiaan odotin enemmän. Borderlands 2 asetti odotukset laajennuksien laadun suhteen todella korkeiksi, ja laatua tarjosi myös edellinen laajennus Moxxi's Heist of the Handsome Jackpot. Vanhat fanit saavat lisää tekemistä, mutta tällä tavalla pelin pariin ei houkutella uusia pelaajia.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Mahtava huumori, rahoille vastinetta, hyvä musiikki, mittava päätarina
-
Vaihtelun puute, tylsä kenttäsuunnittelu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä