Suomi

Millaisia pelien pitäisi olla?

Kirjoittaja raptori 20. tammikuuta 2012 kello 15:53

Niin millaisia? Hauskoja, vaikeita, realistisia, Halpoja?

Minun mielestäni (Ja Huom! vain minun mielestäni en nyt puhut muiden mielipiteistä) Pelien pitää täyttää Pelaajan Standarti siitä mitä pelaaja peliltä vaatii

Minun Standarteissa pelin haaste pitää olla noin puolivälissä ja nousta pelin myötä loppuun asti. Liian helppoa ei kukaan kestä, mutta vaikea... Itse pidän että peli on ja ei ole vaikea Esim. Donkey Kong Country Returns peli. Kun sain sen säikähdin tasoa ja vaikeutta mutta myöhemmin oivalsin perusajatuksen. Pelin pitää olla taitoa vaativa ei vaikea. Joskus on kai kiva vain höntsäillä helpolla mutta lähinnä kun on väsynyt. Mutta vaikeustasoissa pitää olla aina yksi reilu asia. Anteeksianto. En missään nimessä nimessä siedä peliä joka on armoton itseäni kohtaan. Ja nyt armottomalla tarkoitan Tallennusta, Kyllä juuri sitä. Mielestäni on armotonta jos jossain muuten keskivaikeassa pelissä on edennyt 20 minuuttia ja yksi pikku virhe ja joutuu aloittamaan koko homman alusta. Silloin huudan heitän ohjaimen(sohvalle) ja en enää jaksa pelata hetkeen ainakaan jos toistuu 3 kertaa. Mielestäni pelissä pitäisi saada jäädä siihen kohtaan jossa epäonnistuu sillä sidän vaikka parikymmentä kuolemaa samaan paikkaan jos saan yritää uudestaan saman tien. Kiitos Wiin Tasohyppelyt!

Sitten ulkonäkö. Tässä varmaan eroan muista monella tavalla sillä minä en tosiaan kiinnostu huippugrafiikasta. Sen pitää olla Bonus josta voi olla iloinenmutta jos se on pelin valtti niin kierrän sen mieluummin kaukaa. On olemassa silti tietty piste kelvollisen ja kelvottoman grafiikan välillä se raja nykyisten peruspelien ylittämä. Minusta tämä raja saavutettiin ''jo'' PS2:n aikoihin. Kun tuli Sly:t Ratchet:it ja Jak:it niin sen tarkempaa ulkonäköä ei enää tarvita. Onhan toki kiva saada hienot grafiikat mutta ei tarpeellista. Esim. Kaupassa jos ostan euron limsan ja sen hinta on alennettu 70:een senttiin niin olenhan minä iloinen vaikka olisin muutrenkin hankkinut sen. Grafiikasta on helppo riidellä mutta Musiikit ovatkin sitten se hankalampi juttu. Rakastan ihania musiikkeja ja musiikkimakuni on muuenkin muutenkin muuttunt. Nykyään tykkään kuunnella erilaisia musiikkinäytteitä ja pelimusiikkeja ( Right Behind You...) Siksi musiikit ovat vaikea aihe asettaa standarteja joten jätän ne siihen.

Kun nämä asiat ovat kasassa niin siirrytään siihen tärkeimpään ja yksinkaertaisimpaan asiaan Viihtyvyys. Pelein pitää viihdyttää. Kenties myös opettaa ja viihdyttää, mutta aina viihdyttää, enemmän tai vähemmän. Siksi pelejä ostetaan ja pelataan.
Mutta asiaan. Kun peliä halua pelata sitä haluaa pelata pitkään. Kun koko tekniikan kolmio on kasassa tapahtuu viihtyneisyyden tunne, sitä minä etsin pelesitä. Tätä laskumekaniikkaa laskee minun rekisteröimä hinta-laatusuhde. Laadusta pitää aina maksaa ja yleensä paljonkin.( poikkeuksena angry birds) Silloin on syytä odottaa peliltänsä paljon hyvää. Mikäli siitä on maksanut mielestään sopivasti ja saanut tarpeeksi laatua niin standartini ovat täyttyneet. Sellaisia pitäisi pelieni olla. Aamen

HQ