Suomi

Alaston pyöräilijä ja muita selainpelejä

Guardian.co.uk -lehden GamesBlog listasi maanantaina (12.10.-09) viisi uutta mainioksi mainostamaansa selainpeliä: http://www.guardian.co.uk/technology/gamesblog/2009/oct/12/ga
mes-indiegames

Testasin tietenkin kaikki pelit innosta hihkuen, mutta valitettavasti vain osa onnistui täyttämään odotukseni.

iCycle oli ehdoton suosikkini, juuri tällaisia pelejä saisi olla netti pullollaan. Pelissähän ohjataan siis alastonta, syväjäädytyksestä herännyttä ukkoa, joka sotkee liian pienellä nitisevällä polkupyörällä toista jääkautta elävällä maapallolla. Peli on sekä visuaalisesti että äänimaailmaltaan niin hulvaton, etten hekotukseltani päässyt vitostasoa pidemmälle. Ei sillä, ei peli mikään läpihuutojuttu muutenkaan ole. Kontrollit ovat loistavat, mutta jääpuikkojen välttely ja rotkojen yli hyppiminen vaatii hyviä tasohyppelytaitoja.

Atomic Super Boss tuntui (varsinkin Game Center CX-pelin alkupään tahkoamisen jälkeen) suorastaan mainiolta retroavaruusräiskinnältä. Vaikeustasotkin olivat kohdillaan, joten peliä pystyy pelaamaan niin tumpelompikin kaveri kuin tunnustettu räiskintävirtuoosikin.

Evidence of Everything Exploding on tekijänsä mukaan taidepeli, mutta edustaa valitettavasti sitä taidetyyliä joka ei minuun kovin vahvasti iske. Siitä huolimatta jaksoin pelata pelin loppuun, niin paljon siinä oli pähkäiltävää ja pientä yksityiskohtaa. Ainoa miinus jonka antaisin tulisi pelattavuudesta, mutta jotenkin minusta tuntuu että sekin on tarkoituksellista.

Miami Sharkissa olisi ollut potentiaalia todella hulvattomaan selainsehlaamiseen, mutta peli kompastui kehnoon pelattavuuteen ja huonosti reagoiviin kontrolleihin. Hain suu ei auennut ikinä silloin kun sitä yritin, ja pelin tavoitekin oli määritelty hieman epämääräisesti joten en ollut täysin perillä siitä mitä olin edes yrittämässä.

Fantastic Contraption: Prius Edition ei todellakaan lämmittänyt. Toivoin että pelissä olisi oikeasti ollut jotain kunnon ideaakin kun se kerran oli tälle listalle päässyt. Ilmeisesti pelillä yritettiin saada ihmisiä ajattelemaan ekologisesti ja siinä sivussa mainostaa huomaamattomasti Toyota Priusta. Sen sijaan se osoittautui todella pökkelöksi yritykseksi ekologisesta älypelistä, ja Prius pompsahteli näytölle pop-up -ikkunana jokaisen kentän välissä. Haistan sponsorisuhteen.

Nyt pitää vaan toivoa että iCycle ja Atomic Super Boss tulisivat ladattavaksi vaikkapa PSP:lle!

HQ