Lähes jokaisen suuremman elektronisen urheilun organisaation aikajanalle kuuluu jossain vaiheessa yksi tai useampikin sponsorisopimus pelilaitevalmistajien kanssa. Tämä sopimus yleensä kattaa myös jonkin erityisversion vanhemmasta hiiri-, näppäimistö- tai kuulokemikrofonimallista, joka tietysti tunnustaa joukkueen värejä. Tällä kertaa vuorossa on Ninjas in Pyjamas, jonka nimiin on yli viidentoista vuoden aikana kertynyt jos jonkinlaista oheistuotetta joukkuepaidoista ja näppäimistöistä aina suklaapatukoihin ja sipseihin asti. Nyt yhteistyötä pyjamaninjojen kanssa tekee Blue, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus äänityslaitteista.
Blue Pro Gamer Bundle sisältää kaksi tuotetta: noin 300 euron hintaiset Lola-kuulokkeet, ja noin 150 euron hintaisen Yeti-mikrofonin. Markkinoilla on myös Pro Streamer Bundle, jossa Lola on korvattu kalliimmilla Mo-Fi-kuulokkeilla. Tämä arvio keskittyy kuitenkin vain Pro Gamer Bundleen.
Paketin ulkokuori noudattaa tyypillistä sponsoripakettia: sivuja koristaa NiPin CS:GO-joukkueen pelaajien pärstät, ja niiden viereen on kirjoitettu jos jonkinmoista positiivista lainausta pelaajilta. Paketin auetessa joukkuelogot kuitenkin katoavat: sisäpuolella on pelkkiä valkoisia laatikoita, joiden sisällä on styroksisuojissa olevat laitteet. Parin hassun ohjevihkosen lisäksi paketissa ei ole mitään muuta, eikä laitteissa ole edes NiPin logoa.
Paketin kalliimpi osapuoli Lola on varsin vanttera mimmi. Noin 400 gramman painoiset kuulokkeet sisältävät erittäin paksut pehmusteet niin kuulokkeissa kuin sangassakin. Sanka taipuu vapaasti kolmesta eri nivelestä, millä sen voi muotoilla minkä tahansa muotoiseen päähän sopivaksi. Mukana on hands free -mikrofonin lisäksi puhelimille tarkoitettu 1,2 metrin kaapeli, jossa on Applen laitetuella varustetut kappaleiden kelauspainikkeet unohtamatta perinteistä kolmen metrin kaapelia muille laitteille. Molemmissa piuhoissa on perinteiset 3,5 mm liittimet, ja mukana on myös 1/4 tuuman adapteri.
Lolat ensimmäistä kertaa päähänsä laittava saattaa kokea hämmästyksen tunteita. Moderni muotoilu ja sankojen taivuttelu ovat ensikertalaiselle hämmentävä kokemus, ja kuulokkeet saattavat mennä jopa väärin päin päähän. Tavanomaista painavammat kuulokkeet tuntuvat ensivaikutelmaltaan epämukavilta. Tähän kuitenkin tottuu erittäin nopeasti, kun lakkaa ajattelemasta asiaa. Kaulalle kuulokkeet muotoutuvat mukavasti, joskin takaisin korville nostaminen vaatii sangan muovaamista uudelleen. Lisäksi pitkä- ja kiharahiuksisilla kuontalo saattaa mennä avonaisen sangan läpi aiheuttaen sotkeutumista.
Itse äänenlaatu on juurikin sitä, mitä tämän hintatason kuulokkeilta voi odottaa. Vaikka en itse mikään megahifisteljä olekaan, pystyn kuitenkin selkeästi huomaamaan Lolan äänentoiston paremmuuden tavanomaisiin pelikuulokkeisiin verrattuna niin musiikkia, elokuvia kuin peliääniäkin kuunnellessa. 1,2 metrin kaapelissa oli se ongelma, että loogisella tavalla kaapelin kytkemisen jälkeen äänenlaatu oli aivan hirvittävä Nintendon 3DS: ssä ja vanhassa nokialaisessa kännykässä. Applen laitteita ei testattu. Kaapelin ollessa toisin päin ääni olikin sitten taatun odotettua laatuaan.
Halvempi Yeti-mikrofoni on paketin todellinen yllättäjä. USB-liitännällä toimiva Yeti on tavanomaista pöytämikrofonia isokokoisempi. 30 senttimetrin korkuinen ja 12 senttimetrin levyinen jäyhä jököttäjä on pakko asettaa sivuun, mikäli näytöltään haluaa nähdäkin jotain. Useamman näytön käyttäjien on hankittava mikrofoniteline, mistä Yetiä voisi riiputtaa näytön yläpuolella. Mukana tullut USB-kaapeli on varsin lyhyt, joten sijainnin kanssa ei ole pahemmin varaa valita.
Koko kuitenkin näkyy laadussa. Yetissä on neljä eri suuntakuviosäädintä, joista jokainen kattaa oman alueensa soveltuen eri käyttötarkoituksiin. Siinä on myös oma äänenvoimakkuussäätimensä, jonka avulla omaa kuuluvuuttaan voi säätää lennosta. Yeti on myös erittäin herkkä ottamaan ääniä; maksimitasolla se nappasi niin tietokoneen hurinan, keittiössä raksuttavan kellon kuin rappukäytävässä kolisevan hissinkin. Laulaessa niin matalat bassot kuin korkeat tenoritkin erottuivat hyvin. Lisäksi siihen voi kytkeä kuulokkeet, jonka kautta voi kuunnella omia ääniään.
Pelikäytössä Yetin herkkyydestä on kuitenkin harmia. Näppäimistöt - varsinkin mekaaniset sellaiset - naputtavat TODELLA LUJAA. Räiskintäpeleissä jokainen WASDin painallus kuului läpi, kun taas strategiapeleissä hiiren naksutus vuoti mukaan. Myös Steam Controllerin nappien painallukset kuuluivat heikosti. Kaikki muu kyllä uppoaa oman puheen alle. Herkkyysrajaa voi säätää tarpeeksi korkeaksi, etteivät ne aktivoi mikrofonia automaattisesti. Valitettavasti näppäimistö menee puheen edelle, sijoitti mikrofonin sitten miten tahansa.
Hintava paketti tarjoaa siis laadukkaat tuotteet. Ongelmana on kuitenkin sen markkinointi; Ninjas in Pyjamasin kuvilla varustettu paketti tekee varsin selväksi, että kyseessä ovat pelikäyttöön suunnitellut tuotteet. Paketin pohjassakin lukee "tuotepaketti striimaajille". Valitettavasti PC-puolella suoratoistosta tulee erittäin hankalaa: harva haluaa kuunnella naputusta, joka peittää pelaajan puheen. Jos suunnitelmissa ovat konsolipelistriimit, podcastit, lauluharjoitukset tai muut vastaavat, on paketti silloin oikein lupaava. PC-pelaamiseen Blue Pro Gamer Bundlea on silti vaikea suositella, vaikka kuinka paljon fanittaisi Ninjas in Pyjamasin CS:GO-joukkuetta.