Suomi
Blog
Laitearvio: PS4

Laitearvio: PS4

PS4 on tällä hetkellä uusimman sukupolven pelikonsoli, joka julkaistiin marraskuussa 2013. Sain PS4 Killzone editionini jossa on 500GB tilaa kovalevyllä vähän ennen joulua, ja tähän asti konsoli on ollut mielestäni loistava. Vaikka sille ei ole vielä tullut paljoa yksinoikeuspelejä, niin nyt niitä ollaan alettu julkistamaan ja suurin osa niistä kiinnostaa minua (UC4, LBP3, Driveclub, InFamous Second Son ja Killzone). Myös kolmanten osapuolten pelejä on tullut ostettua muutama, ja ne kyllä näyttävät ja pyörivät paremmin kuin PS3:lla.

Konsolin muotoilu muistuttaa todella paljon kahta PS2:sta jotka olisi liimattu päällekkäin, mutta vähän uudemmalla ja modernimmalla designilla. Itse pidän konsolin ulkonäöstä, se on kaunis ja pieni verrattuna PS3 fattiin ja XBoneen. Ja nyt vihdoin ja viimein ohjain on saanut suuria muutoksia ja se sopii paljon paremmin käteen ja näyttää ja tuntuu laadukkaalta. Ohjain ei enää ole yhtä pieni, ja triggerit ollaan tehty kaareviksi ja paljon enemmän Xbox tyylisiksi. Myös sauvoista saa paremman otteen ja ohjain ei enää natise niinkuin PS3 ohjaimet Ohjain sopii erittäin hyvin PS4:n muotoiluun ja ohjain näyttää todella sulavalta. Itselläni ei ole ilmaantunut vielä mitään ongelmia ohjaimen kanssa, paitsi että akku kuluu nopeasti verrattuna PS3 ohjaimiini.

Konsolista löytyy myös todella paljon tehoja, huomattavasti enemmän kuin PS3:sta. Ja jos vertaa Killzone: Shadow Fallia tai Infamous: Second Sonia PS3:n Infamous 1:een ja Killzone 2:een, niin huomaa kyllä että pelit näyttävät huomattavasti paremmilta. Konsoli on myös erittäin hiljainen suurimmaksi osaksi, välillä se päästää viikon jämät pois jolloin se pitää hirveää melua mutta se kestää max. 20 sekunttia ja sitä ei tapahdu usein. Käyttöjärjestelmä on myös erittäin sulava ja yksinkertainen, mutta jotkut asiat tuntuu edelleenkin olevan keskeneräisiä. Esimerkiksi Youtube sovellus olisi saanut olla heti julkaisusta ja taustan väriä pitäisi pystyä vaihtamaan mutta ei siinä oikein muita ongelmia ole. Pelikuvakkeet ovat kivoja ja kaverilistaan pääsyä on yksinkertaistettu niinkuin koko XMB:tä. Ja vaikka nyt PS Plus onkin pakollinen nettipeleihin niin sillä saa kummiskin hyvän korvikkeen, meinaan PS4:lle 2 ilmaista peliä kuukaudessa ja PS3:lle myös samalla tilauksella. Hintakaan ei ole hirveän paha, 50€ vuosi tai 15€ 3kk.

Uskon konsolin kestävän 5-6 vuotta, joka riittää minulle. Konsolin hintakaan ei ollut paha julkaisussa, vain 400€ ja Killzone editionin sain 450€. Jos muistetaan vielä se että PS3 maksoi sen 700€. Lisätarvikkeita on tullut konsoliin jo paljon, kuten lisäakku ohjaimeen, PS camera, lisätuuletusjärjestelmä ja pystytuki ja paljon muita. Myös uudet PS4 pelikotelot näyttävät siisteiltä sinisillä reunoilla mutta ainoa haittapuoli niissä on se että jokaisen pelin joutuu asentamaan kovalevylle, ja suurin osa peleistä vie yli 30 gigatavua ja parhaillaan lähemmäs 50 gigatavua.

Mutta minun mielestäni PS4 oli erittäin järkevä ostos. Xbox Onea ei ole vieläkään julkaistu Suomeen ja pidän konsolia parempana kuin XBone koska mielestäni yksinoikeudet ovat enemmän minun makuuni, esimerkkinä kaikki alussa mainitut.

Hyvää
Tehokas
Loistava muotoilu
Uudistettu ohjain
Yksinoikeuspelit

Huonoa
Pelejä ei ole vielä hirveästi
Käyttöjärjestelmään tarvitsisi perusasiat mukaan.

ARVOSANA: 9/10

HQ