Suomi

Blogiarvostelu: Worms Blast

Kirjoittaja juhis815 9. marraskuuta 2013 kello 23:29

Kyllä tämä arvosteleminen on niin mukavaa etten saa tästä ihan kaikkia mehua ulos, niin silti, tämä on toinen arvostelu pelistä jota ei taaskaan löydy tietokannasta jostain kumman syystä.

Mitä tähän peliin voisin sanoa ensiksi, että tässä pelissä ei kovin paljon sisältöä ole. Tiedän ensiksi että tämä peli on julkaistu vuonna 2002, mutta edellisvuonna julkaistussa Grand Theft Auto 3:sessa on niin paljon tehtävää että Worms Blastin sisältö jättää toivomisen varaa.

Päämoodi lienee Puzzle -moodi, jossa lähdetään ratkomaan aivopähkinöitä jotta päästään eteenpäin. Ensimmäinen syy että miksi tämä moodi ei vedä minua sisään on siinä että siinä ei ole tarinaa kerrottavana. Olisin halunut tietää että mitä hahmojen motiivit ovat, mutta koska hahmojen taustatarinoita ei ikinä raoteta tämän pelin aikana, niin ei tämä Puzzle -moodi vedä sisään. Toinen asia on se että tehtävät joita Puzzle -moodissa pitää tehdä ovat aika hankalia. Vaikka saatan saada tästä valituksia, mutta ongelmana on se että jotkut tehtävät vaativat aika nopeita refleksejä, joten ei niihin riitä mun kärsivällisyys.

Tournament -moodissa valitaan yhdestä pelimuodosta ja sitten lähdetään tavoittelemaan ennätyksiä. Tässä on jotain 10 erilaista pelimuotoa jolla tavoittaa ennätyksiä, mutta ongelmana on se että puolet näistä muodoista täytyy avata Puzzle -moodin kautta, joten se latistaa tunnelmaa käydä jahtaamassa omia ennätyksiäni.

Sitten päästään kaksinpeli -moodiin, jossa yritetään päihittää toinen pelaaja, ja vaikka voi pelata tietokonetta vastaan, niin sitten ongelmaksi muodostuu se, että ei voi pelata tiettyjä pelimuotoja joita voi pelata kaverin kanssa. Toinen ongelma tässäkin on se, että ei ole LAN-nettipeliä, ja vaikka tiedän että nettipelit alkoivat tehdä tuloaan, mutta silti, ei olisi ollut kova urakka laittaa joku LAN-nettipeli mukaan, mutta minkäs sille voi.

Deathmatch on ihan samaa peruskauraa kuin FPS-peleissä, että toinen pelaaja pitää saada hengiltä. Star Collection -moodissa yritetään kerätä viisi tähteä, joka tekee tästä moodista aika nopeatempoisen. Tide Trial -moodissa yritetään kerätä tähtiä kun sitä taistellaan veden nousemisen kanssa siitä ettei vajota veden alle ja hukuta samalla menolla.

Hahmokaarti on mitäänsanomaton, ainaskin jos sanon että on vain 9 hahmoa joilla pelata. Jos tätä vertaa Killer Instinct -peliin jossa oli 10 hahmoa, niin Worms Blast jää aika pahasti Killer Instinct -pelin jalkoihin hahmokaartin suhteen.

Grafiikoiden osalta värikäs teema näyttää hyvältä, vaikka hahmojen mallinnuksessa olisi ollut toivomisen varaa. Lisäksi se, että koska Full-HD -näyttöjä ei ollut yleisesti käytössä vuonna 2002, niin se tarkoittaa sitä, että tätä peliä voi ainoastaan suorittaa 1024*768 -tarkkuudella.

Äänipuolelta sanottuna, että musiikit ovat miellyttävää kuunneltavaa. Äänieffektien puolelta nekin ovat myös toimivaa kamaa, mutta ääninäyttely tässäkin asiassa jättää toivomisen varaa.

Pelin ikää on vaikeaa mitata, mutta joillekin tämä peli saattaa maistua pitkäksi aikaa, ja taas joillekin tämä peli voi puuduttaa lyhyen ajan sisällä, mutta koska tämä tuli mukana yhdessä Humble Weekly Bundlen kanssa, niin ei se haittaa kun ei saanut maksaa itseäni kipeäksi.


Tämä on yksi niitä tapauksia että tämä sopii ennemmin kahvitaukoihin kuin pitkä-aikaiseen pelailuun, mutta mitäpäs siitä, kunhan pelattavuus toimii niin kuin pitää.

HQ