Suomi

KICKSTARTER!

Kirjoittaja metal8585 23. elokuuta 2012 kello 22:13

Olen usein tuskastellut miten julkaisijat ja pomot väheksyvät kehittäjiensä lahjoja ja polttavat heidät loppuun turhalla kiirehtimisellä, se vain yksinkertaistaa pelejä ja oikeille innovatiivisille ideoille ei jää aikaa. Nyt on kuitenkin vihdoin näkyvissä valoa pimeydessä, sillä on keksitty ostomalli joka hyödyttää kehittäjiä että pelaajia samanaikaisesti, Kickstarter!

Muistaakseni kickstarterin aloitti doublefine joka yritti saada pelaajat rahoittamaan tuotteensa. Siinä kävikin sitten niin, että varat ylittyivät huimasti mihin oltiin varauduttu, joten tämä antoi osviittaa jo kickstarterin tulevaisuudesta.

Kickstarterissa pelin kehittäjä muodostaa sivuston jonne pelaajat voivat lahjoittaa rahaa jonka avulla peli rahoitetaan ja tehdään. Yleensä projektissa on vähimmäisvaatimus mihin asti varojen on mentävä jotta pelin tekeminen voidaan aloittaa. Rahaahan ei kulu vain pelkän pelin tekemiseen vaan sitä menee projektissa olevien ihmisten palkkoihin ja tarvittaviin tarvikkeisiin, eli niin sanotusti pelin kehittämiseen siis kuitenkin. Ne pelaajat jotka lahjoittavat 15 dollaria (noin 12e) saavat pelin sitten ilmaiseksi kun se valmistuu, ilmestyy saataville. Peli siis maksetaan etukäteen mikä on hyvä malli koska siitä pelin kehittäjä näkee kuinka moni on kiinnostunut pelistä.

Asia minkä vuoksi tämän blogin kirjoitin on, että kickstarter on ehdottomasti pelien tulevaisuutta koska se vapauttaa kahleet mitä julkaisija asettaa kehittäjille. Kickstarterin avulla kehittäjät voivat julkaista pelinsä ja tehdä sitä rauhassa mikä parantaa henkilöston kemiaa sekä itse pelin laatua kun ei ole iso-pomo koko ajan hönkäämässä niskaan. Monet pelit ovat saaneet kärsiä näistä kiire ongelmista nykyään ja päätyneet bugeja täynnä olevina raakileina hyllyille.

Pelit ovat nykyään kovaa bisnestä, siksi olisi hyvä että tämä kickstarter malli yleistyisi jotta saisimme taas jotain mielikuvituksellisempaa pelattavaa ja jotain oikeasti uutta. Itse todella toivon että tämä malli yleistyy sillä se avaa mahdollisuuksia joita oli joskus silloin ennen vanhaan. Kickstarter avaa mahdollisuuden kehittäjän tehdä haluamansa kaltainen tuote.

Pelit ovat taidetta vaikka kuka mitä sanoisi, ja jos taiteilijaa jarruttaa, tulos ei ole halutunkaltainen.

KICKSTARTER!

HQ