Suomi

Uutta rautaa

Helou, Joel teitä tervehtää hyvät interwebin selailijat ja cybersankarit!

No anyways, jotkut saattavat muistaa kuinka kyselin neuvoja PS3:seen liittyen kun olin hankkimassa kolmospleikkaria, suunnitelma kuitenkin muuttui ja hyppäsin Wiin kelkkaan aidossa Wii60-hengessä. Playstation 3:n pelitarjonta on vielä suht rajoittunutta eikä se eroa suurestikaan X0:n vastaavasta edukseen... Ainakaan vielä, toisaalta kyllähän MGS 4 on saatava hinnalla millä hyvänsä jossain vaiheessa sillä Metal Gear Solid-sarja on ehdoton suosikkini kaikista pelisaagoista ikinä! (Fanboy-alert!)

No mutta itse asiaan eli Nintendon "rahaprintteriin" Wiihin. En ole kovinkaan innostunut uusista casual-peleistä joita Nintendon alustalle ryöpsähtelee esim. Wii Fit jne. vaan hommasin Wiin päästäkseni käsiksi nimikkeisiin kuten: Goichi Sudan No More Heroesiin sekä Metroid Prime kolmoseen, näiden lisäksi Umbrella Chronicles siirtyy hankintalistalle Resident Evilien kuuluessa suosikkeihini.

Wii yllätti minut positiivisesti, se on tähän mennessä osoittanut No More Heroesilla sekä Corruptionilla minulle että Nintendon "gameplay over graphics"-lähetymistapa toimii vallan mainiosti. Suoraan sanottuna pidän Metroid kolmosesta enemmän kuin Halo kolmosesta, vaikka pelit toisistaan huomattavasti eroavatkin.

Oikeastaan ainut huoleni on että jatkossa Wiille suolletaan vain muka kekseliäitä casual vedätyksiä, mutta on sieltä tulossa ilmeisesti myös jotain varsin mielenkiintoistakin materiaa mm. Suda51:sen Fatal Frame sekä Final Fantasyä useammassakin eri muodossa sekä uusi Rygar, scifistinen The Conduit vaikuttaa myös kivalta.

Playstation kolmosen hinnanalennusta odottaessa Wii sekä Xbox 360 tarjoavat paljon laadukasta ajanvietettä. MGS 4 saattaa tosin pakottaa PS3:n ostoon jos se jää Sonyn yksinoikeudeksi. Xplayn Adam Sessleriä lainatakseni "I don't know how expensive that's gonna be, but I'll sell one of my kidneys if need be."

Namaste!

HQ

Youtuben peliarvostelijoita

Youtubesta on löytynyt toinen toistaan hulvattomampia ja loistavampia tyyppejä jotka vapaa-ajallaan luovat mainioita peliarvosteluita tai historiikkeja laidasta laitaan. Parhaita tietämiäni heeboja ovat:

TheSpoonyOne (Noah Antwiler), jäbän videoista loistaa pop-kulttuuritietämys ja huumori. Noahille pitäisi saada oma tv-show! :D(http://www.youtube.com/user/SpoonyOne)

Armake21(Marcus Sparaccio) mies arvostelee monia pelejä kriittisemmin kuin massamedia, ja uskaltaa tuoda oman mielipiteensä esiin. Mies tykkäsi mm. Clive Barkerin Jerichosta ja antoi Halo kolmoselle vain kasin. Armake innostaa itsenäiseen ajatteluun eikä vain kriitikkojen sanan seuraamiseen.(http://www.youtube.com/user/Armake21)

AVGN. (James Rolfe) Nykyään ScrewAttackin puolelle siirtynyt legendaarinen arvostelija joka käytännössä aloitti videoarvostelu buumin. Maineestaan huolimatta James Rolfe eli AVGN ei ole ylimielistynyt vaan jatkaa hommaansa samalla asenteella kuin aina. (http://www.youtube.com/user/JamesNintendoNerd)

Olen itsekkin kyhäillyt muutaman videontapaisen, ne löytyvät Youtube-kanavaltani: http://www.youtube.com/user/JoelOfFinland

HQ

Hiya!

Taas olisi maanantaipäivä ja kesätöissä iltavuoron paikka... Eihän siinä, kyllähän sitä jaksaa duunia painaa kun kulman takana jo häämöttää musta monoliitti, eli PS3. Säästöt alkavat kohta olla kasassa ja ensi tiistaina olisi tarkoituksena käydä Gamestopista pleikkari hakemassa.

En alunperin ollut yhtään innostunut Playstation kolmosesta, konsolin korkea hinta sekä surkea launch line-up tuntuivat rikollisen huonoilta vedoilta, mutta ajan myötä hinnan alennuksien jälkeen päätin kuitenkin nousta Sonyn kelkkaan jo kolmatta kertaa. Xbox 360 ei todellakaan jää taka-alalle, sillä enemmän sille on loistavia pelejä kuin nuoremalle kilpailijalleen, mutta Sony on pikkuhiljaa kaikesta huolimatta ruvennut kuromaan 360:n etumatkaa kiinni.

Eilen piipahdin vaihteeksi leffassa katsastamassa yllätävän hyvän rikospätkän Street Kings, josta skriivailen arviota tässä myöhemmin kunhan ehdin.

Peace out!