Suomi

Daylight Vs Fatal Frame

Kirjoittaja DoubleW 23. lokakuuta 2014 kello 02:20

Ostin eilen Daylight-pelin PS4:lle ja tuli pelailtua sitä kylmän väreet iholla. Jokin iski pelissä minuun ja vaikka oli kylmät väreet halusi edetä vain pelissä. Jonkin ajan kuluttua ajattelin pitää taukoa. Kun aloin tarkempaa miettiä Daylight-pelin elementtejä....tuli mieleen toinen peli josta olen ollut aina kiinnostunut. Se peli on Fatal Frame-sarja.

Mutta eikö ole hassua yksi yhdennäköisyys jos Vertaa Daylight-peliä Fatal Frame-sarjaan. No voin hieman avata ideaa tai sen faktoja.

1. Mystisesti olet ihan tuntemattomassa paikassa , etkä tiedä mikä sinun tarkoituksesi on.

2. Alat tonkimaan salaisuuksia dokumenteista tai päiväkirjoista, joita sinun ei kannattaisi urkkia.

3. No kun olet lukenut tarpeeksi, joku levoton sielu suuttuu sinulle ja yrittää viedä henkesi.

4. Jos haluat nähdä levottoman hengen on tietysti oltava joku valolähde tai kamera.

5. Karkottaaksesi levottoman hengen tarvitset joko spirituaalisen kynttilän tai vaihtoehtoisesti jonkun tulen lähteen eli tässä tilanteessa soihdun.

6. Joudut etsimään jonkun tietyn esineen tai ottamaan kuvan esineestä joka paljastaa lisää totuuksia rikkoaksesi kirottuja ovia jotka ovat jollain tavalla sinetöity.

7. Levoton sielu voi ilmestyä mistä vain ja milloin vain. Et voi edes huomata välillä jos se levoton sielu seisoo selkäsi takana tai hyppää suoraan kasvoille.

8. Esineitä liikkuu itsestään vaikka et edes koskisi niihin ja ihme ääniä kaikuu käytäviltä.

9. Koske olet seikkailut talossa tai pihalla siihen aikaan kun aurinko paistaisi tai olisi aamu. Kyse on siis kummassakin aamuyö/keskiyö

10. Jos kosket kirottuun esineeseen myös niin yhtääkkiä hahmon silmille välähtää "Flashback" sattuneesta tapahtuneesta. SItten palaat taas todellisuuteen ja olet käynyt tonkimassa vielä törkeämmin levottoman sielun menneisyyttä. Ja sekös tätä oliota pistää vihaksi eli juokse henkesi edestä.

Kysymykseen vaan tulee että eikö tuo ole aika huvittavan samankaltainen elementti vanhemmassa Fatal Frame-sarjassa jos vertaa sitä Daylight-peliin. MInusta tämä ei voi olla sattumaa, mutta Daylight on kuin Fatal Frame aika moneltakin osaa. Erona vain se miten toteutat ja mitä esineitä satut käyttämään pysyäksesi elossa. Myös paikan historiaa vaivaa väkivaltainen ja raaka menneisyys. Menneisyys on kuitenkin jättänyt ympäristöön omat jälkensä ja levottomat sielut eivät ole saaneet jostain syystä rauhaa tai ne haluavat kostaa ihmiskunnalle.

HQ